"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

ıknatısü'l-Ed'iye Hizbi - Muhyiddin İbn Arabî latince okunuşunu yazabilirmisiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan forza15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

forza15

Kayıtlı Üye
tm7fz.jpg
tm7gm.jpg

merhaba...Latince okunuşunu yazıyorum.Bismillahirrahmanrahim...Sübhane men el ceme külle cebbarin bi kudretihive ehata ilmühü bima fiy berrihive bahrihi tehssantü bi esmai hlletiy ekfaluha el azametü lillahi ve miftahuha.La havle vela kuvveteilla billahil aliyyil aziym.Allahümme bi nuri vechikeh fazni min eşrari halkıke vahfazni men setruhu cemiylün ya vahiden ba'de külli ehadin.La tekilniy li ehadin bi hakkı.Kul hüvallahü ehad.İy vallahi ehad.{iy vallahi (3)]Allahüs samed[iy vallahi(3)]Lem yelid[la vallahi(3)]velem yuled[la vallahi(3)]ve lem yekün lehü küfüven ehad[la vallahi(3)] Allahümme i hakkı hazihissuretil acibetişşerifeti es elüke en tahcu beniy min külli şerrin.Yenzilü minessemai ve min külli şerrin yahrucu minel ardı.Ve min külli şerrin ma teliduhun nisaü bi elfi.La havle vela kuvvete illa billahiyl alliyyil aziym. 1 ihlas 1felak 1 nas 1 fatiha okunacak...Sevgi ve ışıkla kalın...

Türkçe okunuşunu yazmışsınız, elinize sağlık. da'
bu hizbin ne amaçla kullanılacağını bilmiyordunuz,

***acaba neye hizmet ettiğinizi hiç merak ettiniz mi?***

Muhiddin'i Arabi hz.kötü bir amaç için yazmış olamaz...Ayrıca bütün evliyalar Allah dostları da kötü zararlı şeyler yapmazlar...Sevgi ve ışıkla...

Muhiddin'i Arabi hz.kötü bir amaç için yazmış olamaz...Ayrıca bütün evliyalar Allah dostları da kötü zararlı şeyler yapmazlar...Sevgi ve ışıkla...

Söylediğiniz çok doğru, tamamen katılıyorum.
Benimkisi kendimce bir hissiyat.
Bu şekilde Hizb olan, özellikli ve çok değerli duaların okunmasında büyük hassasiyet ile hareket etmek gereği ile yazmıştım ben.

Hatırlatma için nOt:
Sözlükte "parça, kısım, bölük, cemaat, taife, silah" gibi anlamlara gelen hizb (çoğulu ahzâb) tasavvufta, maddî ve manevî bir amaca ulaşmak için düzenlenmiş, genellikle tarikat mensupları tarafından okunan dualar demektir. Hizbler, Arapça kısa ve secili cümlelerden oluşan, derin hikmetler içeren, edebi değeri yüksek metinlerdir. Beden ve ruh hastasının şifa bulması, sıkıntı ve üzüntünün, afet ve musibetlerin defedilmesi, borcun kolayca ödenmesi, yol güvenliği, düşman şerrinden korunma vb. amaçlarla düzenlenmiş hizbler vardır. Selef âlimleri hizb okumayı hoş karşılamamış, bunun yerine Kur'ân ve hadislerde geçen duaların okunmasını öğütlemişlerdir. Kur'ân'da, bir cüzün (20 sayfa) 1/4'ine de hizb denilmiştir. (M.C.)

M.Arabi hz.nin El Kulubud Daria isimli kitabından alınmış hizip.Yani belirttiğiniz gibi edebi değeri yüksek hikmet içeren ve şifa bulma borç ödeme sıkıntıdan kurtulma vb.durumlarda okunabilir.Duyarlılığınız için teşekkürler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri