James Randi'yi bilirsiniz.Paranormal bir olayı ispat edebilene 1.000.000 dolar verecekmiş.Bugune kadar ön elemeyi bile geçen olmamış.Zaten bu adam Uri Geller'in gösterisinin paranormal olmadığını kanıtladı.Anlamadığım şu ana kadar nasıl kimse kazanamaz?Yoksa bu adam bir nevi jammer görevi görüp onun olduğu yerde psişik yetenek yapılamıyor.Tahminim bu adamın böyle bir yeteneği var.Yoksa bu ödülü kazanan olurdu...
Görüşlerinizi bekliyorum...
James Randi paranormal olaylara,parapsikolojiye inanmıyor. Ve bu tür yeteneklerde herkesin önünde sahnelenemez.

Sahnelendiği zaman kişinin yeteneği körelir.
Ve kişi yeteneğini sahneler ister istemez ego ve kibire kapılır.Kendini çok özel birisi zanneder. Bundan dolayı yeteneği elinden alınabilir.
Ve kimse bu tehlikeyi göze almaz. Ve maddiyat içeren bir şey için bu yetenekler sahnelenmez.
Parapsikolojiyle uğraşan bir kimse zaten bunu biliyordur.
Ve siz James Randiye yeteneğini sunsanız bile o inanmaz,yalanlar.Ne yapar ne eder sizin yeteneğiniz gerçek olmadığını söyler. Ve elinize hiç bir şey geçmez. Tam tersine yeteneğinizden bile olabilirsiniz.
Dünya da bu tür yetenekleri var diye bilim tarafından kanıtlanmış bir kişi vardır. O da Rus bir kadındır. Adını unuttum hatırlasaydım söylerdim.
Kadın elinden ateş çıkarabiliyor,aşırı güçlü bir şekilde telekinezi yapıyor vb. tür yetenekleri var kadının. Kadının çevresindekiler kadına şarlatan deyip kadını mahkemeye vermişler.Mahkemede o kadının avukatı kadının şarlatan olmadığını kanıtlaması lazım. O yüzden bilim adamları,profesörler geliyor. Ve kadın mahkeme salonunda elinden ateş çıkarıyor,orada ki bir bilim adamının boynuna elini koyuyor ve adamın boynu yanıyor,kadının gözleri kapatıyorlar ve arkasında tahtaya farklı yerlerde farklı sayılar yazıyorlar ve kadının gözleri kapalı olmasına rağmen kadın hepsini teker teker söylüyor. Kadın yeteneklerini sunuyor ve bilim tarafından ilk olağanüstü yetenekleri olan kişi diye geçiyor. Mahkeme sonlanıyor ve arasından kısa bir süre geçiyor kadının yetenekleri yol oluyor ve kadın ölüyor.
Yani bu gibi yetenekler sahnelenmesi gereken yetenekler değildir. Dünyada ki herkes parapsikolojiye inansaydı bu yetenekler inansaydı her şey başka olabilirdi ama öyle değil.O yüzden parapsikoloji ile uğraşan bir kişi,yetenekleri olan bir kişi kimseye anlatmaz,göstermez ve sahnelemez.
Umarım düzgün anlatabilmişimdir.Sevgiyle Kalın.