Homosapiens ve ademoğlu aynı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hesap90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hesap90

Kayıtlı Üye
ruh demek biraz yanlış ola bilir ,bu bedene tekamül etmek için gelmiş tanrısal öz demek daha doğru.Her canlıda bu öz bu tekamül görevi varmıdır bir hayvanda tekamül etmek isteyen bir ruh var mıdır mesala? Eğer yoksa belki bazı insanlarında ruhu yoktur duyguları ruhlarından değil vücutlarındaki kimyasallardan gelen makinelerdir.Homosapiens ve ademoğlu aynımıdır sizce?

Bu soruyu düşünmeme neden olan video=

Aynı olduğunu düşünüyorum. Çünkü din alimlerinin birine denk gelmiştim tv’de, kuran’da sanırım adem ve havva’dan da önce insanlar olduğu ama adem ve havvanın yeni bir insan türü olduğu yazıyormuş. Bu açıdan bakarsak bilimle örtüştüğü söylenebilir. Homosapiensin bilinen en eski hikayesi 50 bin öncesine kadar ama ondan önce de vardı . Homosapiensle beraber 6 farklı insanımsı tür de yaşıyordu neandertaller de bunlardan biri. Bunlar insan değil insanımsı olarak geçiyor kitaplarda çünkü bize benzeseler de pek çok bilişsel yetenekte geriler aslında. En son 25 bin sene kadar önce neandertaller de tükenmiş sadece homo sapiens yani bizim türümüz kalmıştır. Yani yüzüklerin efendisindeki çeşitlilik 30 bin sene öncesinde farklı bir versiyon olarak vardı :D bu da kuran’da bahsedilen diper insan türleri olabilir

Ben aynı olduğunu düşünmüyorum bence Hz ademden öncede insan toplulukları vardı çünkü melekler onları tekrardan mı yaratacaksın bozgunluk çıkarmadılar mı diyor ayette demekki ademoğlumdan önce yaşamış bir insan topluluğu varmış hali hazırda kimi topluk adapte olabilip yaşamaya devam etmiş kimi toplulukta doğal seçilim ile elenmiş

Sorum detaylı açıklama yapmadığım için yanlış anlaşılmış sanırım özür dilerim ben ademoğlu derken bu dünyaya bir görevi olduğu için içinde tanrısal öz barındıran insanı yani ruhu olan homosaphiensi kastetmiştim homosaphiens derken de tanrısal özü olamayan evrim yoluyla yaratılmış insanı kast etmiştim yani şöyle doğada hayvanlar var maymunlar,inekler,tavuklar vb onların amacı doğanın dengesini sağlamak ve semavi dinlere göere onların ruhu yok sadece ademoğlunun yaşayacağı dünya da düzeni sağlamak için evrim yoluyla oluşturulmuş varlıklar bilime göre insan da bu yolla oluşmuş tesadüfen bilinci gelişmiş bir hayvan ben de diyorumki belki ademoğlu denilen kavram ruhtur aslında.ilk insan yani adem ilk ruhu olan insandır ve bu ruh dünyadaki bilinci en yüksek hayvan olan insana rastgele olarak aktarılmıştır bu durumda içimizdeki her kez yani bütün insanlık bir ruha sahip olmayabilir bazıları sadece bilinci gelişmiş hayvanlar bazıları ise bir ruha sahip ademoğulları olabilir sorum bu şekildeydi.Sorum daha çok adem den önceki insan türlerinden bahsediyorum ve genetik olarak homosapiensle ademoğlu aynı mı? Gibi algılanmış sanırım ancak ben genetik olarak değil ruhsal olarak bir ayrışmadan bahsettim.Videosunu paylaştığım yani soruyu sormama neden olan kişi bir kabalist sanırım ve kaynak olarak islamı almadığı için islami sayılabilecek terimleri kullanınca kavram kargaşası yaşanmış.Bilgilerini varlıklardan aldığını söylüyordu diye hatırlıyorum ancak doğruluğunu bilmiyorum tabi.

Ben aynı olduğuna inanıyorum ve insanın evrim yoluyla bugünkü haline geldiğine hiç bir şekilde inanmıyorum. Bundaki sebep metafiziği tecrübe edinmem oldu. Evrimciler aynı zamanda materyalisttir, kendi adıma konuşmak gerekirse maddeciliği hiç bir şekilde ciddiye almıyorum. Kendi yaşadıklarım artı olarak Urumun yaptığı bakımların doğru çıkması metafizik gerçekliği ortaya koyuyor benim açımdan. Şahsen materyalist , Celal Şengör gibi profesörlerin söylediklerini zerre ciddiye almıyorum artık.

Yuval Noah Harari : Sapiens okuyun lütfen.

Homo Sapiens kendini gözlemleme kapasitesi olan form. Yani yükselmiş bir form. Sanat ve ahlak bilincine sahip. Örneğin ilk mücevherler, dinlerin oluşumunu gösteren ilk buluntular Sapiens dönemine dayanıyor.

Evrim teorisinin ; biyolojik / genetik değişimi anlattığını anlayalım artık. Evrim ve metafizik yakıştırması kulağa fazla semavi ve zorlama geliyor. Biyoloji bedenin evrimini, sufi ruhun evrimini anlatır.

ben genetik olarak değil ruhsal olarak bir ayrışmadan bahsettim
Sapiens doğa bilincinde, dünyayı fark eden ; yani bir bilince/ruha sahip varlıktı. Hayatta kalma kodları aktifti çünkü uyanışı madde üzerinde oldu. Modern insan ise Tanrısal bilinci fark etmeye açık kodlara sahip. Işık bilinci aktifleşiyor ve daha frekanssal.

Bilimsel evrim bedende tamamlanmış olsa da en başından beri süregelen bir bilinç evrimi var. Hatta mümkünse Homo Luminous'u araştırmanızı öneririm.

18 bin alemden bahsediliyor ve bunların sadece bir kaç tanesini biliyoruz.. kalanları hakkında hiçbir bilgimiz yok...
dolayısıyla bu alemlerde yaşayan tür ve canlılar hakkında da hiçbir bilgimiz yok...
her ne kadar arkeologlar ve tarihçiler asırlar öncesi binlerce yıl öncesi zamanları yorumlasalarda hiçbirinin kesin doğruluğu yok...
dünya da doğruluğu kesin derecede kabul edilmiş şeyler bir zaman sonra yanlış çıkabiliyor...
bence ikisi aynı değiller, en başta ikisinin kendine has hikayeleri çok çok farklı ve birbirinin karşıtı...

Geri