"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İşyerinde mobbing mağduruyum

Alice amundsen

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar yeni bir işe başladım biraz kısa bir zaman önce ..çok fazla mobbing uyguluyorlar canım okuyorlar ,affedersiniz eşek gibi çalıstırı yetmez gibi işten, hayattan soğuttular elimden gelenin fazlasını yapsamda kendimi, yetersiz hissettiriyorlar; sürekli korku tehdit gözdağı veriyorlar işten çıkmak istedim tehdit ediyorlar sizce ne yapmalıyım ? psikolojimle oynuyorlar hiçbir suçunu kabul etmiyorlar biz birşey yapmadık ki diyorlar ..

Merhaba arkadaşlar yeni bir işe başladım biraz kısa bir zaman önce ..çok fazla mobbing uyguluyorlar canım okuyorlar ,affedersiniz eşek gibi çalıstırı yetmez gibi işten, hayattan soğuttular elimden gelenin fazlasını yapsamda kendimi, yetersiz hissettiriyorlar; sürekli korku tehdit gözdağı veriyorlar işten çıkmak istedim tehdit ediyorlar sizce ne yapmalıyım ? psikolojimle oynuyorlar hiçbir suçunu kabul etmiyorlar biz birşey yapmadık ki diyorlar ..
İlk spritüel açıdan bakmaktan ziyade arkadaşında dediği gibi delilleri toplayın ve neler yapabiliceğinize bakın, gerekirse maddi manevi tazminat açın delillerle zaten haklıysanız kazanırsınız

Özel sektör 'de iş bitmez hele ülke Türkiye ise.
Derhal o iş yerinden ayrılıp başka bir işe geçiniz , mobbing'in miktarına bağlı tolere edilebilecek düzeyde ise çıkmadan önce iş bakabilirsin fakat sırf sana maaş verdikleri için kendilerini senin sahibi gibi düşünüp ona göre muamele yapıyorlarsa derhal ayrıl iş sonradan bulursun .
Sen zaten o firma yokken aç veya açıktamıydın ?
insan önce kendi değerini bilecek

Yok mu fikri olan ?

Bu işi bırakır başka iş bulursun. Orada sıkıntı yok.

Ama kendi yaşam alanını, kırmızı çizgilerini, mesafeni koruma noktasında biraz pratik yapman, caydırıcı özellikler geliştirmen da lazım. Yaşam enerjini biraz denge noktasına çekmen lazım bana kalırsa.

Çocukken kimler akran zorbalığı yaparlar? Hayatı doğal olarak daha çok sahiplenebilenler. Hayat enerjisi yüksek olanlar. Besin zincirinin tepesinde hissedenler. Çocuklar diğer çocukları zorbaladıklarını bilmezler, onlar sadece yaşamı (yaşamın getirdiklerini) daha çok talep ederler. Yaşamı bir an önce elde etme azimleri, henüz oturmamış olan etik değerlerinin önüne geçer ve buna da zorbalık deriz.

Kimler zorbalanır peki? Hayata köklenemeyenler. Kendini bu dünyada belli bir yere konumlandıramayan, ait hissedemeyen, ait hissetmediği için sorumluluk ve inisiyatif almada başarısız ve çekimser kalanlar.

Çocukluktan gelen dip enerjilerimiz, eğer onlara müdahale etmezsek yetişkinlikte de bizi benzer konumlara sokmaya devam ederler. Hayata kendini yabancı hisseden kişiler, en temel yaşam haklarına bile sahip çıkamayacak kadar zayıf düşebilirler ve bunun doğal bir sonucu olarak ta mobbinge uğrayabilirler. Çünkü mssleki vecibeleeini bile azimle hırsla yürütemezler. Rekabetçi olamazlar. Yaşama dünyevi cihetten asılamazlar yani. O noktada akmayan bir enerjileri vardır. Halbuki Özel sektör para demektir ve yaşama 3B'den bir asılma enerjisi gerektirir. Yani kök çakra gerektirir. Kök çakrası hasarlı olan kişinin, alttan en az ilk 3 çakrası da darboğaza girer. Bu da o kişileri belki iyi bir sprituel yetiye ulaştırabilir. Çünkü dünyevi bağları zayıflayan herkeste daha ince bir suptil anlayış gelişir belki. Ama temelden ayakları yere sağlam basamayan bir sprituel, bir noktada tükenişe geçerek rasyonalitesini temelde yitirebilir Ece Gürel olayında da olduğu gibi. İyi bir sprituel içgüdüye sahip insanların imtihanı genellikle zayif kaldıkları dünyevi çıkarları ve akıl sağlıkları ile ilgili olur.

Dengeye gelmenin yolları aranmalı. Kök çakrası hasarlı olan biri gidip te kendini daha iyi ifade edebiliyor diye taç çakrasına abanırsa, hem kendini onarayım derken daha da ötelemiş olur, hem de sprituel extremist haline gelerek fanatizme sürüklendiğini anlayamaz. Dengede kalmak gerek.

Son düzenleme:
Bulunduğum şehirde iş bulmak çok zor uzun süredir işsizdim hiç deneyimim olmayan bir sektörde iş buldum bu kadar zorlanacağımı tahmin etmezdim iş çok ağır ve ben birşey bilmiyordum ilk başta canımı sıktılar yaşın gelmiş artık bir an önce evlen bile dediler ,😆

Bulunduğum şehirde iş bulmak çok zor uzun süredir işsizdim hiç deneyimim olmayan bir sektörde iş buldum bu kadar zorlanacağımı tahmin etmezdim iş çok ağır ve ben birşey bilmiyordum ilk başta canımı sıktılar yaşın gelmiş artık bir an önce evlen bile dediler ,😆
O işle ilgili bir kariyer planın yoksa yada katkısı olacağını düşünmüyorsan geleceğin konusunda, kısa vadeli çözüm gibi gelse de oradan ayrılman daha iyi olur gibi. İş her türlü bulunur ama giden sağlık kolay geri gelmiyor malum stres pek çok hastalığın nedeni.. eğer yıllar öncesinde bugünleri bir an bile görme imkanı tanınsaydı bana başıma silah dayansa bile asla kabul etmez bu b*k çukuruna düşmezdim.. benimkisi baskıyla oldu lanet olsun ona da.. yattığı yerde ters dönsün.., oradan gelecek paraya ihtiyacın yoksa kimsesiz değilsen doğru işi bulana kadar idare edebilirsin.

O işle ilgili bir kariyer planın yoksa yada katkısı olacağını düşünmüyorsan geleceğin konusunda, kısa vadeli çözüm gibi gelse de oradan ayrılman daha iyi olur gibi. İş her türlü bulunur ama giden sağlık kolay geri gelmiyor malum stres pek çok hastalığın nedeni.. eğer yıllar öncesinde bugünleri bir an bile görme imkanı tanınsaydı bana başıma silah dayansa bile asla kabul etmez bu b*k çukuruna düşmezdim.. benimkisi baskıyla oldu lanet olsun ona da.. yattığı yerde ters dönsün.., oradan gelecek paraya ihtiyacın yoksa kimsesiz değilsen doğru işi bulana kadar idare edebilirsin.
Malesef ki ailemin paraya ihtiyacı var o yüzden çalışabildiğim kadarıyla çalışmayı düşünüyorum benim de aile baskısıyla girdiğim bir iş oldu

Malesef ki ailemin paraya ihtiyacı var o yüzden çalışabildiğim kadarıyla çalışmayı düşünüyorum benim de aile baskısıyla girdiğim bir iş oldu
Başımıza ne geliyorsa onlar yüzünden hep.. evlenmek tamam ama çocuk sahibi olmak kesinlikle kurallara bağlanmalı yeterli görülmeyen anne baba olmak için çoğalmamalı, zaten olamıyorlar doğru düzgün.

Başımıza ne geliyorsa onlar yüzünden hep.. evlenmek tamam ama çocuk sahibi olmak kesinlikle kurallara bağlanmalı yeterli görülmeyen anne baba olmak için çoğalmamalı, zaten olamıyorlar doğru düzgün.
Evliliģide zorlamışlardı ama direndim başkasının hayatına etki edemem bekledikleri şey bu evet çocuk sahibi olmam evlenip bir tanede değil 3 -5 tane bir tane çocuk da başarısız sayılıyor 🙄

Ailemin zoruyla bu işe girdik biliyorum böyle olacağını malesef aileler anlamıyor insanı çıkamazsın para lazım diyorlar başkaları zaten anlamıyor

Evliliģide zorlamışlardı ama direndim başkasının hayatına etki edemem bekledikleri şey bu evet çocuk sahibi olmam evlenip bir tanede değil 3 -5 tane bir tane çocuk da başarısız sayılıyor 🙄
Tabi tabi onun için dünyaya geldin onların isteklerine köle olmak için dimi..
Anne baba olmayi hiç hak etmeyen bir sürü tip fare gibi çoğalırken bunu layıkıyla yapacak bir çok insanın tüp bebek merkezlerine para dökmesi yıllarca uğraşması. .Ne yazıkki adaletsiz dünyanın düzeni bu işte..
Yapabilirsen para biriktir sonrada yurt dışına kaç. Burda çalışmanın çok bir anlamı kalmadı. Anca karın tokluğuna ömür tükenir. Ucuz iş gücü ülkesi olduk.

Tabi tabi onun için dünyaya geldin onların isteklerine köle olmak için dimi..
Anne baba olmayi hiç hak etmeyen bir sürü tip fare gibi çoğalırken bunu layıkıyla yapacak bir çok insanın tüp bebek merkezlerine para dökmesi yıllarca uğraşması. .Ne yazıkki adaletsiz dünyanın düzeni bu işte..
Yapabilirsen para biriktir sonrada yurt dışına kaç. Burda çalışmanın çok bir anlamı kalmadı. Anca karın tokluğuna ömür tükenir. Ucuz iş gücü ülkesi olduk.
Sorma ya eşek gibi çalıştırıyorlar bide yaptıkları çabası 🙄

Geri