"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karanlık korkusu olanlar için tavsiye

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 15237
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 15237

2 sene önce karanlık korkumdan dolayı psikiyatra
gitmiştim ve şimdi gayet mutluyum. Şu an forumumuz da eminim ki bu korkusu olan onlarca arkadaşımız vardır.Onlar için psikiyatrın bana tavsiye ettiği teknikleri ve telkinlerden kesitleri size anlatacağım.2009 yılının yazıydı. Temmuz ayı evde Dabbe filmini izlemiştim. Bilincimi çok feci şekilde etkilemişti. 6 ay boyunca evin içinde yalnız kalamadım,karanlıkta oturamadım vs, Sonra psikiyatra gitmek istediğimi söyledim. Ailem önce karşı çıktı 'işte olmaz öyle şey,o sadece etkilenmedir,hem siciline işlerse mesleğin olmaz...' gibi. Ama ben yinede ısrarcıydım. Bunun için özel bir doktora gittik yani aile dostu ve bu sicil işlerini gizli tutan.Tanışma faslı filan derken bana sorunumu anlatmamı istedi başladım anlatmaya;

'Bundan 6-7 ay önce Dabbe filmini izlemiştim. Beni çok ama çok derinden etkilemişti. Karanlıkta özellikle cin görürüm diye çok korkuyorum,yalnız kalamıyorum hiç bir yerde...' anlattım işte bütün sorunlarımı beni sabırla dinledikten sonra bana; 'peki gündüzleyin evde yalnız kalabiliyor musun veya korkuyor musun?' dedi bende ''hayır daha çok geceleri oluyor'' dedim. Bir kaç resime baktım daha doğrusu çizimlere baktım. O çizimlere baktıkça içimde garip hisler uyandırıyordu bazıları korku bazıları heyecan şeklinde.Sonra o seans bitti sonuç olarak kenofobi yani karanlık fobisi teşhisi koymuş.

Neyse diğer seansa gittik beni çok sıcakkanlı karşıladı ve kendine çok çabuk güvendirdi. Yani ona bütün sorunlarımı anlatacak kadar güveniyordum. Neyse geldi biraz günlük muhabbetten sonra konuyu yine karanlığa bağladı ve bana 'senin problemin aslında cinlerle alakalı değil. sen sadece karanlıktan korkuyorsun,her insan gibi karanlıkta kalamıyor garip cisimler göreceğini umuyorsun.Aslında sadece etkilenmişsin' dedi. Bende 'peki tedavi zor mu olacak' dedim. bana 'Karanlık fobisinin insanı en çok yoran tarafı, korkunun, beraberinde kaçınma davranışını getirmesi kuşkusuz. Fobi, üstesinden gelinmezse, gittikçe büyüyor ve insanı tamamen hareketsiz hale getiriyor. Şunu bilmen gerekiyor ki, fobiler tedavi edilebilir. ' dedi. Aslında erken gelmişim yani biraz daha geç kalırsam ciddi karanlık fobim olacakmış. Bana bir kaç telkinde bulundu. Tıpkı olumlama gibi sözler tekrarlattı. işte.

Karanlıktan korkmuyorum.

Karanlığı seviyorum.

Karanlık benim benliğim. gibi

Ne zaman korkarsam bunları gözlerimi kapatıp önce sezsiz sonra birazda sesli sonra yüksek sesle tekrarlamamı söyledi ve o seansta bitti.

Diğer seansta korkumun büyük bölümünü yenmeme yardımcı olacak bir teknik söyledi. Aslında belirli bir süre yoktu yani 3 ay içinde yeneceksin vb. gibi yoktu. 'Sana bazı teknikler ve telkinlerde bulunacağım eğer güçlüysen ve aşarsan uzun sürmez yoksa hipnoz vb. uygulayacağız' dedi. Peki dedim. Bana olumlama cümlelerine söyledi ve şunu uygulamamı istedi;

'Akşam olduğu zaman gir bir odaya önce karanlıkta biraz bekle korkmaya başlarsan ışığı aç ve bak birşey varmı yoksa kapat ve yine bekle eğer yine korkarsan yine aç ve bak birşey yoksa yine kapat. Bunu hergün 1 saat kadar tekrarla bir süre sonra bu senin sıkılmanı ve artık zihnine karanlıkta birşey olmadığı kanısını kesinleştirecek' dedi. Neyse uygulamaya başladım. Önce cümleleri tekrarladım biraz korkmaya başlayınca açtım ışığı baktım ki hiç birşey yok neyse kapattım bekledim yine korkmaya başladım ve yine açtım aaa! yine birşey yok =) bunu 1 saat sıkıla sıkıla tekrarladım 1 saat bile değil yarım saat sonra kendime kızdım 'off yeter! bişey yok işte' diye gittim yattım. İlk defa yorganın altına gömülmeden rahatça uyuduğum bir gece oldu.Diğer seansta rahatladığımı söyleyince bana güven verdi işte 'hah şöyle aslanım benim delikanlı adamsın' gibisinden.

Bana 'Karanlık korkusu ikiye ayrılır. birisi başlangıçtır diğeri ise fobi olmuştur artık.Karanlık fobisini yenmek için, bu korkunun üzerine gitmek gerekiyor. Korkuyla yüzleşmeden, üzerine gitmeden o korkuyu yenmek mümkün değil, unutma! Tabi bu korkunun üzerine gitme tedavisi, körü körüne bir üzerine gitme şeklinde olmamalı. Zira daha travmatik sonuçlar doğurabilir. adım adım korkunla yüzleşerek her adımda rahatlıyor, korkuyu sıfıra yaklaştırabiliyorsun. Bu yüzleşmeler esnasında, hayal ettiğin korku senaryolarının aslında korkmanı sağlayacak kadar kötü olmadığını görmen gerekiyor.

Ayrıca, gevşeme teknikleri de uygulanarak, karanlıkta kaldığın ya da kalacağın düşüncesine kapıldığında yaşadığın terleme, kalp çarpıntısı, nefes kesilmesi gibi sorunların üstesinden gelebiliyorsun. Önemli olan, karanlık fobinizi yenmeye karar vermen. Ne de olsa karar vermek, başlamak; başlamak da başarmanın yarısı demek! dedi.

Böyle böyle devam etti. bir süre sonra karanlıkta oturmaya başladım korksamda açmadım ışığı sürekli başka şeyler filan düşündüm neyse..

Aradan 2 hafta geçti. 2 hafta her gün bu tekniği uyguladım ve bana her seansta güven verdi.Şimdi ise karanlıkla dans ediyorum =) Yani bana söylediği şu söz vardı 'Yarasa olmasını öğreneceksin.' beni bu teknikle rahata kavuşturdu. Eğer karanlık fobisi aşırı olmayanların uygulayabileceği bir teknik. Başarılar dilerim...

İyi forumlar..
ALINTIDIR

Hiç bir zaman karanlıktan korkmadım ışıktan daha çok sevdim.
Karanlık bana hep huzur ve güven verdi. :)

Karanlık fobisimidir bendeki, bilmem ama geceleri yorgan altına girmek gibi bir problemim var. Yukarıdaki anlatım harika ama yorganın dışına çıkmayı umut ediyorum :)

Bu telkinleri birçok konuda kullanabiliriz.Korktuğun biri için ondan korkmuyorum onu seviyorum.Evet ya iyi biri.Yumuşama aşaması... Başarılı telkinler.Güzel paylaşım teşekkürler.

Geri