İnsan beyni aynı anda iki işi yapabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tek elimi kullandığımda elbette daha aktif ve hızlıyım.Ancak iki elimle aynı anda farklı şeyler yazabiliyorum.Daha sonra bir elimle resim çizip bir elimle yazı yazmaya başlamıştım.Devamlı pratik yapılmalı.Kendi mesleğimde de ellerimi aktif kullanıyorum ve küçük yaşta piyano çaldım.Bu nedenle ellerim iki farklı şeyi aynı anda yapabilecek biçimde gelişti. Medyumik denemelerde bu özelliğimden dolayı otomatik yazarlık olayı ile ilgilenmiştim.

Ancak sağ el ayrı sol el ayrı hareketlerle piyano çalarken aynı anda şarkı söyleyemedim hiç:) Veya gitar çalarken aynı akora 10 defa baıyorsam söylerim ama aktif çalma sırasında şarkı söyleyemiyorum:) Galiba tüm dikkatim ellere ve ortaya çıkan işe kilitleniyor,o kadar ki iş yaparken nefesimi tutar hafifçe veririm misal.Araya konuşma şarkı söyleme girince çorba oluyor tabi.

Demekki insan beyni fiziksel sonuç gerektiren farklı iki işi aynı anda yapabiliyor. Benim beyin üçüncü fiziksel ativitede error veriyor, kim bilir daha neler yapılabilir ancak yorucu ve ciddi sabır isteyen bir iş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri