hayatımda ilk defa birini görünce kötü oluyorum

somurtkan

Kayıtlı Üye
aramızın bozuk olduğu birini görünce kalbim öyle hızlı atıyor ki dua okuyorum yinede sakinleştiremiyorum kendimi. üst katımda oturuyor misal onun evine çıkıcam altı üstü 15-20 merdiven nefes nefese kalıyorum,bayılacak gibi oluyorum kalbim öyle çarpıyor ki kendimden korkuyorum. öyle bir enerjisi var ki her hangi bir şeyin (terlik,yemek,zarf vb..) onun olduğunu bilmeden ona ait olduğunu hissediyorum. desem ki kin besliyorum ona karşı yada hasetlik öyle biri değillim içten içe besliyor muyum kendimi mi kandırıyorum diye çok yokluyorum kendimi ama kin o yokken de insanı yer bitirir. bendeki bu aşırı heycanlanma mı diyeyim bu her neyse onu görünce yada görüşeceğimizi bilince oluyor. bu halden kurtulmak istiyorum. yardım edebilecek biri var mıdır?:(

Panik atak mi acaba?
Bazilari asansore binince, yuksege cikinca, karanlikta kalinca vs. Atak gecirebilir. Kotu anilari istemeden hatirliyorsunuzdur sevmediginiz o kiside tetikleyici olabilir. Durum buysa o kisinin yaninda yakininda kalmak ataga davetiye cikarmakla birdir

Bende aramda soğukluk olan,gerginlik yaşadığım insanlarla karşılaşınca geriliyorum,suratım asılıyor.Ancak böyle sizinki boyutunda değil,öyle nefes nefese kalmalarım yok ama geriliyorum elimde olmadan.Sadece görduğüm an sonra geçiyor.Gunlük hayatımda etkisi sıfır yani.
Kin beslemek değilde,bi dönem çok mu kafaya taktınız acaba?Sizde, daha doğrusu benliğinizde çok fazla yer etmiş gibi,çok ama çok odaklandığınızı hissettim bu insana.Kalp çarpıntısı fiziksel yada ruhsal olabilir ama heyecan psikoloji ile alâkalı.Önceden hissetmeniz falan?Bilemedim ,çok fazla farklı şey birarada gibi.

Bu duyguyu sadece sevmediklerinizdemi hissediyorsunuz yoksa onemli gorusmelerde de oluyormu?

Özgüven eksikliğinden kaynaklana bileceğini düşünüyorum belki karşısına geçip içinizden geçenleri söyleyememekten korkuyorsunuz. Tabi bu benim fikrim :) Benimde çok değer verdiğim insanlara karşı böyle oluyor aram bozukken karşısına geçip içimden geleni söyleyemeyeceğim düşüncesi veya söyleyip onu kırmak düşüncesi

Bu duyguyu sadece sevmediklerinizdemi hissediyorsunuz yoksa onemli gorusmelerde de oluyormu?
sadece bu kişiye karşı oluyor. ben çok heycanlanan biri değilimdir. duygularımı tamamen olmasa da kısmen yönetebiliyorum. ama bu başka işte.

Özgüven eksikliğinden kaynaklana bileceğini düşünüyorum belki karşısına geçip içinizden geçenleri söyleyememekten korkuyorsunuz. Tabi bu benim fikrim :) Benimde çok değer verdiğim insanlara karşı böyle oluyor aram bozukken karşısına geçip içimden geleni söyleyemeyeceğim düşüncesi veya söyleyip onu kırmak düşüncesi
öz güven eksikliği. sanırım bu olabilir. çünkü bu kişi benim doğruda söylesem her şeyime ters karşılık verir. beni onaylamaz yani. kıskanayım diye olan şeyleri abartarak gerçeğin üstünde anlatır. ben tartışmayı pek sevmem çünkü sürekli görebileceğim birisi ile tartışırsam bir daha konuşasım gelmez çünkü, görüpte suratımı çevirip geçmekte bana göre değil illaki selam veririm o yüzden her şeyini alttan alıyorum içimdekileri söyleyemiyorum ama o öyle değil işte şahsıma da yaptıklarıma da çok laf söylemiştir. :(
tuhaf olan ona ait olanları da hissediyor olmam. ben sakinliği severim bu hal çok ağır geliyor bana çünkü hiç hemde hiç böyle bir hale gelmedim sınavlarda bile. ben kimse ile küs duramam bununla barışmak istesem de o tam bir narsist ve bana karşı acayip bir tepkisi var benim 9 yaş büyüğüm.

Bende aramda soğukluk olan,gerginlik yaşadığım insanlarla karşılaşınca geriliyorum,suratım asılıyor.Ancak böyle sizinki boyutunda değil,öyle nefes nefese kalmalarım yok ama geriliyorum elimde olmadan.Sadece görduğüm an sonra geçiyor.Gunlük hayatımda etkisi sıfır yani.
Kin beslemek değilde,bi dönem çok mu kafaya taktınız acaba?Sizde, daha doğrusu benliğinizde çok fazla yer etmiş gibi,çok ama çok odaklandığınızı hissettim bu insana.Kalp çarpıntısı fiziksel yada ruhsal olabilir ama heyecan psikoloji ile alâkalı.Önceden hissetmeniz falan?Bilemedim ,çok fazla farklı şey birarada gibi.
açıkçası sevsem de sevmesem de görünce surat asmam. hoşuma gitmez belki görmem ama surat asıp oturmam. neşem biraz kaçar tabi ki. galiba çok kafaya taktım ve benliğimde de çok yer etmiş evet çok odaklanıyorum sanırım :(

İlk okuduğumdan beri düşündüğüm bir şey var. Kıvep yazınca cesaret ettim yazmaya (: Bu kişi sizce daha önceden tanıdığınız birine benziyor mu? Neden sordum hemen söyliyim mesela bir kadın var ünlü biri çıkınca tv kanalını değiştiriyorum ne yaparsa yapsın kanım donuyor görünce reklamında çıktığı ürünü bile almam. Sebepse tanıdığım ve hiç sevmediğim bir kadına çok benziyor onu görünce o kadınmış gibi algılıyorum. Sizinde böyle olabilir mi?
yok tanıdığım kimseye benzemiyor ama buna benzeyeni görünce irkiliyorum :P

Ben burda ne fiziksel nede ruhsal bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.Son yazdıklarınızdan sonra...Bence burda sadece sizin tutum hatanız var.Herşeyi içinize gömerek,duygu ve düşüncelerinizi belli etmeyerek o kişiye size dahada yüklenmesi için tâviz veriyorsunuz.Anladığım kadarıyla görüşmek zorunda olduğunuz biri.Tüm hissettiklerinizi karşınıza alıp güzel bir dille anlatabilirsiniz.Küs kalmak istemediğinizi ama çok kırıldığınızı ya da tam duygularınız ne ise artık paylaşın onunla.Eğer böyle kendi içinizde çırpınmaya devam ederseniz bu kişide üstünüze gelmeye devam eder.Huylu huyundan vazgeçmez,durduk yere bu insanda şeytanken melek olmaz.
Birde şu geldi aklıma.Sizi kıskanıyor olabilirmi?Belki kıskançlıktan dolayı takıktır,o yüzden herşeyinize ters tepki veriyordur.
Her şekilde bence tek çare konuşmanız,ya da imkân dahilinde ise hayatınızdan çıkarın.

Ben burda ne fiziksel nede ruhsal bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.Son yazdıklarınızdan sonra...Bence burda sadece sizin tutum hatanız var.Herşeyi içinize gömerek,duygu ve düşüncelerinizi belli etmeyerek o kişiye size dahada yüklenmesi için tâviz veriyorsunuz.Anladığım kadarıyla görüşmek zorunda olduğunuz biri.Tüm hissettiklerinizi karşınıza alıp güzel bir dille anlatabilirsiniz.Küs kalmak istemediğinizi ama çok kırıldığınızı ya da tam duygularınız ne ise artık paylaşın onunla.Eğer böyle kendi içinizde çırpınmaya devam ederseniz bu kişide üstünüze gelmeye devam eder.Huylu huyundan vazgeçmez,durduk yere bu insanda şeytanken melek olmaz.
Birde şu geldi aklıma.Sizi kıskanıyor olabilirmi?Belki kıskançlıktan dolayı takıktır,o yüzden herşeyinize ters tepki veriyordur.
Her şekilde bence tek çare konuşmanız,ya da imkân dahilinde ise hayatınızdan çıkarın.
Konuştum tabi ne den böyle davrandığını ama ben anladım ki o beni dinlemiyor sadece kafasında takılı kalanları konuşuyor bir yere bağlayamadık sonuçta. insanın duygularını kontrol edebilmesi ne ile mümkündür? yapamıyorum işte ben.

Bence sizi kıskanıyor.Sizce kıskanıyor olabilirmi?Ya da kıskanması için belli bi sebep varmı aklınıza gelen?Duygu kontrolü için Eft çalışsanız,çok yararlı fiziksel ,ruhsal her soruna çözümdür Eft.

Bence sizi kıskanıyor.Sizce kıskanıyor olabilirmi?Ya da kıskanması için belli bi sebep varmı aklınıza gelen?Duygu kontrolü için Eft çalışsanız,çok yararlı fiziksel ,ruhsal her soruna çözümdür Eft.
kıskandığından eminim. bir sebep yok bunun için ne ondan zengin nede ondan daha mutlu bir hayattayım hatta her şeyi fazla fazla ben bir şey için çok çaba sarf ederken onun imkanları daha fazla ama sanırım kıskanmak için insanlar bazen sebep aramıyor. eft nedir ki?

peki ben sorunumun ne olduğunu anlayamadım. ondan rahatsız oluyorum. onu görünce heyecanlanmayacagım mı diyeceğim?

Eft'nin işleyişini okursanız nediyeceğini bilirsiniz.

Eft'nin ilk vuruşları varolan sorunu boşaltmaya odaklı vuruşlardır sorununuz neyse onu güzelce ortaya koymalısınız önce mesela bir kişiden korkan birisini ele alalım

- Ben ahmetten korkuyorum

gibi olucak bu duygu boşaltma işlemi başladıktan sonra bu boşalan duygunun yerine olumlu duygu ekliyoruz ve bitiyor.

Ama sorununuzu nekadar iyi analiz ederseniz okadar iyi sonuç vericek kelime kalıpları bulursunuz.
Birde bu konuda uygulanan örnek eft çalışmalarını inceleyin size fikir vericektir.

Geri