Beklediğimizden düşük gelen sınavların gizemi çözüldü.Ben yapabileceğini düşünüyorum. Mesela en basitinden ben aynı anda sınav kağıtlarını okurken dizi izleyip hem de yanımdaki arkadaşımla konuşabiliyorum tabii bunlar basit şeyler.. Beyin zorlanırsa daha neler yapılır ufacık bir kısmını kullandığımızı düşünürsek.
Pekala insam beyni ayni anda onlarca is yapiyor zaten. Sadece bu islerin icgudusel oldugundan dolayi biz farkina varamiyoruz. Ornegin duzenli sekilde nefes almak , ayakta iken sizi dengede tutacak hesaplamalari yapmasi, konusurken hem cumle kurmak icin gerekli alt yapiyi hazirlayip hem de dilinizin ne sekilde hareket edecegini hesaplamasi, yuzerken hem kulac atmanizi hem nefes alis veris dengenizi kurmasi ne demem istedigimi anladiniz sanirim. Insam beyni ayni anda 10 larca hatta 100 lerce is yapiyor belki de. sadece cok sık tekrarlanmasından dolayı icgudusel siradan oldugu icin beynin farkindalik bolumune iletilmesine gerek kalmadan yapiliyor bunlar.
Ayni sey sevgili ori24. Eger yeteri kadar pratik yapilip icgudusel hale gelecek kadar yani beynin farkindalik bolumunu kullanmayi birakmasi icin o is icin cok fazla tekrar gerekir. Bunu gerceklestirirseniz iki elinizle yazi yazip iki ayaginizlada ayri isler yapip, gozlerinizle kitap okuyabilirsiniz. Bunun icin tek engel beynin bu isler icin farkindalik bolumune sinyal iletmesini engelleyecek kadar tekrar edilmesi. Bunun ornekleri vardir. Ayrica noroloji uzmani bir dostumunda gorusunden ilham alinarak yazmistim o yazimi. Kendiside bunun icin herhangi bir engel yok beyinde dedi.
Peki sizin dediginiz gibi olsun sayin Karatay. Bir bakima ayni konudan bahsediyoruz tabi ben farkli birsey soylemeye calistim ama yine sizin dediginiz yola cikiyor ornegim. Peki bu isleri yaparken arada milisaniyeler oynuyormus hani aslinda ayni anda yapilamiyormus buna katiliyor musunuz?