"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hangi Kurt kazanacak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cibabu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cibabu

Kayıtlı Üye
Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri torunlarına eğitim veriyordu. Onlara dedi ki:

“İçimde bir savaş var.
Korkunç bir savaş.
İki kurt arasında...

Bu kurtlardan birisi; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, üzüntüyü, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibri, kendine acımayı, suçluluğu, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, yapmacık gururu, üstünlük taslamayı ve egoyu temsil ediyor.

Diğeri ise; huzuru, sevgiyi, umudu paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçakgönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor.
Aynı savaş sizin içinizde de sürüyor ve diğer tüm insanların içinde de.”

Çocuklar anlatılanları anlamak için bir dakika düşündüler ve içlerinden biri büyükbabasına,

“Hangi kurt kazanacak?” diye sordu.

Yaşlı Cherokee kısaca cevapladı:

“Beslediğiniz…”

'beslediğiniz' derken seçme şansımız olduğunu belirtiyor ama katılmıyorum.
düşünsenize ; bir insan huzur varken neden korkuyu beslesinki ?

Insanin elinde olmayan,hayatin getirdigi ya da bizi istem disi icine cektigi durumlarda secme sansimiz cokca oluyor bazen.Ya hirslarimizi intikam arzumuzu kiskancliklarimizi besliyoruz (dusuncelerimizle) ve o yonde hareket ediyruz ya da Allah a emanetim diyerek yolumuza devam ediyoruz.
Bu tamamen kendimizi ne kadar ve ne sekilde egittigimiz ile alakali bir sey.
Bir de bazi insanlar var ki onlar negatif duygularla besleniyor.Korkularimizin ve diger kotu duygularimizin alt nedenleri ve hissettirdikleri cok farkli cunku :) yani baska turlusunu bilmiyorlar veya bunlari huzursuzluk olarak kabul etmiyorlar maalesef..

'beslediğiniz' derken seçme şansımız olduğunu belirtiyor ama katılmıyorum.
düşünsenize ; bir insan huzur varken neden korkuyu beslesinki ?

huzurun varsa zaten huzuru beslemişsindir arkadaşım huzurun varken korkuyorsan huzuru beslemeyi bırakmış taraf değiştirmişsin demektir artık korkuyu besliyorsundur huzurun yenik düşmesi yakındır

Birazcık daha düşünelim.
Neden bir savaş meydanı olarak görüyoruz ki kendimizi?
Peki ya o kurtları içinize kim koymuş olabilir ?

Birazcık daha düşünelim.

işte demek istediğim buydu.
içimizde 2 farklı kutup var ve bunların arasında gel-gitler yaşıyoruz.
tabiki bu 2 farklı kutup(veya kurt) savaşında beslenen değil 'gerçek' olan kazanacak..

Birazcık daha düşünelim.

Bu evrenin kanunudur.Negatif ve pozitif,iyi ve kötü daima savaşır.Ama tarafları seçmek kişinin elindedir.Bizde evrenin bir parçası olduğumuz için bizide etkiler.

bu konuya sadece nicki 'd' harfi ile başlayanlar yorum yapıyordu..
sevgili Kadoramas düzeni bozdunuz :D

Geri