Midnightsword
Kayıtlı Üye
Geçmişteki halimize büyü ile bilgi gönderilebilir mi bir çeşit ritüel ile düşünce şeklinde yada bir yerde bulacağı kağıdı okumasıyla önemli hatalardan uzak tutmak için örnek olarak
Pek bilgim yok lakin yazgında bir şeyi yaşamak var ise naparsan yap o şeyi yaşarsın. Gerçek hayat malesef filmlerde ki gibi kolay değildir. Kelebek etkisi gibi düşün geçmişinde değiştireceğin bir çok şey iyi ve kötü anlamda bir çok etken ile hayatını ve çevrendekilerinde hayatlarınıda değştiştirmek üzere ilerler . Yapılan şey kesinlikle karanlık olduğundan iyi şeylere vesile olacağını düşünmüyorum.Geçmişteki halimize büyü ile bilgi gönderilebilir mi bir çeşit ritüel ile düşünce şeklinde yada bir yerde bulacağı kağıdı okumasıyla önemli hatalardan uzak tutmak için örnek olarak
Ben anladım gibi :Geçmişteki halime bilgi göndersem ne işime yarayacak ben anlamadım kusura bakmayın.
Film olarak mantıklı fakat yine dediğim gibi sonsuz bir döngü olması lazım bunun için. Yani bir yaşam içerisinde sonsuz döngü yaşıyoruz ya da Dark dizisinde olduğu gibi, bilemiyorum. Birçok paradoksa yol açıyor bu durum. Yani şu şekilde açıklayacağım tek bir düzlemdeki zaman ve mekânda yaşıyoruz. Bu düzlem üzerinde bizden bir tane daha yok. Eğer bu düzlemde geçmişe mesaj bırakırsam orada kimse yok. Çünkü ben şu anı yaşıyorum. Geçmişteki ben şu ana geldi. İkinci yol şu anki halimle geçmişe mesaj bırakıp kendim geçmişe gitmek yani bir nevi geriye sarma işlemi yapıyoruz. Öyle olduğu takdirde düzlemde kırılmalara yol açarsın. Birden fazla alternatif düzlem ortaya çıkar. Çünkü bizim şu anımızı şekillendiren sadece kendi yaptıklarımız değil (örneğin kelebek etkisi). Alternatif düzlemler çıktığı zaman bizim hangi düzlemde olduğumuz yine bir muamma olarak kalır ve mesaj vermek yine saçma çünkü alternatif bir sürü problem ortaya çıktı?Ben anladım gibi :
Harry Potter filmde zor bir duruma düşünce gizemli bir büyücünün asasından çıkan büyü ile uzaktan kurtarılıyordu ya hani, onu diyor
Hani o gizemli kahramanın da aslında kendisi olduğunu ileriki bir sahnede zora düşen birine uzaktan büyü yaparak onu kurtarınca anlıyordu. Kurtardığı kişinin kendisi olduğunu görünce kaçıyordu. Ama kurtarılan Harry Potter o kimdi diye merak ediyordu.
Kendini kurtardıktan sonra, meserse geçmişte kendisini kurtaran gizemli kişinin kendisi olduğunu anladığı o sahnedeki aydınlanmayı merak etmiş bence konuyu açan kişi.
Yani mantıklı buldum ben
Yandı beynimFilm olarak mantıklı fakat yine dediğim gibi sonsuz bir döngü olması lazım bunun için. Yani bir yaşam içerisinde sonsuz döngü yaşıyoruz ya da Dark dizisinde olduğu gibi, bilemiyorum. Birçok paradoksa yol açıyor bu durum. Yani şu şekilde açıklayacağım tek bir düzlemdeki zaman ve mekânda yaşıyoruz. Bu düzlem üzerinde bizden bir tane daha yok. Eğer bu düzlemde geçmişe mesaj bırakırsam orada kimse yok. Çünkü ben şu anı yaşıyorum. Geçmişteki ben şu ana geldi. İkinci yol şu anki halimle geçmişe mesaj bırakıp kendim geçmişe gitmek yani bir nevi geriye sarma işlemi yapıyoruz. Öyle olduğu takdirde düzlemde kırılmalara yol açarsın. Birden fazla alternatif düzlem ortaya çıkar. Çünkü bizim şu anımızı şekillendiren sadece kendi yaptıklarımız değil (örneğin kelebek etkisi). Alternatif düzlemler çıktığı zaman bizim hangi düzlemde olduğumuz yine bir muamma olarak kalır ve mesaj vermek yine saçma çünkü alternatif bir sürü problem ortaya çıktı?
Çizerek anlatmak lazım en temel mantığı şu geçmişe gidip geçmişteki bir şeyi değiştirirsek bir sürü alternatif gelecek yaratmış oluruz hem kendimizin olduğu hem de kendimizin olmadığı. Yani bir buz kütlesinin üzerindesiniz ve buz kütlesi bir sürü parçaya ayrılıyor siz hangi parçanın üzerinde kaldınız? Bunu anlatmaya çalıştımYandı beynim![]()