"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Forumda sigil majisi düşünce formu servitor (hizmetkar) gibi kaos majisine bağlı bölümler açılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Occultus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Occultus

Kayıtlı Üye
Çok takdir ederek ilgiyle ve severek okuduğum bu forumda ne yazık ki kaos majisi hakkında pek ayrıntılı bilgi bulamadım.

Çok aradım...bilmiyorum...belki doğru Türkçe terimleri kullanmadım...ama bulamadım.

Mesela psi wheel ya da psi ball konuları var ama bunlar kaos majisinin çok küçük uzantıları çünkü psiball denilen şey servitorun (hizmetkar) ın çok basit hali ve de psi ball un eterik / enerjimsi bir doğası var yani daha yüksek zihinsel seviyede değil o yüzden daha geçici sadece enerjik, fizyolojik, telepatimsi bir doğaya sahip.

Oysa bir hizmetkar (servitor) yaratılşı batı majisinde çok kullanılır ve zihinsel olarak yaratıldığında çok kalıcı bir etki taşır. Servitorun ya da psiball ların doğası düşünce formlarına dayanır.

Bir de sigil konusu var. Avrupa'da ya da Amerika'da insanlar majiye başlarken ilk öğrendikleri şey sigil majisidir.

Hatta bazı insanlar sadece sigil majisi yapar.

Niye bu forumda çok bahsedilmediğini anlamadım çünkü klasik kaos majisi dışndaki her konu ayrıntılarıyla ve çok iyi bir şekilde açıklanmış. Herşey fazlasıyla var ama bu konuyu bulamadım.

Teşekkürler,

Merhaba @Occultus,
Kaos magic zaten her ekolden bir tutam alınabilen, uygulayıcının doğaçlamasına ve geldiği kültüre de uygun olarak şekillenen, katı kurallara bağlanmayan büyü türü. Yani sanki bir başlık açılması çok mantıklı değil. Bir kaos büyücüsü zaten forumda gezip her konuda bilgi alabileceği gibi birçok konuda da foruma katkı sunabilir.

Ayrıca bahsettiğin konularda şu anda burada da konuşabilir, soru sorabilir, katkı koyabilirsin :) Kaos magic'in en güzel özelliği de bu.

Psiball'un büyü konusuna girdiğini düşünmüyorum, ama elbette türevleri kullanılabilir.

Servitorler ve sigiller üzerine de konuşabiliriz elbette.

Mesajınız için sağolun.
Başlık açılsa da iyi olabilir diye düşünüyorum çünkü bunlar modern derlemeler olmasına rağmen kaos o kadar popüler oldu ve kendine o kadar yazarlar ve ustalar yarattı ki artık adeta ayrı bir bilim dalı haline geldi.

Kaos un en basit formu olan sigil majisinı anlatan ve bunun diğer kompleks formlarını inceleyen bir bölüm olsa harika olurdu.

Dediğim gibi bunun dışında forumdan çok memnunum.

Bu arada Psiball servitorlar egregorlar tulpalar tamamen kaos altındaki konular olarak derlenebilir çünkü sigil majisi düşünce formlarıyla çok alakalı.

Site de bahsedilen Psi ball ya da psi pet basit ve eterik bir servitor çünkü ona bir görev veriliyor ve o sizin enerjinizin ya da ruhunuzun çok küçük ama sizden bağımsìz bir parçası (ya da uzantısı). Anlayacağınız bu sizin yarattığınız bir varlık.

Eterik ya da düşünsel yöntemlerle yaratılması mümkün.

Ne kadar çok beslenirse o kadar büyür hatta kontrolden de çıkabilir. Düşünce formları ya da servitorlar başka insanlardan da beslenerek egregore ları oluşturur. Tulpalar da ayrı bir mesele...

Bir de psionics konusu var. Bu da çok enerjiyle ilgili ve eterik olan bir bakış açısı. Daha da açarsak radionics makineleri falan...

Diyeceğim bunlar çok derin bu kadar da ilginç konular ve sigil majisiyle başlayıp daha sonra zamala daha karmaşık olgulardan bahsedebileceğimiz bir kaos bölümü olmasını isterdim.

@Occultus kaosla ilgilenen biri daha görmek beni sevindirdi. Ben forum yöneticisi değilim elbette fakat dediğim gibi katkıda bulunmak ve soru sormak için ayrı post da açılabilir yeni bir başlık oluşma ihtimali varsa o oluşana kadar. Yani beklemek zorunda değilsiniz. Psiball ile servitorü karıştırmamamın sebebine gelince, sanırım şu yüzden: sigil zihinsel odaklanma ile halloluyor... psiball ise enerji çalışması bana göre. fakat evet, söylediğiniz gibi düşününce haklısınız. servitör'ün ise bir hikayesi, karakteri, kılık kıyafeti falan olması gerekiyor benim deneyimimde. Keşke beklemeden ayrı post açsanız da yazışsak fırsat buldukça. Böyle hepsi aynı anda kısa kısa olunca aynı şeyleri konuşsak da farklı şeyler söylüyormuşuz gidi olabilir.
Sevgiler.

Ben de sizinle konuşunca çok heyecanlandım şimdi. Kaosçunun derdini kaosçu anlar :) Bir de bunun kuantumcuların bakış açısıyla elde edilen bir boyutu var niyetin iletilmesi retro nedensellik...vs..çok ilginç bir konu...

Aslnda sadece kaosçu değilim ama yine de bu konuları çok ilginç buluyorum.

Psi ball a gelince dediğiniz gibi daha eterik yani enerjiye dayalı ya da fziyolojik ama bana göre oda bir hizmetkar (servitor). Yani ömürleri gerçek servitorlardan uzun olmasa da onlar bilincin uzantsı olan görevliler. Basit de olsa bir görevleri, bir hayat amaçları var.

Sigil tabi başka bir konu ama onda da düşünce formu ve beslenme var. Genelde yabancı uyruklu kitaplarda sigil düşünce formu servitor aynı kitap altnda derlenir. O yüzden kaos başlığını talep ettim.

Ileri de ayrı bir konu açmaya çalışırım...

Bir kaosçuyla bunları konuşmak güzel...

Araştırmalarınızı ve çevirilerinizi merak ettim doğrusu bir kuple bilgi paylaşmanız mümkün mü?
Sayın @Alakan konulara hep gayet açık bilgiler yazıyor, eminim kendisi de katkı sağlayacaktır ;)
Tabii ki, konuyla ilgili pek bir bilgim olmadığı için birkaç farklı kaynaktan okuma yapmam gerekti. Muhtemelen kendi beceriksizliğimden Türkçe kaynak bulamadım. Bu nedenle yabancı kaynaklara yöneldim.
Kaos majisi, 20. yüzyılda A. Crowley'nin eski ortağı olarak bilinen Austin Osman Spare tarafından keşfedilen modern bir büyü türüdür. Spare'in oluşturduğu kaos majisi Tao, Budizm, Zen, Şamanizm ve Paganizmden birçok iz taşıyor.
Kaos majisi, bireye özgü olması nedeniyle en başında öğretilemez ve aktarılamaz olarak görülmüştür. Çünkü kaos majisi kişiye özgüdür, herhangi bir kalıbı, sabit uygulama pratiği yoktur.
Kaos majisinin en ilginç yanlarından biri; karmayı ve "three-fold law" adı verilen, kişinin/majisyenin evrene gönderdiği enerjinin kendisine üç kere döneceğini ifade eden Wiccan inancını reddeder. Uygulamaların herhangi bir olumsuz sonucunun veya karmasının olup olmayacağı düşünülmez. Bu sadece kaos majisyenleri için geçerli sayılabilir çünkü birçok majisyen kaos majisini kendi sistemleri içerisinde kullanabilir.
Diğer bir ilginç yönü ise “sadece” kaos majisi ile çalışan büyücülerin inanç yaklaşımları olarak ortaya çıkıyor. Genel olarak agnostik bir yaklaşımı benimsiyorlar ama faydacı bir biçimde. Yani ritüellerde tüm dinlerden, tüm tanrılardan ve tanrıçalardan faydalanılıyor. Ancak bir tanrıdan veya tanrıçadan gerekli faydanın sağlanmaması durumunda ekolün önemli isimlerinden olan Wilde, bu tanrı-tanrıçaların unutulmasını, onlarla çalışılmamasını öneriyor.
Acemi büyücülerin eğitimi için en büyük önceliklerden biri meditasyon ve hazırlık olarak görülüyor. Meditasyonlarda sıklıkla vurgulanan “death pose” duruşuna sıklıkla yer verilmiş. Ayrıca boşluk meditasyonları özellikle benlikle bütünleşme ve odaklanma konusunda oldukça önemseniyor. Burada birçok kuramda olduğu gibi majisyenin "güçlü bir iradeye" sahip olması bekleniyor. Ayrıca majisyenin her zaman kaosla çalışamayacağının farkında olması gerekiyor.
Acemi eğitiminin sonraki aşaması “kehanet”. Acemi büyücülerin kristal küre, çay, kahve, kart gibi araçlarla kehanette bulunmaları ve bu kehanetleri zaman içerisinde değerlendirmeleri bekleniyor.
İnisiyasyon konusu ise diğer maji ekollerinden farklı olarak pek önemsenmiyor. Ekolün geliştiricileri ve uygulayıcıları hemen herkesin kaos majiye uyum sağlayabileceği görüşünde.
Uygulamalar ve çalışmalar için tek bir doğru, tek bir sistem yok. Bir harfin yanlış söylenmesi veya dairenin yanlış çizilmesi korkunç sonuçlara sebep olmuyor bu ekole göre.
Uygulama örneklerine gelecek olursak;
Servitor oluşturma için önerilen bir pratik şu adımları içeriyor;
Öncelikle servitor için servitorun kullanım amacına uygun olarak harflerden faydalanılarak iskelete benzer bir sigil oluşturuluyor ve isimlendiriliyor. Ardından meditasyon çalışmalarıyla bu sigil devamlı olarak enerji ile besleniyor. Sigil servitora dönüştüğünde, ismiyle seslenildiğinde amacına uygun olarak görevini yerine getirmesi bekleniyor.
Mühür oluşturma/sigil oluşturmada ise önerilen başka bir metot dileğin yazılarak giderek daha az harflere dönüştürülmesi ve bir mühür hazırlanması şeklinde, mühür hazır olduğunda bu şekil unutulana/zihinle bir olana kadar meditasyonlar yapılıyor.
Bu konuda ekolde iyi bilinen isimlerden birinin kitabını önermek isterim aslında, çünkü ben de yeni araştırdım ve çok bir bilgiye sahip olduğumu söyleyemem. Ancak Peter J. Carroll tarafından kaleme alınan Liber Null and Psychonaut çok güzel bilgiler ve uygulama pratiklerini içeriyor. Ben Türkçe çevirisine ulaşamadım ancak bu hafta İngilizcesi üzerinden okumaya başlayacağım. Eğer yetersiz gördüğünüz bir yer veya bir sorunuz olursa sorun, ben de araştırayım olur mu☺️
Siz ne düşünüyorsunuz?
Farkında olmadan birçoğumuz sanırım kaos majisinden faydalanıyormuşuz. Yan ekol olarak kullanılabilir, benim için uygun yönleri var. Yukarıda uzun uzun anlattım, iyi okumalar dilerim.

Tabii ki, konuyla ilgili pek bir bilgim olmadığı için birkaç farklı kaynaktan okuma yapmam gerekti. Muhtemelen kendi beceriksizliğimden Türkçe kaynak bulamadım. Bu nedenle yabancı kaynaklara yöneldim.
Kaos majisi, 20. yüzyılda A. Crowley'nin eski ortağı olarak bilinen Austin Osman Spare tarafından keşfedilen modern bir büyü türüdür. Spare'in oluşturduğu kaos majisi Tao, Budizm, Zen, Şamanizm ve Paganizmden birçok iz taşıyor.
Kaos majisi, bireye özgü olması nedeniyle en başında öğretilemez ve aktarılamaz olarak görülmüştür. Çünkü kaos majisi kişiye özgüdür, herhangi bir kalıbı, sabit uygulama pratiği yoktur.
Kaos majisinin en ilginç yanlarından biri; karmayı ve "three-fold law" adı verilen, kişinin/majisyenin evrene gönderdiği enerjinin kendisine üç kere döneceğini ifade eden Wiccan inancını reddeder. Uygulamaların herhangi bir olumsuz sonucunun veya karmasının olup olmayacağı düşünülmez. Bu sadece kaos majisyenleri için geçerli sayılabilir çünkü birçok majisyen kaos majisini kendi sistemleri içerisinde kullanabilir.
Diğer bir ilginç yönü ise “sadece” kaos majisi ile çalışan büyücülerin inanç yaklaşımları olarak ortaya çıkıyor. Genel olarak agnostik bir yaklaşımı benimsiyorlar ama faydacı bir biçimde. Yani ritüellerde tüm dinlerden, tüm tanrılardan ve tanrıçalardan faydalanılıyor. Ancak bir tanrıdan veya tanrıçadan gerekli faydanın sağlanmaması durumunda ekolün önemli isimlerinden olan Wilde, bu tanrı-tanrıçaların unutulmasını, onlarla çalışılmamasını öneriyor.
Acemi büyücülerin eğitimi için en büyük önceliklerden biri meditasyon ve hazırlık olarak görülüyor. Meditasyonlarda sıklıkla vurgulanan “death pose” duruşuna sıklıkla yer verilmiş. Ayrıca boşluk meditasyonları özellikle benlikle bütünleşme ve odaklanma konusunda oldukça önemseniyor. Burada birçok kuramda olduğu gibi majisyenin "güçlü bir iradeye" sahip olması bekleniyor. Ayrıca majisyenin her zaman kaosla çalışamayacağının farkında olması gerekiyor.
Acemi eğitiminin sonraki aşaması “kehanet”. Acemi büyücülerin kristal küre, çay, kahve, kart gibi araçlarla kehanette bulunmaları ve bu kehanetleri zaman içerisinde değerlendirmeleri bekleniyor.
İnisiyasyon konusu ise diğer maji ekollerinden farklı olarak pek önemsenmiyor. Ekolün geliştiricileri ve uygulayıcıları hemen herkesin kaos majiye uyum sağlayabileceği görüşünde.
Uygulamalar ve çalışmalar için tek bir doğru, tek bir sistem yok. Bir harfin yanlış söylenmesi veya dairenin yanlış çizilmesi korkunç sonuçlara sebep olmuyor bu ekole göre.
Öncelikle servitor için servitorun kullanım amacına uygun olarak harflerden faydalanılarak iskelete benzer bir sigil oluşturuluyor ve isimlendiriliyor. Ardından meditasyon çalışmalarıyla bu sigil devamlı olarak enerji ile besleniyor. Sigil servitora dönüştüğünde, ismiyle seslenildiğinde amacına uygun olarak görevini yerine getirmesi bekleniyor.
Mühür oluşturma/sigil oluşturmada ise önerilen başka bir metot dileğin yazılarak giderek daha az harflere dönüştürülmesi ve bir mühür hazırlanması şeklinde, mühür hazır olduğunda bu şekil unutulana/zihinle bir olana kadar meditasyonlar yapılıyor.
Bu konuda ekolde iyi bilinen isimlerden birinin kitabını önermek isterim aslında, çünkü ben de yeni araştırdım ve çok bir bilgiye sahip olduğumu söyleyemem. Ancak Peter J. Carroll tarafından kaleme alınan Liber Null and Psychonaut çok güzel bilgiler ve uygulama pratiklerini içeriyor. Ben Türkçe çevirisine ulaşamadım ancak bu hafta İngilizcesi üzerinden okumaya başlayacağım. Eğer yetersiz gördüğünüz bir yer veya bir sorunuz olursa sorun, ben de araştırayım olur mu☺️

Farkında olmadan birçoğumuz sanırım kaos majisinden faydalanıyormuşuz. Yan ekol olarak kullanılabilir, benim için uygun yönleri var. Yukarıda uzun uzun anlattım, iyi okumalar dilerim.
Teşekkür ederim bu maji türünün felsefesinden bahsettiğiniz yazı için. Ben daha çok pratik uygulama tarzı bilgi seviyorum, bunun için internette bakayım bakalım kendini bana tanıtmak isteyecek mi :)

A7280CD7-43DC-4BC7-903E-2A70199E892E.jpeg
Sigil oluşturma kısmı anlatımda çok muğlak kalıyor bu nedenle önerdiğim kitaptan küçük bir örnek paylaşmak istedim.

Ben de kavramsal olarak tanımlamadığım halde bu yolda olduğumu söyleyebilirim. Ancak kafamı kurcalayan 3x kuralı ve karma hakkındaki detay oldu. Acaba karmanın işlemesi de inanç ve kabule mi bağlı? Yani reddetmeyi seçerek karmadan korunabilir mi? Tabii bu yolun karmadan faydalanma kısmını iptal edeceğini de kabul etmek gerekiyor.

Teşekkür ederim bu maji türünün felsefesinden bahsettiğiniz yazı için. Ben daha çok pratik uygulama tarzı bilgi seviyorum, bunun için internette bakayım bakalım kendini bana tanıtmak isteyecek mi :)
ister mutlaka, kitabı internette bulabilirsiniz. Tam halini e-book olarak alabilirsiniz eksiltilmiş halleri de ücretsiz olarak mevcut. Yukarıda bir örnek paylaştım, genel olarak bir bakış açısı sunar belki (:

Ben de kavramsal olarak tanımlamadığım halde bu yolda olduğumu söyleyebilirim. Ancak kafamı kurcalayan 3x kuralı ve karma hakkındaki detay oldu. Acaba karmanın işlemesi de inanç ve kabule mi bağlı? Yani reddetmeyi seçerek karmadan korunabilir mi? Tabii bu yolun karmadan faydalanma kısmını iptal edeceğini de kabul etmek gerekiyor.
Egregordan bahsederken özellikle bu konuya değiniyorlar. Çok güzel bir yabancı web kaynağı buldum ancak burada paylaşmak yasak mı bilmiyorum, genelde forumlarda link paylaşmak yasak oluyor. İnternette yabancı dilde arama yaparsanız mutlaka denk gelirsiniz bahsettiğim yere.

Muhtemelen e-book olarak satın alırım, bu konu çok ilgimi çekti.
Biraz daha araştırıp birkaç daha kitap önereceğim ilerleyen zamanlarda, gelişime çok açık bir sistem, sınırı yok, katılığı yok. Hatta uygulamalar geliştirip tüm foruma tavsiye için paylaşabiliriz ilerleyen dönemlerde (: Çalışma bireye özgü ama birbirimize ilham oluruz hiç değilse (:

Biraz daha araştırıp birkaç daha kitap önereceğim ilerleyen zamanlarda, gelişime çok açık bir sistem, sınırı yok, katılığı yok. Hatta uygulamalar geliştirip tüm foruma tavsiye için paylaşabiliriz ilerleyen dönemlerde :) Çalışma bireye özgü ama birbirimize ilham oluruz hiç değilse :)
Tabiki çok iyi olur, tüm forum üyelerinin öğrenmesi gelişmesi hep birlikte büyüler deneriz belki de :D Şaka bir yana dikkate almaya değer bir maji türü anladığım kadarıyla.

Harikulade, bayıldım.

Ekollerden bağımsız, faraza bir iş için her seferinde kendi metodlarını üreterek şahsi yolunu çizen kimseler hakkında düşünceniz nedir? Bu da bir çeşit sulandırılmış kaos maji midir?

Sizin benimsediğiniz yol nedir?

Şahsi görüşüm hazırda bulunan paket ekollerin yahut bireysel üretimlerimizin arasında bir nokta hariç fark olmadığı, o nokta da şudur;

Aramızda popüler olduğu için gliflerden örnek vereyim, arakne gliflerin olur olmadık niyette herkes tarafından bulandırılması bizi kendi iç araçlarımızdan daha çok yorar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri