Sorunu mikro düzeyde olan evrende aramalısın. (Madde, Atom, Atomaltı gibi.) Çünkü senin sorun enerji üzerine. Fizik bilimi enerji nedir sorusuna cevap olarak; "Enerjiyi tam olarak tanımlamak fizik bilimindeki en zor şeylerden biri olsa da en basit tanımıyla enerji, etrafımızda olup biten her şeyin meydana gelmesini mümkün kılan şeydir." diye tanımlar.
Bu bahsedilen enerji(biyoloji bilimiyle konuşuyorum) insanın oluşmasını da etkiledi.( Dünyada yaşam nasıl başladı konusu araştırabilrisin.) Varolan bu enerjiyi kullanabilmek sorunu kalır. Bunu da kendini eğiterek yapabilirsin. Burada bazı arkadaşlar doğuştan yetenekli olman lazım vs. diyebiliyorlar. Ben buna katılmıyorum nasıl ki doğduğunda zenginken fakir, fakirken zengin olabiliyorsan bu enerji konusu da böyle bir şeydir. Kimisinin doğuştan enerjisi yüksektir, kimisi bunu sonradan elde eder. Çok fazla takılmamanı öneririm. Bilimle daha çok ilgilen ama orada öğrendiğin şeyleri evren ve insan ilişkisi arasında bağdaştır. Ortaçağ'da yaşamış keşiş-düşünür Aquino'lu Tomasso "İnsan küçük bir evren, evren büyük bir insan demiştir." bence bu söz aklımızın bir köşesinde hep durmalı.
Son olarak;
Arkadaşımızın verdiği bilgi hatalıdır. Herhangi bir bilimsel makalede böyle bir şey yazılmamıştır. İnsan beyninin %100'lük kısmını kullanabilir. Beyin tek bir noktadan bütün işlemleri kontrol etmez. Nasıl ki bilgisayarınızda internete girmek için ayrı, müzik dinlemek için ayrı, resimleri açmak için ayrı program kullanıyorsanız beyin de tıpkı bu şekilde çalışır. Konuşma,yazma, düşünme, yürümek, koşmak vb gibi işlemler farklı farklı bölümlerde yapılır. Tamamen atıyorum, koşarken düşünüyorsun ve yanındakiyle sohbet ediyorsun ayrıca bir yandan da tek kulağında kulaklık var. Bir çok işlemi aynı anda yaptığı için otomatik olarak beyin, farklı bölümlerdeki faaliyetlerin toplamı kapasitesitenin %60-70' ine ulaştı diyelim.( Tekrar belirteyim örnek tamamen uydurma rakamlar gerçeği içermemekte ama durum kabaca bu şekilde.)