"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gerçekten Delirmiş Olup Olmadığımı Nereden Öğrenebilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Shera_x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Shera_x

Banlı Kullanıcı
Psikolojim hala bozuk, psikyatri haplar vermişti. Bitti, bir sıkıntı yüzünden birazcık erteledim tekrar çıkmayı... Bu arada nette gördüğüm bir söylem vardı "hapları bırakınca kabus geri döner", kabus değil ama yine sıkıntılar başa geldi. Şimdi anlamadığım konu şu; irade, güç, hedef, yaşam, boyut, akıl, sağlık, sıhhat vs. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi akıl. Akla hükmedemiyorsa bir insan, lay lay lomsa sahiden delirmiş midir? Bilgisiz midir? Aklını kullanamıyorsa akli dengesiz midir? Bu kapı deliliğe çıkmıyor mu? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi? :P

Dediğim gibi, doktorlar da bazen kendi kafalarına göre... Bana depresyon hapı verdiler ama çok da birşey yapmadı. Çıkıcam tekrar söylicem böyle böyle diye.. Söz aramızda; bazı haplar var uçurtuyor insanı.. evet onlardan kullandığımda aklım yerine geliyor. Reçeteli ilaçlar, yeşil, kırmızı.. illegal alım. Düşünüyorum ben bunları kullanınca aklım şeklim şemalim yerine gelip hayatım normale dönüyorsa ve bunlar yokken hayat bana kabus gibiyse kendimi eve odaya kapatıyorsam sevgilim olsa dahi hayattan bıkmışsam, beni o illegallerden bile üstün üstün maneviyat ve maddiyat içerici çok mutlu edecek insanlar bana yüz gösteriyorlarsa ve ben buna rağmen yinede hayatta sıkkın bıkkınsam.. Allah'a dualar edip, bir çok şeyden sakınıyorsam ve yinede sıkkınsam.. Allah akıl vermiş az da olsa vermiş ve sadece benim bu deliliğimi fark edebilecek bir kapasite vermişse.. Ne yapmam gerekir? Hayatıma devam edeyimmi, sonuna kadar gideyimmi, çabalayımmı, illegal takılmak da hayatımın sonuna kadar psikyatrist doktorun bana hap yazmasını da, ben özledim olm ya :/ ama kimi bilmiyorum. Boyutlar ben'lik çalabiliyorlar mı? Çalıyorlarsa çok fena savaşırım.

Biraz roman gibi oldu ama anlamışsınızdır umarım beni :S Hadi ben akılsızım, siz biraz akıl verin de bişicikler yapalım

Deliysen zaten deli olduğunu farkedemezsin.Literatürde pek çok rahatsızlık var sana tek tavsiyem doktorunu dinle.Zaman-mekan algın bozulmadıkça kolay kolay delirme durumu olmaz.Bir insan bu ikisinin algısını ya uyuşturucuda ya da delilikte kaybeder.

psikiyatr denemişsen bir de iyi bir psikologa görünmekte fayda var. ama ilaç işine girip tam anlamıyla çıkan kişi sayısı çok az. doktorlar biraz otomatiğe bağlayabiliyorlar. psikologların işi ilaç yazmak olmadığından hele ki işinde titiz bir psikolog bulursun kesinlikle bu yazdıklarına bir çözüm bulacaktır. sıhhatler dilerim.

psikiyatr denemişsen bir de iyi bir psikologa görünmekte fayda var. ama ilaç işine girip tam anlamıyla çıkan kişi sayısı çok az. doktorlar biraz otomatiğe bağlayabiliyorlar. psikologların işi ilaç yazmak olmadığından hele ki işinde titiz bir psikolog bulursun kesinlikle bu yazdıklarına bir çözüm bulacaktır. sıhhatler dilerim.
Arkadaş çok haklı psikolojik hastalıkların tedavisinde ilacın kadar terapininde önemi büyük.
Eğer bu dediklerimizi yapıp yine sorununa çözün bulamazsan.İşte o zaman buraya başvur.
Şu gerçeği aklından sakın çıkarma,varlık musallatı yaşıyorum diyen insan şizofren olabilir.Şizofren dediğim adam musallat yaşıyor olabilir.
Lakin genelde hep ilk seçenek baskındır,çünkü musallat dediğiniz olay kolay kolay olacak bir şey değildir.Millet varlık daveti yapıp başarıya ulaşmak için bir tarafını yırtarken kimse size durduk yere musallat olmaz...

Psikolojim hala bozuk, psikyatri haplar vermişti. Bitti, bir sıkıntı yüzünden birazcık erteledim tekrar çıkmayı... Bu arada nette gördüğüm bir söylem vardı "hapları bırakınca kabus geri döner", kabus değil ama yine sıkıntılar başa geldi. Şimdi anlamadığım konu şu; irade, güç, hedef, yaşam, boyut, akıl, sağlık, sıhhat vs. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi akıl. Akla hükmedemiyorsa bir insan, lay lay lomsa sahiden delirmiş midir? Bilgisiz midir? Aklını kullanamıyorsa akli dengesiz midir? Bu kapı deliliğe çıkmıyor mu? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi? :P

Dediğim gibi, doktorlar da bazen kendi kafalarına göre... Bana depresyon hapı verdiler ama çok da birşey yapmadı. Çıkıcam tekrar söylicem böyle böyle diye.. Söz aramızda; bazı haplar var uçurtuyor insanı.. evet onlardan kullandığımda aklım yerine geliyor. Reçeteli ilaçlar, yeşil, kırmızı.. illegal alım. Düşünüyorum ben bunları kullanınca aklım şeklim şemalim yerine gelip hayatım normale dönüyorsa ve bunlar yokken hayat bana kabus gibiyse kendimi eve odaya kapatıyorsam sevgilim olsa dahi hayattan bıkmışsam, beni o illegallerden bile üstün üstün maneviyat ve maddiyat içerici çok mutlu edecek insanlar bana yüz gösteriyorlarsa ve ben buna rağmen yinede hayatta sıkkın bıkkınsam.. Allah'a dualar edip, bir çok şeyden sakınıyorsam ve yinede sıkkınsam.. Allah akıl vermiş az da olsa vermiş ve sadece benim bu deliliğimi fark edebilecek bir kapasite vermişse.. Ne yapmam gerekir? Hayatıma devam edeyimmi, sonuna kadar gideyimmi, çabalayımmı, illegal takılmak da hayatımın sonuna kadar psikyatrist doktorun bana hap yazmasını da, ben özledim olm ya :/ ama kimi bilmiyorum. Boyutlar ben'lik çalabiliyorlar mı? Çalıyorlarsa çok fena savaşırım.

Biraz roman gibi oldu ama anlamışsınızdır umarım beni :S Hadi ben akılsızım, siz biraz akıl verin de bişicikler yapalım

Sizin sorununuz bence hayatla ilgili amaçlarınızda doyuma ulaşmanız yani bu demek değil herşeyi yapıp dünyada yapmadığınız bir şey bırakmamak ,sadece kendinize belirlediğiniz hedeflerde bir doyum var ve sizin yeni hedeflere ihtiyacınız var.Yoksa bir çok şeyin farkında olan birisi olarak aklınızda ve sağlığınızda herhangi bir aksaklık olduğunu düşünmüyorum kendi eleştirinizi kendiniz yapabiliyorsanız bu bir farkındalıktır. Çok fazla kendinizi sorgulamayın ve bazı şeyleri hayatın akışına bırakın kendinizde bir sorun olduğunu düşünmenizde bu sorunu yaratacaktır.Sihirbazların bir sözü vardır Abra Kadabra yani türkçesi konuşurken yaratırım.Biz farkında olmadan kendi kaderimizi çiziyoruz. Neden şükür önemli işte bu yüzden şükretmek demek iyi bir hal ve durum içinde olduğunuzu evrene yansıtmaktır ve evrende hissettiğini kişiye verir.Çok şikayet şikayet edecek konuyu fazlalaştırmaktan başka birşey yaratmaz.Evrenden şikayet unsurlarını hayatınıza çekmeyi bir kenera atalım en azından odak noktanız şikayet üzerine oldumu pozitif şeyleri gözümüzden kaçırırız. Mutluluk bize çok yakınken neden hep olumsuzluklarla üzülecek şeyler arayalım.Sevgi ve sağlık dolu günler...

Cevaplar için teşekkür ederim, anladığım kadarıyla yine çıkış yolu insanın kendisidir. Çıkıcam birgün birgün...

sende geçmişimi görüyorum :) ama sana tek tavsiyem su. bütün kötü arkadaslarından uzaklas okula gidiyosan iyi bi şekilde devam et çalışıyosan işine ve gelecegine önem göster bütün dikkatini sevdiğin bir hobiye veya meslege yöneltirsen böyle düşünceleride kafandan atarsın.

benm hap kullanan arkadaslarımda var bende kullandım fakat inan bana bunlar insanın kendisine yapabileceği en kötü şey bu. eski hayatımı geride bıraktım ve emin ol üstümden o kadar büyük bir yük kalktıki inanamazsın. hem maddi acıdan hem manevi ayrıca sıkıntı sinir ve bunalımdan bi odanın içinde dört dönüp kırıp döktüğüm günleride asla özlemiyorum.

Bağımlısı değilim ama psikolojik bağımlısıyım diyebilirim. Çünkü hayatımda bir tek o türev şeyler rahatlatıyor beni. Hani bitkisel bir ilaç keşfedeyim rahatlatıcı özelliği olsun 1 hafta onu kullanırım sonra beyin başka bir şey arar başka bir şey kullanırım. Eskideki çocukluğumdaki o umursamazlık çocukluğumu geçtim lise2 dönemlerimdeki o huzur, düşünmezlik, evimi severlilik, akrabalarımı severlilik vs. olsun istiyorum. Lakin büyüdükçe tüm gerçek yüzleri tanıdığım için bana yalan söylediler.mp3 parçasını kendime sürekli hediye ediyor dinliyorum ara ara.. Olmuyor usta :/ insan yapamıyor.. Fiziksel ve içsel sorunlar da ortaya çıkınca büyümek dedikleri bu olsa gerek diyor insan ve çıldırası geliyor. Bunalım geçiriyorum, tekrar çıktım drye ilacı değiştirdi araştırdım idare ederliliği var bir de bunu deneyim. Psikolok konusunu da uzun zamandır düşünüyordum gitmeyi de maddi durum kaynağım çok da değil. Geçici işler yapıyorum sabit bir işim yok o yüzden tam rahat olamıyorum. Gelecek endişelendiriyor insanı.. İnsan düşünüyor; Şimdi iyi birisiyimdir. Bana yardımı olmayan insanlar yarın ben sıkıntılar çeke çeke para mara olsa bende benden yardım isterler ver ben yardımımı yapmak zorunda hissederim yani çok karmaşık duygular gerçekten :D yazarken bile çıldırtıyor insanı eskiden böyle değildi eskiden afedersiniz gerizekalıydık iyidi.. sarhoşun birine nerde o günler dedim hangi günler dedi hayat o an orada ona güzel değilse ben bir hiç'im.

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Sizin sıkıntınız olan konuda biraz bilgim var onları sizinle paylaşmak istiyorum ancak bazı şeylere öncelik vererek bahsedicem ama bu yazımı okurken benim bir doktor olmadığımı sadece tıp araştırmaları yapan normal bir vatandaş olduğumu unutmayın.

Size verilen ilaçlar nelerdir bilemiyorum ama büyük ihtimal anti depresan ilaçlarıdır amerikada eğitim görmüş dr.tanju sürmeli amerikadan ülkemize çok değerli bilgiler getirdi mesela ilaçlar konusunda verdikleri bazı bilgileri söyleyeyim.
İlaçlar kişiye özeldir aslında ama günümüzde genelleşmiştir beynimizdeki elektrik seviyesine bakarak kişinin hangi ilacı nekadar kullanacağı saptanabilir
ama bana göre ekonomi sebebiyle doktorlar bununla uğraşmıyorlar çünki her gelen hastanın beyin elektrik seviyelerine bakarak zaman geçirmezler
düşünün muayne ücreti 350 tl 500 tl olanıda var ve günde 50 hasta geliyor her gelen hastanın beyin elektriği seviyesine bakmaya kalkarlarsa o 50 hastadan ancak 10 tanesini tedavi etmeye zamanları yeticek buda gerikalan hastalarını kaybetmek manasına geliyor
bunu bir kenara not edin kişinin hangi ilacı nekadar kullanacağı beyin elektriklerinin seviyesine göredir ama ülkemizde buna bakılmıyor malesef
gelene hemen ilaç veriliyor son çıkan bir haberde şu ifade ediliyordu "Son 1 yılda Türkiyede 22 milyon antidepresan ilaç satıldı"
bu konuda son yıllarda yapılan kanıta dayalı araştırmaları sizinle paylaşmak isterim kelimeleri tam hatırlayamıyorum o yüzden anlatım tarzım aşırı basit gelebilir lütfen kusuruma bakmayın.

Ağır psikolojik sorunların temel kaynağının hormonal maddeler olduğu sanılıyordu ancak son zamanlarda yapılan araştırma bunun tersini gösterdi,beyin elektrik ve dalgaları üzerinde yapılan araştırma göstermektedir ki ruhsal problemlerin kökeni beyin elektrikleridir mesela ruhsal salığı alakadar eden beynin sağ bölümünde bir nokta var depresyon veya şizofreni olanlarda çeşitli ruhsal problemi olanları incelediğimizde beynin bahsettiğimiz ilgili bölümündeki elektrik seviyesinin bozuk olduğu görülüyor

Anlatılan bu ve bildiğim kadarıyla bu konuda ilaçsız tedaviyi de pisikiyatrist tanju sürmeli yapıyor diğer doktorlar illede ilaç illede ilaç diyorlar
tedavi yöntemi makinelerle yapılıyor bunun tam detayını bilmiyorum ama şizofreni olanlarda bile %80 oranında başarı sağlanıyormuş kendisine başvuran kişi sayısı 10.000 civarında. Bu tedavi nedir neyin nesidir diye merak ediyorsanız pisikiyatrist tanju süremli bu tedavinin anlatıldığı bir kitap çıkardı"Beynin kendisini iyileştirme gücü"gibi birşeydi sanırım yanlış söylemişsem bile googlede yapılıcak kısa bir araştırmayla doğru isme uğlaşabilirsiniz bence bu kitabı alın ve okuyun bilgi edinmiş olursunuz ve içinize yatarsa bu tedaviyi olursunuz açıkçası ben bunu tavsiye ederim tedavi duyduğuma göre biraz pahalıymış devlet desteği olmadığından dolayı
tedavi fiyatını bilemiyorum ama eğer bu tedavi fiyatı beni aşar derseniz ozamanda size beyin resetleme denilen tedavi metodunu tavsiye ederim bu konuda açılmış bir çok klinik merkezi mevcuttur.

Size beyin resetleme konusunda uzmanların hazırlamış olduğu tanıtım yazısını buraya aktarıyorum iyi okumalar diler ve Rabbimden sizin için şifa dilerim

Son yıllarda Bilim adamları, düzensiz beyin fonksiyonlarını normalleştirecek ve aynen bir bilgisayar gibi resetleyerek, duygu, düşünce, hareket, hafıza gibi bir çok beyin fonksiyonunu normal haline getirecek araştırmalar peşindedir. İşte Transkranial Manyetik Stimülasyon tedavisi ile beyine şokmanyetik uyarılar göndererek, beyinin hastalanmadan önceki sağlam durumuna yeniden dönmesi amaçlanmaktadır. Nitekim Amerika’da ki son Dünya Nöroloji Kongresinde Transkranial Manyetik Stimülasyon (TMS) tedavisinin nöropsikiyatrik hastalıkların tedavisinde çığır açacağı vurgulanmıştır.
Beyinde yaklaşık 10 milyar hücre aktif olarak birbiri ile sürekli iletişim kombinezonu ile çalışmaktadır. Düşüncelerimizin ya da hareketlerimizn gerçeklesmesi, beyin hücreleri arasında ki bu 10 milyar kere 10 milyar işlemler sonucunda gerçekleşmektedir. Üstelik bu işlemlerin çoğu saniyeden çok daha kısa bir zaman diliminde ceryan etmektedir. Bu konuyu iyi anlamanız için bir örnek vermek gerekirse büyük bir alan düşünün ve orada 10 milyar adet telefon cihazı olsun ve bu on milyar telefonda birbirlerine bağlı olsun. İşte beynimiz aşağı yukarı aynı mekanizma ile çalışmaktadır. Böyle bir iletişim ağının dehşetini tasavvur edebiliyor musunuz. İşin en ilginç tarafı da hücreler arası yorumlar, henüz tam olarak çözülemeyen mikro molekuler biyolojik ajanlarla gerçekleşmektedir. İşte bu mikro molekuler ajanlarda ki dengesizlikler depresyondan tutunda, baş ağrısına kadar bir çok nörolojik ve psikiyatrik sorunlara ve hastalıklara neden olmaktadır.
İşte bu bağlamda, Transkranial Manyetik Stimulasyon (TMS) tedavisi, mikro molekuler biyolojik ajanların dengesizliğini ortadan kaldırmakta adeta beyini bilgisayar misali resetlemektedir.

Newyork Ulusal Mental Sağlık Enstitüsü (The National İnstitute of Mental Health) yapmış olduğu 3 farklı çalışma da Transkranial Manyetik Stimülasyonun (TMS), depresyon üzerine oldukça etkili olduğu ve ağır depresyonlarda nerdeyse EKT’ye yakın bir düzelme gösterdiğini bildirmişlerdir. Üstelik Elektro Konvulzif Tedavi (EKT) invazif bir yöntem olduğu halde TMS’ nun hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Çalışma ekibinden Dr. Saran Lisanby, gelecek yıllarda TMS‘ nin, dep****resyonda en etkili ve yan etkisiz tedavi olarak benimseneceğini belirtmektedir.
Sadece depresyon değil, panik atak tedavisinde de TMS, başarı ile uygulanmaktadır. Manyetik stimülasyonla,depresyon ve panik atak merkezleri resetlenerek temelden tedavi cihetine gidilir. Hedef önce panik atakları seyrekleştirmek daha sonra da tamamen yok etmektir. Panik atak, beyinin kötü bir şakası olup, beyinden vucuda sahte hastalık alarmı gönderilmesi ile şekillenir. Kişilere defalarca ölüm korkusu yaşatan panik atakların çok ciddiye alınarak bir an önce bertaraf edilmeleri gerekir. Biz kliniğimizde bazen sadece TMS bazen de ilaçlarla kombine olarak TMStedavisi yapmaktayız. Uzun vadeli süreçte, TMS uyguladığımız bir çok panik atak hastasında; ilaçlara duyulan ihtiyacın git gide azaldığı ve hatta tamamen ilaçsız döneme geçildiğini mutlulukla müşahede etmekteyiz.
Transkranial Manyetik uyarımda MRI’da kullanılanlara benzer sofistike elekromıknatıslar kullanılmaktadır. Kafa üzerinde bu elektromıknatısların ürettiği, manyetik darbeler sinir hücrelerinde ve sinir yollarında aynı eko gibi etkilenmelere neden olarak düzeltici etkiler sağlamaktadır. Güney Karolina Tıp Fakültesinden psikiyatrist Dr. Mark George , “Beyinin hem kimyasal hem elektriksel faaliyetleri olan bir organ olduğu unutulmamalıdır ve gerektiğinde TMS ile resetlenmelidir” demektedir. Oldukça problemli yan etkilerine rağmen elektroşok tedavisi, uzun süreli şiddetli depresyonda halen en etkili yöntem olarak uygulanmaktadır. Halbuki TMS, EKT benzeri düzeltici etkiler sağlamaktadır. Hemde TMS‘nin hiçbir invaziv ve agresif yönü olmayıp, bilinen bir yan etkisi yoktur.
Bilinmektedir ki beyinin farklı bölgelerindeki sinir hücreleri birlikte, bir uyum içerisinde hareket etmektedir. Özel olankorteksin yargılama, yapma ve hayatlarımızı planlama işlemlerinde etkili bölgeleri ile limbik sistemin duygular ağırlıklı bölgelerini bağlayan zincirlerdir. Depresyona yönelik bir teori de, depresif duygu durumunun bu zincirlerdeki bir dengesizlikten kaynaklandığını veya bu dengesizliğe bağlı olduğunu belirtmektedir. Tıpkı bir bilgisayarın formatlanması (sıfırlanması) gibi periyodik manyetik uyarımlar sonucu bu bölgelerdeki akımlar yeniden yapılandırılabilmektedir. Hatta Time Dergisimanyetik ‘darbe‘lerle depresyon tedavisinden alınan sonuçların hem doktorlar hem de hastalar açısından umut verici olduğunu bildirmektedir.
Columbia Üniversitesi’ndeki New York Eyaleti Psikiyatri Enstitüsü’de ve bir çok ülkede ki TMS tedavi merkezlerinde; binlerce hastanın TMS ile düzeldiği, bilimsel yayınlarla defalarca deklare edilmiştir.
Sonuç itibariyle Transkranial Manyetik Stimulasyon, depresyon tedavisinde önemli bir tedavi unsuru olarak yerini almıştır. İlaçlara cevap vermeyen ya da tam düzelmeyen veya ilaç kullanmak istemeyen hastalar için umut ışığı olmuştur. Literatürde ilaçlara dirençli bir çok hastanın manyetik stimülasyonla düzeldiğine dair sayısız örnek vardır. Özellikle hamile olan ya da emzirme döneminde olup, ilaç kullanması sakıncalı olan bayan hastaların çok rağbet ettiği bir tedavi yöntemidurumuna gelmiştir.

Yazı ve paylaşım için teşekkür ederim. Aynen beyni resetleyip, uygun olan ne ise onlardan faydalanıp hayata yeniden başlamak ister bir insan... Bak bu da güzel bir tedavi yöntemiymiş. İçinde bir de hipnoz işi olursa ooh kıvamına doyum olmaz :)

Yazı ve paylaşım için teşekkür ederim. Aynen beyni resetleyip, uygun olan ne ise onlardan faydalanıp hayata yeniden başlamak ister bir insan... Bak bu da güzel bir tedavi yöntemiymiş. İçinde bir de hipnoz işi olursa ooh kıvamına doyum olmaz :)

Size sunduğum bu tedavi yöntemlerinden birisini tercih ederseniz eminim ki size iyi gelecek ve sağlığınıza kavuşucaksınız :) Sağlık herşeyin başıdır

Tabiki, bir dost var diyordu ki; Psikolojik rahatsan hiç bir sıkıntın olmaz.
Beyin Bedava :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri