"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Garip bir durum yaşadım, bilgili arkadaşlar...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yenibas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yenibas

Kayıtlı Üye
Selamun aleyküm.

Biraz önce dua ettim Allah'tan hacetimi istedim falan standart bir şekilde yattım telefonla uğraşıyorum, bir yandanda düşünüyorum istediklerim olursa şuraları borçlarımı ödeyebilirim falan diye hayaller kuruyorum.

Sonra biranda nasıl olduysa kendi kendime sorular sormaya ve cevaplamaya başladım beynimde sanki bir kişi daha var ve onunla sohbet ediyorum gibi. Gayet sevecen ve ılımlı sorular soruyorum kendime ve cevaplar verdim.

Bir an düşündüm lan ben kendi kendimemi konuşuyorum şizofrenemi bağladım dedim yok anlık olarak soruyordum hiç düşünmeden kendime sorular soruyordum.

En son bir soru sordum kendime ve cevap olarakta "Allah'tan başkası istediğimi vermez" dedim. Sonra Allah razı olsun dedi beynim..

Bu neydi?

Yoluna çıkmış bir engel olabilir.Sahip olduğun düşüncelere daha sıkı bağlanman ve onlardan asla kurtulamaman için birilerinin veya kendi kendine oynadığın bir oyun olabilir.Sorduğun sorulara verilen cevaplar yanlış olabilir,yada sen yanlış sorular sormuş olabilirsin.Sorduğun soruları ve aldığın cevapları daha iyi araştırman gerekiyor.Daha çok bilgi sahibi olursan,daha doğru fikir sahibi olabilirsin.Ve bunları yaparken tek taraflı bakmaman gerekiyor.Yani fikrinle çelişen şeyleri de araştırman gerekiyor.Tabiiki de bu sadece bir ihtimaldir ama ne demiş ? ; "İhtimaldir padişahım,belki deryalar tutuşa !"

Haklısın ben şöyle anlatayım yaşadığım maddi manevi tonlarca sıkıntım var ufacık bir kalbimin içinde aylardır Allah'a yalvarıyorum bir hacetim için. Ne olursa olsun sonunda ölmekte olsa istiyorum.
Dün istihareye yattım kalktım araştırdım tam cevap bulamadım bir site diyor çok iyi rüya şan şöhret, bir site diyor dahada artacak. Ümit kesmedim sadece üzülmüştüm. Sabaha kadar yine devam ettim düşünmeye biraz öncede bunu yaşadım ne olduğuna anlam veremedim.
Dedim ki sorumda peki ya olacakmı? Allah'tan ümitmi kesiyorsun dedim kendi kendime bir anda :o yani cevaplar benim düşünemeyeceğim kadar güzel cevaplardı.

Böyle daha açıklayıcı oldum sanırsam peki şu anda ne diyorsunuz nasıl yorumlarsınız hocam?
Yoluna çıkmış bir engel olabilir.Sahip olduğun düşüncelere daha sıkı bağlanman ve onlardan asla kurtulamaman için birilerinin veya kendi kendine oynadığın bir oyun olabilir.Sorduğun sorulara verilen cevaplar yanlış olabilir,yada sen yanlış sorular sormuş olabilirsin.Sorduğun soruları ve aldığın cevapları daha iyi araştırman gerekiyor.Daha çok bilgi sahibi olursan,daha doğru fikir sahibi olabilirsin.Ve bunları yaparken tek taraflı bakmaman gerekiyor.Yani fikrinle çelişen şeyleri de araştırman gerekiyor.Tabiiki de bu sadece bir ihtimaldir ama ne demiş ? ; "İhtimaldir padişahım,belki deryalar tutuşa !"

Öncelikle ben hoca değilim ama yinede teşekkür ederim.Ben uzun süredir bu sitede takılan bir üyeyim sadece.

Benim demek istediğim aslında insanın kendini kandırması ve kendini gerçeklerden yoksun bırakmasıdır.Allah'a nasıl yalvaracağını araştırmak yerine Allah'a nasıl yalvarmayacak duruma gelmeyi araştırmalıyız.Bir şeyleri yorumlarken sadece istediğimiz şeyleri cımbızla çekip alırsak kendimizi kandırmaktan başka bir şey yapmayız,en nihayetinde gerçeklerden de yoksun kalmış oluruz,olduğumuz yerde sayarız veya gerileriz.Fakat doğru bir şekilde dengelemeyi yaparsak,mantıklı bir şekilde eleme yaparsak başarı ve verim oranımızı arttırmış oluruz.

Bir şeyle uğraşmadan önce onunla ilgili kaynakları araştırmalıyız.Bu konu ile kitaplar,makaleler,yazılar okumakla edinilebilecek bir şeydir bu.Bunu yaparken hoşumuza gitmeyen veya yanlış bulduğumuz ekollerin/dinlerin de kaynaklarına bakmalıyız.

Belki bu yazımda istediğin cevapları veremedim ama istediğin cevaplar her zaman karşına çıkmaz.
Aklındaki sorulara güzel ve bilimsel bir cevap veren bir kitap var.Bu kitabın adı "Sağlıklı Okültizm",yazarı "Dion Fortune".
Bu kitabı tavsiye ederim,başlangıç seviyesinde bir kitaptır ve oldukça ileri seviyede olanların bile bilmediği şeyler çıkabiliyor.DnR'da falan satılıyordu ama pahalıdır orada,sahaflarda bulabilirsen oradan al,tabi almak istersen,,,

Selamun aleyküm.

Biraz önce dua ettim Allah'tan hacetimi istedim falan standart bir şekilde yattım telefonla uğraşıyorum, bir yandanda düşünüyorum istediklerim olursa şuraları borçlarımı ödeyebilirim falan diye hayaller kuruyorum.

Sonra biranda nasıl olduysa kendi kendime sorular sormaya ve cevaplamaya başladım beynimde sanki bir kişi daha var ve onunla sohbet ediyorum gibi. Gayet sevecen ve ılımlı sorular soruyorum kendime ve cevaplar verdim.

Bir an düşündüm lan ben kendi kendimemi konuşuyorum şizofrenemi bağladım dedim yok anlık olarak soruyordum hiç düşünmeden kendime sorular soruyordum.

En son bir soru sordum kendime ve cevap olarakta "Allah'tan başkası istediğimi vermez" dedim. Sonra Allah razı olsun dedi beynim..

Bu neydi?

Halk arasında zihin berraklığı olarak da bilinen bir durumun yansıması, bazı insanlar bu içsel konuşmalara istişare veya istihare diyorlar. Zihnimiz günlük sorunlarla çok yoğunken sorunlar hakkında objektif ve uzaktan bakmayı durdurur,sorunun içine çekilir ve kaybolur. Kaybolma noktasında umutsuzluk, üretimsizlik, çözümsüzlük, umutsuzluk gibi dalgalarla başbaşa kalırız. Alternatif perspektiflerden bakmak için sorun merkezinden uzaklaşmak gerekir, durumu etraflıca incelemek,irdelemek ve neyi nasıl yaparsam bu sıkıntıdan kurtulabilirim diyebilecek kadar sorunun uzağına çekilmek gerekir. Kültürler de buna bazıları meditasyon, bazıları namaz, bazıları mekan değişikliği, bazıları tatil ihtiyacı derler, hepsinde temel aynı maksattır.Dua ederken zihninize sorundan bir an için uzaklaşıp,nefes alması için fırsat tanımışsınız ve zihniniz sorununuzu tekrar tartıp size alternatif çözüm ve rahatlatıcı düşünce sinyalleri göndermiş. Bedenlerimiz kusursuzdur,kastettiğim sadece et ve kemikten olan cismi bedenlerimiz değil, gerekli esneme payını bıraktığınızda size ihtiyacınız olan yanıtları verir,ve vermiş gibi görünüyor sizin anlatımınızda.

Hmm çok güzel cevaplar var ne olduğunu bilmiyorum ama söylediği gibiyse beynimin çok güzel bir sonuç bekliyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri