Retro
Elit Üye
Dedikleriniz gerçekten doğru siz bu konular hakkında bilgili birisiniz anladığım kadarıyla bana yorum yapmak doğru olmaz ama benim inandığım birşey var gerçekten inanırsan bence yaptığım ritüellerin tutacağına inanıyorum buda çok önemli bence çünkü gerçekten inanıyorum yaparken oluyor yani teşekkürler.
Çok fazla bilgi sahibi değilim, ama hemen hemen tüm fenomenleri, mitolojileri, enerji çalışmalarını, modern sprituel akımları hatta paganizmi ve putperestligi, yaratılış hakikatlerine sadık kalarak izah edebilecek bir açıdan bakıyorum. Böylece tüm parçalar kendiliğinden birleşiyor. Tevhit herseyin sırrı olmuş oluyor böylece. Tevhid varsa tüm parçalar tekte birleşir, Tevhid yoksa da zihin anlamlı olan herseyi parçalara bölerek çokluklar içinde kaybolur. Ucunu kaçırır.
İlim tek bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı (Hz Ali)
En temel yasa inanç yasası.
Öyle bir yasa ki biz farkında olmadan bile bir şeylere inandırılıyoruz ve o inançların getirisi olarak önce başımız belaya giriyor sonra da yapay bir karşıt inanca sarılarak durumu toparlamaya çalışıyoruz.
Mesela üzülerek söylüyorum ki, şu enerji çalışmalarına bașvuranlarin yüzde 99' u, hayata karşı belli konularda mağlup olacakları bir inanç geliştirmișler ve bu inançları pratikte mükemmel ișliyor, ama insan bunun sırrını farkedip kendini içten tanımaya yönelmesi gerekirken ne yapıyorlar?
İnanmakta güçlük çekecekleri uygulamalardan medet umuyorlar ama bu uygulamaların hiçbiri hayatları boyunca sürekliliğini koruyamıyor. Çünkü inanç haline getirmek gerek ama önce yerleșik inançları sorgulamak lazım. Put yıkmadan tek tanrıya ulaşmak imksizdir.
Yani keramet ritüelde değil.
Bir hevesle yaptığın bir ritüel elbette plasebo etkisi verebilir, ama her bașın sıkıştığında o ritüelin aynı etkiyi vermediğini gördüğünde hemen arkadaş satar gibi o öğretiyi satıp başka şeylere yönelir insan oğlu. Zihin olarak putperest olan insan hayatı boyunca bocalar durur.
Son düzenleme: