"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hayallerimdeki Gençler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ByQathell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByQathell

Banlı Kullanıcı
Ne acıdır ki, bugün bazı kimseler, daha liseye intisap eder etmez, “Benim dünyaya karışmama yedi sene kaldı.” deyip sabırsızlıkla ayları/yılları saymakta; hele üniversiteyi bitirir bitirmez, “Şimdi sıra bu işe geldi!” mülâhazalarına kapılıp kendilerince sıcak yuva hayalleri kurmaktadırlar. Boyunduruğun yere konduğu, ırzın çiğnenip namusun payimâl olduğu, her yanda ilhadın kol gezdiği ve Kur’an davasının fedakâr ruhlar beklediği bir dönemde bu kadar bencillik, cismâniyete bu denli bağlılık ve bu ölçüde mefkuresizlik bilmem ki neyin ifadesidir?!.

Şahsen, o türlü düşünceleri İslâm’a, imana ve Kur’ân’a hizmet felsefemle telif edemiyorum. İmanlı bir gencin daha okul sırasında otururken, “Acaba benim bahtıma hangi karanlık nokta düşer ve elimde iman meşalem nereye hicret ederim? Acaba Rabbimi kimlere anlatırım? Acaba okul bitene kadar gerekli donanımımı tamamlayabilir ve hizmete/hicrete liyâkat kesbedebilir miyim?” hülyalarıyla nefes alıp vermesini bekliyorum ve Kur’an talebesine ancak bu ruh haletinin yakışacağına inanıyorum. Evet, yeri geldiğinde ve iktiza ettiğinde lisedeki bir talebenin bile evlendirilmesinden yanayım; ancak,
izdivacı hayatın gayesi gibi algılayan ve hep onun peşinde koşan mü’min gençleri anlayamıyorum. Cismâniyetinin arkasına takılıp giden ve vakitsiz başını soktuğu dünya evinde bir hanepereste dönüşen her insanı, kayan bir yıldız gibi görüyor; kendimi kalabalıklar içinde yapayalnız kalmış ve sessizliğin sarhoşu olmuş bir adam gibi hissediyorum.

İbretlik Hatıralar

M.Fethullah GÜLEN

Edebiyatın inceliği :)
-------------------
Yavuz Sultan Selim Han, Şair Vehbi’yi yanlışlıkla üzüp, yanından uzaklaştırır. Şair de epey yer aradıktan sonra, nihayet Van Müftüsü’nün kâtipliğini yapmaya başlar. Bir müddet sonra Yavuz şairi bulmak ister. Fakat nasıl bulacaktır? Sonra şöyle düşünür: “Ben bir mısra yazayım ve bir yarışma düzenlensin. Benim mısramı beyte tamamlayan en güzel mısra yazana mükâfat vereceğimi ilan edeyim. Şüphesiz ki Şair Vehbi de dayanamayıp katılacaktır. O vakit, onu üslubundan tanırım. Ve şu mısraı yazar:
Bütün dünya benim olsa, gâmım gitmez nedendir bu?

Sultanın başlattığı yarışma ilan edilir. Yarışmaya katılan çok olur. Fakat padişah aradığını bulamaz. Van müftüsü; Bir de ben deneyeyim, nasib ise olur deyip, bir mısra yazmaya çalışır. Kendince bir şeyler yazdıktan sonra, bir de kâtibine gösterir. Şair Vehbi de, Şurası şöyle olsa. Şurası da böyle olsa.. derken ortaya aşağıdaki mısra çıkar:
Ezelden gam türabıyla yoğrulmuş bir bedendir bu.
Yavuz, Van müftüsün den gelen beyti okuyunca Hemen haber salın bu mısraın şairine, saraya gelsin! Diye emir verir. Müftü, büyük bir heyecanla gelir saraya. Padişah aradığını bulmuş olmanın rahatlığıyla sorar: Bu mısra ile mükâfatı hak ettin. Lakin benim anladığıma göre, bu mısraın hakiki şairi sen değilsin! Müftü efendi, hemen doğruyu söyler. Padişah şairine kavuşur. Edebiyatımıza da aşağıdaki beyit, hatıra kalır:

Bütün dünya benim olsa gamım gitmez nedendir bu?
Ezelden gam türabıyla yoğrulmuş bir bedendir bu.

Kanuni Sultan Süleyman karıncaların bürüdüğü bir ağacı kesmek için

dönemin Şeyhülislamı Ebussuud Efendi’ye bir tezkire yazar
ve konuyu sorar:

Ağacımı bürüyüptür karınca,

Günahı var mıdır anı kesince?

Cevap aynı yöntemle gelir:

Yarın mahşer yerine varınca

Hakkını alır Süleyman’dan karınca!

Vaktiyle bir adam, bir bilge krala gidip. ''Bana insanca yaşamanın ve kötülük işlememenin yollarını öğret'' der.

Kral'da adamlarına zeytinyağı dolu fıçı getirmelerini söyler. Adama, fıçıyı şehrin bir kapısından öteki kapısına kadar bir damla yağ dökmeden taşımasını emreder.Ve şunu ekler:

“Eğer tek bir damla dökersen başın kesilecek” ...

Adamın yanına yalın kılıç iki gözcü diker.Bunlar Bir damla yağ dökülür dökülmez adamın başını keseceklerdir.

Bir Pazar günüydü. Şehrin her yanı satıcı tezgâhlarıyla, insanlarla doluydu. Adam fıçıyı yüklenerek dikkatlice yürümeye başlar. Hem de ne dikkat! Bir damla yağ bile dökmez..

İki gözcüyle birlikte saraya geri geldiklerinde, Kral sorar adama:

“Peki şehirde ne var ne yok?”

“Bilmiyorum efendim, Hiçbir şey görmedim ” dedi adam. “Zira aklım, fikrim yağda idi der.”

Kral oturaklı ve dokunaklı şu sözleri söyler:

“İşte şimdi kötülük işlememenin ve insanca yaşamanın yollarını öğrendin.” “Allaha en azından bu derece bağlan ve kendi işindede dikkatli bir adam ol, haydi şimdi evine..

Hiçbişe anlamadım. Ne yazının amacını anladım nede hangi soruna yönelik olduğunu.

Zaten konunun ne farkındalıkla ne de kişisel gelişimle alakası yok. Sayın ByQathell farkındalığın ne olduğunu biliyor musunuz? Bence sizin için sadece bir kelime. Farkındalığı Fetullah Gülen okuyarak öğrenemezsiniz, farkındalığı hiçbir ideolojiden öğrenemezsiniz. Sözü geçen şahsın dine hizmet etmesini istediği kişiler önce dönüp bir kendilerine hizmet etseler, önce ne anlattıklarını bir kendileri anlasalar, sağda solda din iman naraları atarken kendilerinin her şeyi işine geldiği gibi yorumladığını görseler daha iyi olacak. Bunlara ek olarak kendisinin neden hayalinde bir gençlik var ki? tek tipte bir insan modeli yaratmış durumda zaten. İnsanı insan yapan en önemli şey özgürlüğü, iradesidir. Herkes kendisi olursa bu yeterince iyidir. Herkesi kendisi olmaya teşvik edin, özgürlüğün huzurun yolunu gösterin biliyorsanız. Bilmiyorsanız kendiniz bunun için çabalayın. Bundan daha kutsal bir amaç yoktur. Bu benim görüşüm. Sevgiyle kalın.

MFG yi hiç sevemedim ben. Belki çok iyidir belki kötüdür bilemem suizanda bulunamam ama bana samimi gelmiyor kendisi. Sait Nursinin devamı olarak görmüyorum. O cemaat kıblesini para yapmış bir cemaat. Muhakkak içlerinde iyi insanlarda vardır. Onların hakkına girmek istemiyorum ama nerede bir nurcu görsem aklıma para için dini ve insanları sömüren vampirler geliyor. Bunu iyi biliyorum eğer sayın ByQathell sizde mitevelli takımında iseniz bölgelerle, şuan üzeri kapan ve kaçırılan burslarla kanıtlarım. Annesi babası olmayan üniversite öğrencilerinin kullanılıp üzerlerine bağlanan bursları bile ''cemaatin daha çok ihtiyacı var'' diyerek alan bir cemaat. Neyse gerçekten bir Allah'ları var ise ondan korksunlar.

neden yazılan hakkında değil de yazan hakkında yorum yaptınız haala anlayamadım ))
p4inkiLLer: Farkındalığın ne olduğunu herkes bilir! farkında olduğu kadar...
Evet bilmiyorum cahil cuhelayım :D ferahladınızmı =)

Arkadaşlar tanıştığımıza memnun oldum xD

altında o isim olmasaydı yine aynı yorumu yapardım :)
püskolocide ne deniyodu ona yaa algıda seçicilik yaptım işte.
evlilik kısmı dikkatimi çekti :D

neden yazılan hakkında değil de yazan hakkında yorum yaptınız haala anlayamadım ))

Aşkolsun sana kimse öyle bişe demediki. bi laf var önce söze bakarım sözmü diye sonra söyleyene bakarım felan o mishal :D

Sizin cahil olduğunuzu kabullenmeniz sizi ferahlatır sayın ByQathell :)Bizler de cahiliz, lakin bilmediğini bilmek gerçeğin yolunu açar insana ve de insanların bilgelik taslamasının tanrı katında delilik olduğunu hatırlayın. Biz de memnun olduk tanıştığımıza. Bu sitede o şahsın adını görünce hem şaşırdım hem de tutamadım kendimi kusura bakmayın sözüm size değildi. Zaten yazılanlara da yorum yaptım sadece kişiye değil. Dediğim gibi özgürlüktür, kişinin kendisi olabilmesidir aslolan. Birilerinin hayalindeki ideolojik kalıplar değil. Sevgiyle kalın.

Geri