"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gafletle yapılan zikirler bile faydasız değil

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fthbl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fthbl

Kayıtlı Üye
"Zikreden adamın, feyz-i İlâhîyi celb eden (kendine çeken) muhtelif lâtifeleri vardır. Bir kısmı, kalb ve aklın şuuruna bağlıdır. Bir kısmı da şuursuz, yani şuurlara tâbi değildir. Binaenaleyh, gafletle yapılan zikirler dahi feyizden hâli değildir " Bediüzzaman

İnsanda binlerce latifeler ve duygular vardır. Akıl, bunlardan sadece biridir. Bir zikirden yalnız akıl istifade etmez. Diğer bütün duygular istifade ederler. Ancak aklın istifade etmesi, diğer duyguların istifade etmesinden farklıdır. Akıl istifade ettiğinin farkındadır.

Ayrıca diğer bazı duyguların istifadesinde de akıl haberdar olabildiği için onları da hissedebiliyoruz. Ancak diğer dugularımızın istifadesinde haberimiz olmuyor. Haberimizin olmaması, o duyguların, zikirlerden faydalanmadığı anlamına gelmez.

Bu konuyu izah için şu örnek verilebilir. Yediğimiz herhangi bir gıdanın tadından, kokusunundan, ve renginden, akıl farkında olduğu için istifade ediyoruz. ve istifade ettiğimizin farkında oluyoruz. Ancak, aynı gıdaladan hücrelerimizin nasıl faydalandığını hissetmiyoruz, farkında değiliz. Farkında olmamamız, hücrelerin nasipsiz kaldığı anlamına gelmez.

Okunan herhangi bir ayetin anlamını bilmediğimiz halde etkileniyoruz, dugularımız galeyana geliyor. Sefih bir ortamdan geçerken de aynı durumu yaşıyoruz. Gözlerimizi haramdan sakındığımız halde dugularımızın kirlendiğini anlıyoruz. Demek farkında olmadan etkileniyoruz.

Elhasıl, Bediüzzaman ın dediği gibi; "Hem İmân yalnız ilim ile değil; imanda çok letâifin hisseleri var. Nasıl ki, bir yemek mideye girse, o yemek muhtelif âsâba, muhtelif bir surette inkısam edip tevzi olunuyor. İlimle gelen mesâil-i imaniye dahi, akıl midesine girdikten sonra, derecâta göre ruh, kalb, sır, nefis, ve hâkezâ, letâif kendine göre birer hisse alır, masseder (emer)." Yirmi Altıncı Mektup.
 
Ben buna pek katılmıyorum
imam gazalinin riya ve gösteriş adlı risalesinde peygamberimizin bir hadisini aktarır gökte 7 görevli melek olduğunan bahseder bu hadis ve hafeze meleklerinin getirdiği amelleri kontrol eder sadece 1. kat gökteki meleğin sözünü aktarayım hadise göre

" hafeze meleği kulun amelini yükseltir ve bakar güneşin ziyası gibi parlak bir amel der 1. kat göğe gelince ordaki melek hafeze meleğini durdurur şöyle der
bu ameli geri götürün sahibinin yüzüne vurun çünkü ben gıybet edenleri beklerim Allahuteala bana dediki gıybet edenlerin amellerini bırakma yoksa gıybeti sana geçer"

ve gene kuranda bazı namaz kılanlardan bahseder ve onların namazlarından kazançlarının sadece eğilip kalkmak olduğunu anlatır

Allah islamı öyle bir indirmiştir ki içinde hiçbirşeyi eksik bırakmamıştır yolu göstermiştir okuyup öğrenip ve uygulamak bizim elimizde

ayrıca anlamadığımız halde kuran okunmasından etkilenme bir söz konusudur evet bununda sırrı nameli okuyuşlarda gizlidir
örnek olarak divan edebiyatına bakarsanız nameli okuyuşlarda kulağa çok hoş gelir

ben bu konuda bir anıyı paylaşmak istiyorum
bizim evde birgün mevlüt verdiler akrabalar
neyse toplandılar kuran okuyorlar
kuranı bitirdiler ve çay içip sohpete başladılar
çoğu ortamda karşılaşılan bir dedikodu muhabbeti aldı yürüdü
o onu yapmış şu bunu yapmış vs.
ama garip olan şudur mevlütte kuran-ı kerimde son okudukları ayeti kerimenin meali şöyledir
"kiminiz kiminizin arkasından çekiştirmesin dedikodu yapmasın sizden biriniz ölü eti yemeyi severmi ? "

bu bence tam bir gaflettir ve ben bu gaflette bir fayda pek göremiyorum

bu sadece benim düşüncem
selametle...
 
Gaflet ile yapılan zikrin ancak şöyle bir faydası olabilir; Bir sözcüğü ne kadar çok tekrar edersek bir süre sonra ona inancımız artar.Bu nedenle yapılan zikir bilinç altında kalıp biz farkında olmasakta inancımızı pekiştirecektir.Tabi en makbulu yürekten, inançla ,odaklanarak yapılan zikirdir.Bu da benliğimizin, ruhumuzun huzur bulmasını sağlar.Huzur bulan insanın enrjisi yükselir bu da bedenine ve yaşantısına olumlu olarak yansır.Sevgiler..
 
Alıntıdır: Gaflet: Gafil olma hali, gafillik, habersizlik, dalgınlık, boş bulunma.
Arkadaşlarım 3ünüzde aynı yoldasınız ve aynı şeyleri düşünüyorsunuz. O nedenle fazla söze hacet yok. herkes bilgisini paylaşsa yorum yapmadan yeterlidir diye düşünüyorum. Aynı yolda bazen yöntemler değişiklik gösterebilir bu da hayatın güzelliğidir.
Svg.
 
Geri
Üst