Anlatamadim galiba, arkadasin kendini degistirmek gibi bir niyeti yoksa dua ile siz ona birsey yapmazsiniz hakkinizda yok buna zaten. Bu durum aksitaktirde büyü katagorisine giriyor.
Siz kendisine merhametinizden ve sevginizden dalayi arkadasi oldugunuz icin dua edebilirsiniz yani bir annenin cocuguna ettigi gibi.
Bu dualriniz onu koruyabilir fakat degistirmez cünki arkadasiniz önce yaptigi hatayi anlayip ondan yuz cevirmek durumunda buna tevbe denilir tevbe edilmeden dua edilmez, yani is arkadasinizda bitiyor. Siz disardan onun istegi talebi ve onayi disindan bir sey yaptiginizda bu ayetle olsa dahi büyü olur. Anlatabilmisimdir ins..
Size buradan bir cok dua verebilirim ama emin olun dualari saymak snu söyle yapin demekle olmuyor o isler, her seyin bir adabi bir usulu var ben size adabdan usulden bahsediyorum, yine dua istiyorum diyorsaniz :
*La ilehe illa ente subhaneke inni küntü minezealimin* duasi her darliga soruna sifa mahiyetindedir, ama yine diyorum arkadasinizin bunu kendisi yapmasi gerekiyor hemde manasini anlayip manasina siginarak.
* Senden baska ilah yoktur seni bütün noksan sifatlardan tenzih ederim, süphesiz ben kendime zulum ettim.