İstihare Uykum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kdr1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kdr1

Kayıtlı Üye
Herkese İyi Forumlar,

Bu yıl hem memurluk mülakatına girdim hemde üniversite sınavını kazandım. Kazandığım bölüm istediğim bir bölüm değildi. Yaptığım 24 tercihten 24. tercihime yerleştim. Öyle ki bu 24 tercihten 23 tanesi aynı bölümdü (hukuk bölümü istiyordum). Okulun başlangıç döneminde bir ilimizde memurluk mülakatına katıldım ve çok güzel bir mülakat geçirdim. Bu mülakatın açıklanmasına az bir süre kala, istediğim bölüme yatay geçiş yapabileceğimi öğrendim. Gerçekleştirebilmem düşük bir ihtimal olmasına rağmen bu durum beni çok sevindirdi. Mülakatım da iyi geçtiği için arada kaldım. Acaba mülakat olursa hangisini tercih edecektim.

Bunun için istihare uykusuna yattım. Rüyamda mülakata girdiğim ilin ''avukat evi''nden adalet mezunu kuzenim ile ( bilmeyenler olursa adalet mezunları avukatlara sekreterlik yapıyorlar) beraber çıkış yaptığımızı gördüm. Bu avukat evinin varlığından haberdar değildim sonrasında araştırdığımda gerçekten rüyamda gördüğün yerin avukat evi olduğunu gördüm. Bu rüyadan bir süre sonra mülakat açıklandı ve mülakatı kaybettiğimi gördüm. Hiç beklemediğim bir sonuçla karşılaştım. Bunun sonrasında %2-3 olasılık ile hukuk fakültesine yatay geçiş yaptım. Bu kadar düşük olasılıklı bir şeyi başarmam çevrem ve ailem tarafında şok etkisi yarattı. Öyle ki benim almış olduğum sıralamam 40 bin dolaylarında iken benim tam burslu olarak okuduğum yeni bölümüm ilk 2 binde kapatıyor.

Her neyse bir ay önce hazırlık sınıfım bitti lakin okulun ingilizce hazırlığı biraz zor ve uzun olduğu için bitiremedim. Şu an bir ingilizce kursunda özel ders alıyorum. Beni şaşırtan şu ki kuzenimin ingilizceden özel ders aldığım kurumda çalıştığından haberim yoktu. Kendisi ile ders günleri karşılaşıyoruz ve bir an önce bitir bir ofis açalım sana. Dava konusunda da yardımcı olurum gibi laflar ediyor.

Son aylarda yaşadığım olayların rüyam ile uyumlu olması beni epey bi şaşırtı. Acaba ileride rüya kendini tam olarak gerçekleştirecek mi?

(Kuzenim kız ve benden bir yaş büyük lakin çocukken beraber kardeş gibi büyüdük.)

Böylesine bi nimeti nasıl koruyabilirim? Bu hikaye bana geleceğe dair umutlar veriyor. Üniversite de ilk yılım olmasına rağmen elde ettiğim çok güzel başarılar ve fırsatlar var. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Geri