Kafamda Ani Çınlamalar

mravon

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Ağu 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Bundan yaklaşık olarak 1 yol önce okul dönüşü çok yorgundum yemeğimi yer yemez doğrudan yatağa girip battaniye altında uykuya dalmaya çalışıyordum ancak her uykuya dalış aşamasında kafamda acayip bir çınlama beliriyordu sanki kafam patlayacak gibi oluyordu bunu kulağımla hissedebiliyordum adeta yağmurun seri bir şekilde kaldırıma damlayışı gibiydi. Öle bir çınlama ki korkudan tekrar uyanıyor ardından uykuya dalmayı denediğimde çınlamalar tekrar başlıyordu. Ben bu olaydan çok etkilendim sizce Paranormal bir yorumu var mı? Yoksa sağlık açısından bir durum mu...
 

alexisis

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Kas 2016
Mesajlar
131
Tepkime puanı
151
Olma ihtimali var. Benzeri bir olayi yasyan birini duymustum. Fakat tek degildi onun yasadiklari anlattigina gore.
Bilmiyorum siz sadece bunu mu yasadiniz?
 

mravon

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Ağu 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Hayır olaydan 7 yıl önce gördüğüm bir rüya var ikisini birbirleri ile bağdaştırıyorum.
 

Impulse

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Tem 2019
Mesajlar
325
Tepkime puanı
340
@mravon böyle bir durumda ilk yapacagım şey KBB Uzmanına uğramak olurdu.
Emin olmak isterdim açıkçası.

İçinde bulunduğumuz çağda yeni yeni hastalıklar türer oldu. Her şey mümkündür.

Bir şey çıkmazsa o zaman düşünürsünüz ama rüyaları yine de ciddiye almayın.

Bu devrin insanları çok saçma rüya görüyor. Çünkü duyu organlarımız çok ve çeşitli şeylere maruz kalıyor. Allah dostu da olsan, kafan karışıksa gördüğün rüyayı ciddiye almayacaksın. Net.

Deliği koca bir yırtığa çevirmemek için çok kurcalamamak en iyisidir.

Sevgiler.
 
Ü

Üye silindi 62179

Muhtemelen tinnitus başlamış gibi sizde. Bende de var oradan biliyorum. Yaklaşık 5 yıl önce başladı. Ani stres sonrası oluştu. Şimdi gece gündüz tiz bir çınlama sesiyle yaşıyorum. Çınlama halen devam ediyor mu? Anlık olarak gelişmiş ve sonrasında yok olmuş da olabilir. Çınlamanın beraberindeki belirtiler ve sahip olduğunuz hastalıklar da önemli. Paranormal bir sebep olduğunu sanmıyorum. Hastalık hakkında aşağıdaki bilgiyi "ALINTI"lıyorum. Acilen bir KBB uzmanına görünmenizde fayda var. Geçmiş olsun.
"Tıptaki adı tinnitus olan kulak çınlaması ; kişilerin yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürebilen bir durumdur. Kulak çınlaması nedenleri cızırtı, uğultu, su gürültüsüne benzer sesler duyma şeklinde tarif edilir. Neredeyse kişilerin %10'u hayatlarının bir döneminde kulak çınlama sorunu ile karşılaşabilmektedir.

Kulak çınlaması
Kulak çınlaması zaman zaman ya da sürekli olabilmektedir. Sesin tınısı kalın veya çok ince olabilir, tek kulağı ya da her ikisini birden etkileyebilir. Çınlama sürekli olduğunda bu kişiyi çok rahatsız edebilir.

Hatta bu rahatsızlık kişilerin normal hayatlarını etkileyecek boyuta kadar çıkabilir.

Kulak çınlaması esas olarak objektif ve subjektif olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Objektif tinnitus; sadece hasta kişinin değil de başkalarının da bu sesleri duyduğu durumdur.
Subjektif tinnitus; ise seslerin sadece hasta tarafından algılanmasıdır.

Kulak çınlamasının nedenleri nelerdir?
Kulak çınlamasının birçok olası nedeni vardır. Bu nedenler çoğunlukla basit ve iyi huylu nedenler olabildiği gibi daha ciddi sorunlar da olabilir. Sık karşılaşılan nedenler şöyle sıralanabilir;

İç kulakta yer alan işitme sinir uçlarındaki hasar
Kulak kiri
Kulak zarındaki sorunlar
Kulak enfeksiyonları
Alerjik rinit
Sinüzit
Kulak bölgesinde travma
Orta kulakta sıvı birikmesi
Orta kulaktaki kemiklerin eklem yerlerimin sertleşmesi
Orta kulakta yer alan kasların kasılması,
Östaki tüpünün genişlemesi (hamilelik ya da kilo vermeye bağlı olabilmektedir)
Orta kulaktaki atardamar anomalileri
Baş ve boyun bölgesindeki damar genişlemeleri
Denge ve işitmeyi sağlayan sinirlerdeki tümör (akustik nörinom)
Alerji
Düşük ya da yüksek tansiyon
Baş ve boyun bölgesine gelen darbeler
Boyun kireçlenmesi
Bazı ilaçlar (romatizma ilaçları, antibiyotikler, aspirin ..gibi)
Diyabet
Tiroid hastalıkları
Kulak çınlamasının en sık karşılaşılan nedenlerinden biri; iç kulakta yer alan işitme sinirlerinde meydana gelen hasardır. Bu durum özellikle ilerlemiş yaşta ortaya çıkmaktadır.

Günümüzde kulak çınlamasının en sık karşılaşılan bir diğer nedeni de yüksek sestir. Ne yazık ki birçok insan endüstriel gürültünün, yangın alarmlarının, yüksek sesle müzik dinlemenin ve diğer gürültülerin ne kadar zararlı olduğundan ya habersizdir ya da bu durumu umursamamaktadır. Stereo kulaklıklarla yüksek müzik dinlemek riski daha da arttırmaktadır.

Bunların dışında kulak çınlaması beyin tümörü gibi ciddi hastaların belirtisi de olabilmektedir. Bu nedenle kulak çınlaması sorunu yaşıyorsanız doktora başvurmanız önemlidir. Ayrıca her durum için tedavi çok farklıdır. Bu nedenle konusunda uzmanlaşmış bir doktora kontrol olmak ve kulak çınlamasının gerçek nedenini bulmak çok önemlidir.

Kulak çınlaması nasıl tedavi edilir?
Kulak çınlaması vakaların çoğunda özel bir tedavi yoktur. Kulak çınlamasının nedeninin bulunup ortadan kaldırılmasıyla tedavi sağlanabilmektedir. Bunun içinde bazı röntgen filmleri ve denge testlerine ihtiyaç duyulabilir.

Ancak tüm testlere rağmen kulak çınlamasının nedeni bulunamayabilmektedir.

Kulak çınlamasının tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar da bulunmaktadır. Bu ilaçlar, rahatlama sağlamakla beraber tamamen tedavi için yeterli olmayabilmektedir.

Kulak çınlamasının azalması için neler yapılabilir?
Kulak çınlamasının azalmasına yardımcı olacak yapmanız gereken ya da yapmamanız gereken bazı öneriler bulunmaktadır.

Yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan uzak durun.
Tansiyonunuzu kontrol altında tutun.
Tuz alımını kısıtlayın (fazla tuz dolaşım sisteminizi bozacaktır).
Tuzlu yiyeceklerden uzak durun ve yemeğinize tuz eklemeyin.
Sinir sistemine uyarıcı etkisi olan kahve, kola ve sigaradan uzak durmaya özen gösterin.
Günlük düzenli egzersizler ile kan dolaşımınızı dengede tutun.
Yeterince dinlenin ve çok yorulmaktan sakının.
Sesten endişelenmeyin. Kulak çınlamanız sizin sağır olmanıza ve aklınızı kaybetmenize neden olmaz. Bu sesleri rahatsız edici ama önemsiz bir gerçek olarak kabul edin ve olabildiğince yok saymayı öğrenin. Bu çeşit kontrol ya kişinin kendini tembihlemesiyle ya da maskeleme yöntemiyle başarılabilmektedir.
Stres, asabiyet ve gerginlikten uzak durmaya çalışın.
Kulak çınlaması / tinnitus maskelemesi nedir?
Kulak çınlaması özellikle çevre sessiz olduğu zaman, gece yatarken, daha rahatsız edici bir hal almaktadır. Kulak çınlaması ile yarışacak bir ses (saatin tıklaması, radyo gibi) rahatsızlığın azalmasına yardımcı olabilmektedir.

Bazı doktorlar alçak sesle FM kanallarını dinlemeyi önermektedir: Birçok hasta iki istasyon arasında ayarlanmamış radyonun çıkardığı sesi alçak sesle dinlemekten fayda bulduklarını ifade etmiştir. Böylesine statik bir ses çok rahatlatıcı olabilmektedir. Bu ses beyaz ses olarak bilinmektedir.

Bazı hastalar ise rahatlatıcı ses üreten elektronik aletler kullanmaktadır. Bu aletler işitme cihazının içine yapılan veya ona eklenen küçük bir elektronik parçadır. Sürekli ama rahatsız etmeyecek bir ses üreterek kişinin kulak çınlamasını baskılayarak, çınlamanın ayırt edilmemesini amaçlar." (Alıntı)
 
Ü

Üye silindi 62179

Bendeki çınlama yalnızca stresten değil alerjik rinit dolayısıyla başladı. Stres ne yazık ki çok daha arttırdı şiddetini. Umarım böyle bir hastalık yaşamazsınız. Bu sesle yaşamak çok zor, başlarda çıldırtıcıydı ama alıştım. Allah düşmanımın başına vermesin denilen türden.
 

KarBahçesi

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Ağu 2018
Mesajlar
442
Tepkime puanı
341
sorunum kulak çınlaması demiyor ki beynim öyle bir çınlıyor ki kulağımda dahi hissediliyor diyor kendinizi çok yorgun düşürmenizle alakalı olabilir yorucu bir iş yapacaksanız korunma da yapmayı deneyin derim yine aynı olacak mı diye varlıksal da olabilir araştırmanız lazım
 
Ü

Üye silindi 62179

sorunum kulak çınlaması demiyor ki beynim öyle bir çınlıyor ki kulağımda dahi hissediliyor diyor kendinizi çok yorgun düşürmenizle alakalı olabilir yorucu bir iş yapacaksanız korunma da yapmayı deneyin derim yine aynı olacak mı diye varlıksal da olabilir araştırmanız lazım
Tıpta "beyin çınlaması" diye bir tanımlama olmadığından, mravon da kafasındaki çınlamayı kulağıyla hissettiği bilgisini verdiğinden tinnitus olabileceğine yönelik bir yorumda bulundum. Daha önce tinnitus problemi yaşadınız mı bilmiyorum ama ben 5 yıldır bununla yaşıyorum. Duyulan o ses kafanın içinden geliyor zaten. Kimisi çınlama, kimisi vızıldama, kimisi su sesine benzer, kimisi uğultu şeklinde duyuyor. Google'a beyin çınlaması yazarsanız, kulak çınlaması (tinnitus) çıkar. Sesin kaynağı belli değil... Ama yaşayanlar bilir ki bununla yaşaması çok zor.
 

mravon

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Ağu 2019
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Bu size bahsettiğim durum sürekli yaşanan bir durum değil, Doktora gözüktüm ve herhangi bir olası tanı bulunamadı.
 
Ü

Üye silindi 62179

Bu size bahsettiğim durum sürekli yaşanan bir durum değil, Doktora gözüktüm ve herhangi bir olası tanı bulunamadı.
Anladım. Belki anlık bir şeydi belki de paranormal bir temeli vardır. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Umarım yardımcı olurlar.
 
Üst