Blacklight0044
Kayıtlı Üye
Hepimizin zevkleri, istekleri ve arzuları olur. Bu forumda bu yazıyı okuyorsanız sizin de illa ki görünmeyene karşı bir zaafınız var. Merak ediyorsunuz, öğrenmek istiyorsunuz. Peki bu duyguları, hisleri kendimizden bilmek ve bununla övünmek ne kadar doğrudur. Kimi insan spora yönelir, kimisinin müziğe karşı bir ilgisi vardır. Peki bu dürtü onları oraya götüren bu heves, bazılarında yoktu ki onlar oradan gitmedi, onun için çabalamadı. Bu kişi ilerde başarıya ulaştığında kendi iradesi ve çabası bunun ne kadar üzerinde olacak. O duyduğu hevesten mi bu başarıya ulaşmış olacak ya da kendi iradesi ile yaptığı şeylerden mi. Gerçekten bu konuda insan iradesi tam olarak nasıl etki ediyor bilmiyorum. Ama içimizde hepimiz yönlendiren kuvvetli duygular var ve bu duygular elimzide olmadan da bizi yönlendirebiliyor. Biz bu gizli, bilinmez konulardan bir şeyler öğrendik, peki kendimizi diğer insanlardan üstün mü görmeliyiz veya onlardan daha bilgili mi hissetmeliyiz. Sırf bizde bu heves ve istek olduğu için. Halbuki başka bir şeye de hevesimiz olabilirdi ve görünmeyen aklımıza bile gelmezdi. Ama buradayız çünkü bizi buraya getiren bir dürtü, hevesimiz var. Benim düşüncem, bugüne kadar bildiğim ve öğrendiğim şeyler, benim özel hissetmemi sağlamamalı. Çünkü ben bu noktaya bir rehberlik vasıtası ile geldim. İçimdeki o merağı oraya ben yerleştirmedim. Sizde de aynı olduğunu düşünüyorum. Ama dediğim gibi irademiz bunda nasıl bir rol oynuyor bilemiyorum. O his bize ne kadar büyük bir kapı açıyor, ne kadar bizi yönlendiriyor tam kestiremiyorum. Belki her insanda o hissin şiddeti de farklıdır. Siz ne düşünüyorsunuz?