Ben müslüman değil,deistim.Durumu şöyle izah edeyim davalar bitiyor,sonuçlanıyor açıkçası babam ipten adam alıyor diyebilirim fakat gelecek olan paralarını getirmiyorlar,olması gereken işler normal vaktinden kat ve kat uzun sürüyor.Yaşadığımız sorunlarda bir aksilik var bilinmeyen.Bu açıdan yardımcı olmanızı istemiştim umarım anlatabilmişimdir derdimi.Yani her şey yolunda giderken bir anda işlerin bıçak gibi kesilmesi inanın hiç normal değil.20 gündür para gelmiyor.Bir aksilik var ama ne ? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Öncelikle deist olduğunuzu özel olarak belirtmenizin sebebini anlıyamadığımı söylemek isterim

İnsanlara yardım konusunda din ayrımı yapılmaz
Müslüman olsun olmasın herkeze aynı davranın müslümanlarla din olarak müslüman olmayanlarla insan olarak ortak noktada buluşunuz ( hz.ali'nin halife seçildiğinde yaptığı ilk konuşması )
Babanızın işine gelince bu konuda şu an biraz şok yaşıyorum diyebilirim

Normalde parasını alamayan avukata gidiyorken babanız için nedemeliyim bilemedim şimdi

Babanız belli bir prensipte çalışmıyor anladığım kadarıyla çoğu avukatlar bu durumlarda parayı sonra ödeyecekler ise önce sözleşme yaparlar paranın sonra ödeneceğine dair sonrada avukatın sözleşmeye eklemesine ve eklememesine bakılarak davalı kişi avukata bir kapora bırakır
mahkeme sonundada avukat parayı alır eğer davalı kasten vermiyorsa bunu ozaman sözleşme ile mahkemeye verilir . Ortada bir sözleşme yok ise babanız o parayı kolay kolay alamaz karşı taraf ödemek istemiyorsa.
20 Gün para gelmemesi çokta aşırı derecede kötü bir durum sayılmaz ama bu konuda anlaşmalar önceden yapılır avukat müvekkilini araştırır ve maddi durumundan dolayı davayı kabul etmeme hakkı vardır,avukat tutamıcak derecede maddi durumu kötü olanlara zaten barolar birliği avukat tahsis etmektedir parası olmayan madur olmuyor. Bu durumda babanızın yapacağı şey müvekkil kabul etme durumunu belli bir disipline sokmak olacaktır bunlar yapılmadığı taktirde böyle durumlarla çok karşılaşırsınız.
Ayrıca şunuda ekleyeyim babanızın iş yürütme prensibinden bahsetmenizi istedim ama birşey dememişsiniz bu sebepten size vereceğim cevap ancak bukadar olabilir umarım yardımcı olabilmişimdir daha detaylı cevap istiyorsanız babanızın iş yürütme prensibinden bahsedebilirsiniz elimden geldiğinde yardımcı olurum