"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Heyecanı yenmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gizliyim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gizliyim

Kayıtlı Üye
Arkadaslar ben bazen yeni olaylar, yeni insanlar karsisinda o kadar heyecan yapiyorum ki iyi gidecek bir sey varsa bile cok heycanlanip olayi berbat ediyorum. Yanlis kelimler kullandigimi hissediyorum abuk subuk konusuyorum... Heyecandan kaynaklandigini biliyorum, ya da kilitleniyorum konusamiyorum bile.
Sizin bildiginiz bir cözüm varmi acaba bu konuda..

O insanların senden bir farkı olmadığını düşün birazda olsa heyecanını yatıştırır.

Evet içine kapanık, çekingen insanlarda olur. Sosyalleşmek gerekir, farklı ortamlara girin, oralarda yeni tanıdıklar edinin, örneğin hayır kurumlarına gidip gönüllü yardım edin, çok kişiyle karşılaşmak ve konuşmak fırsatını bulacaksınız, özellikle halkla ilişkiler bölümlerinde size terapi gibi gelecek işler var. Önce küçük arkadaş gruplarında konuşma yapın basit bir ortamda günün anlam ve önemini belirten 2 satırlık doğaçlama konuşmalar, sonra bunları daha büyük arkadaş gruplarında yapın ve konuşma süresini uzatın. Bir süre sonra açıldığınızı ve bunların gayet sıradan hale geldiğini göreceksiniz.

Heyecan yaratan durumu mümkün olduğunca düşünüp gözünüzde büyütmemeye çalışın.Farkettirmeden derin nefes alıp verin o sırada heyecanınızdan başka yere odaklanıp durumu sıradanlaştırın mümkün değilse o nefes verişlerle uzaklaştırdığınızı düşünün.Heyecanlı biri değilimdir ancak nadir de olsa herkes yaşayabiliyor.Dün yaşadım yöntemimi aktarayım.İş görüşmesindeydik toplu görüşme müdürler karşı masada vs hiç bir şey yokken birden şeytani bir şekilde heyecan gelmeye başladı.Önce nefes alıp verdim heyecanın nefesimle balonlara koyulduğunu imajine ettim binanın dışında bir yerlerde patlattım onu.İmajine yapmakta zorlanırsanız da en son ve aslında doğal çözüm sıradanlaştırmak.Bir müdürü bir kuzenime bir diğerini bir arkadaşıma benzettim anımsatıyolardı da görüşme başlayana kadar hiç birşey kalmamıştı çok doğal birgörüşme oldu.Ve denildiği gibi sosyallik sayısı arttıkça günlük yaşantıda yaşanmaz bile.

Önerileriniz icin tesekkür ederim.. mutlaka deniyecegim. Sizlerinde söyledigi gibi bence gözümde önceden cok fazla büyütüyorum. O an geldiginde de, önceden kurdugum seyi daha yogun bir sekilde hissediyorum.

benimde bilinçaltı kodları ile ilgili belki bir faydam dokunur . özellikle yatmadan önce ve uyandığınızda söyleyin ( beyin uyumadan önceki son 10 dakikanın fotoğrafını çekip sabah olduğu gibi aktarır. Sabah verilen kod tüm güne yansır )

* ben severim ve sevilirm
* ben kendimi olduğum gibi kabul ediyorum
*Ben sakinim
* Huzurluyum , neşeliyim, mutluyum
*Bütün insanlar benimle vakit geçirmekten zevk alırlar
* Tüm bu yeteneklere sahip olduğum için teşekkür ediyorum ve şükrediyorum ...

Geri