"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SoNoL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoNoL

Emma Bombeck Avustralyada kanserden öldü. Okuyacağınız yazıyı, kanser olduğunu öğrendikten sonra kaleme almıştı:
Hayatımı Yeniden Yaşabilseydim Eğer;

Hastayken yatağa girer, dinlenirdim. Ben olmadığım zaman herşey kötüye gidecek gibi düşünmezdim.

Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz, yakardım..

Daha az konuşur ama daha çok dinlerdim..

Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..

Oturma odasında TV seyrederken patlamış mısır yer ve şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda, leke olacak diye daha az korkardım..

Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım..

Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım.

Saçım bozulmasın diye arabanın camının açılmasını önlemezdim..

Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum.

TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.

Ömür boyu garantili, pratik vs denilen hiçbir şeyi satın almazdım.

Hamileliğimin bir an önce sona erip, . doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu farkederdim. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir şey..

Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini, yüzünü yıka" demezdim. Onlara daha çok "Seni seviyorum" ve . ondan da çok "Özür Dilerim" derdim.

Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu. Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme.. Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..

Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı ile ilgilenmezdim..

Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..

Unutmayın, sahip olduğumuz ruhsal, fiziksel ve duygusal herşey için allaha şükredin..

Alıntı.

Tek bir hayatımız var ve birgün sona eriyor. Umarım hergününüzü değerlendirirsiniz.

Hayatıma yeniden başlayabilseydim eğer,
kurnaz,sinsi, kötü, oyuncu, menfaatçi olurdum.

Yani hayatta en büyük pişmanlığım;
hayat oyununu kuralına göre oynamayı öğrenemememdir.

Buna benzer bir şiir de bu var. Çok severim, aslında sürekli okunmalı bunlar. Hayatı ıskalamayı bir nebze olsun azaltsalar o bile faydadır.

Eğer yeniden hayata başlayabilseydim;
İkincisinde, daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.
İlkinde olmadığım kadar neşeli olurdum,
Çok az şeyi ciddiyetle yapardım.
Temizlik asla sorun olmazdı.
Daha fazla risk alırdım hayatta.
Daha fazla seyahat ederdim.
Daha çok güneş doğuşunu izler,
Daha çok dağa tırmanır,
Daha çok nehirde yüzerdim.
Daha çok görmediğim yere giderdim.
Daha az bezelye ve doyasıya dondurma yerdim,
Gerçek sorunlarım olurdu, hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardanım ben.
Elbette mutlu anlarım oldu ama,
Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkındamısınız bilmem.
Hayat budur zaten:
Anlar sadece anlar.
Sizde anı yaşayın.
Heryere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan
Gitmeyen insanlardandım ben.
Eğer hayata yeniden başlayabilseydim;
Yanımda hiç bir şey taşımazdım.
Eğer yeniden başlayabilseydim,
İlk baharda pabuçlarımı fırlatır atar,
Ve sonbahar bitene kadar çıplak ayaklarla yürürdüm.
Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım, bir şansım daha olsaydı, eğer.
Ama işte 85'indeyim ve biliyorum...
Ölüyorum......

Jorge Luis Borges

Hayatıma yeniden başlayabilseydim eğer,
kurnaz,sinsi, kötü, oyuncu, menfaatçi olurdum.

Yani hayatta en büyük pişmanlığım;
hayat oyununu kuralına göre oynamayı öğrenemememdir.
Yeniden başlayabilseydin, sanmam o yukarda yazdıkların gibi yine olamazsın. İstemek başka, olmak başka :smash: yapı meselesi aslında. Sevgiler...

Sevgili P4nkiller, ne güzel demişsiniz ''Hayatı ıskalamayı bir nebze olsun azaltasalar o bile faydadır'' kesinlikle öyledir. Şiir çok güzel olmuş, tam yerine oturmuş teşekkürler.
Ben yine bu ben olmak isterdim. Sadece hatalarımdan ders alarak yine bu benle devam etmek isterdim.:sifone:

hayat kısa o yüzden fazla takmıcan aslında ve kendini çokta kısıtlmıcan niye yapmadım demekten daha iyidir ...

Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz, yakardım...

Bütün liste içerisinde tek pişmanlığım bunadır ve uslanmam, hala alırım ve yakmam .
Bu yıl bir değişiklik yapayım en iyisi :)

özel günlerin gelmesini beklemiyorum.mumlarımı yakarım, bütün parfümlerimi sıkarım, her aldığımı kullanırım hiç kıyamaazlık yapmıyorum. Hatta sadece özel zamanlara has şeyleri bile alıp kullanırım kimbilir belki beklediğimi o özel günler hiç gelmeyebilir...

Hayata yeniden baslasaydim eger cok az seyi degistirmek isterdim herhalde.Cunku beni ben yapanin yasadiklarim,tecrubelerim ve anilarim oldugunu dusunuyorum...

Geri