Yanılgı veya ego beslemesi olmadığı akılcı yollarla ispatlanan her şey açığa çıkar. En azından kendinizde.
Mesela kendinizde gizli bir özellik, özel bir görev, özel bir buluş bulma ya da dışşal keşifler gibi bir sırra sahip olduğunuzu düşünüyorsanız İlk olarak şunu sormalısınız: böyle hissetmem de tetikleyen ne?
Kendinizce; sembol, dışavurum, üretme, meydana getirme, gibi ispatlarınız varsa tamamını ortaya çıkarmak için denemek, gözlemlemek gerekir.
Şayet siz yok ben sadece bir sır varsa o ne olabiliri soruyorum diyorsanız size şöyle bir örnek vereyim.
Sahip olduğum mesleğin ana eylemi benim 0-6 grubunda yaptığım en baskın yaramazlıktı belki de tek yaramazlık. Bebekken biri bana bakıp bu "bebeğin sırrı ne gelecek için?" dese, belki de o an yaptığım yaramazlık aslında gelecekteki bir sırrın ilk sembolü olabilirdi.
Bu bir açıdan örnekti.
Siz sır derken benimle ilgili bilmediğim ne olacak diyorsanız. Geçmişe bakmayı tavsiye ederim. Bir açıdan perspektif olur.
Dinsel açıdan soruyorsanız. İbadet, saflık ve sükunettir genelde izlenen yollar. Haberci rüya ve ses almak için uygulanan yöntemler vardır. İstihare vardır. Daha ehli insanların yaptıkları vardrr.
En büyük sır neden varız?dır. Doğmatik açıdan nedeni son kitapta yazıyor. Felsefi olarak da felsefenin kendisi bu nedenle var olan bir ilim dalı zaten.
Siz detaylandırmayınca aslında konu uzamakta. Bir tık detay verirseniz