"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

ezoterik öğretiler hakkında...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan exotic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

exotic

Banlı Kullanıcı
merhaba... ben uzun zamandır ezoterizm ve geçmişten günümüze aktarılagelen sırların - öğretileri hakkında araştırma yapıyorum kitaplar okuyorum v.s... okuduğum kitaplardan birinde günümüzde inisiyasyon - veya tarikatlar yoluyla bu öğretiler isteyenlere belirli bi sınavdan sonra eğitim dahilinde öğretildiğini okudum.bunlardan birinin sufi tarikatı olduğu yazıyodu.Katılmayı düşündüm fakat; daha önce duyduklarıma göre bu yola (sufi çalışmalarına) girmiş ve zikir çalışması yaparken aklını kaybetmiş kişiler varmış.Yani bildiğimiz delirme olayı.bunlar aklıma gelince biraz korktum.Benim sorularım şunlar :

* sufizmden başka bilinen gizli ezoterik öğreti okulu ya da böyle bi etkinlik v.s var mı? neler ?
* gerçekten zikir yapmak akıl kaybına (delirmeye) sebebiyet verir mi ?

ve en önemli soru :

Okuduğumda şok olduğum şu satırdan sonra ( " Bunlar o kadar büyük sırlar ki; şu anki bilincinde olan günümüz toplumuna bi kısmı açıklansa şok geçirirler.Dolayısıyla bilinç seviyesi olarak önce hazırlanmalıdırlar ki bu da eğitimler ve çalışmalarla yapılıyor " ) aklıma şu soru takıldı :

* birisi bu kadar büyük ve önemli bilgileri öğrenince zihinsel olarak belirli derecede yükselir diye düşünüyorum.Bu durumda yüksek bilincini koruması adına dışarıya veya toplum içine çıkması ( otobüse - metroya binmesi, kalabalıkta yürümesi v.s ) uygun olur mu? sizce bu durumda yüksek bilinci zarar görür mü ? egosu kişiyi tahrik eder mi ?

yorumlarınızı bekliyorum ... teşekkürler :)

Degerli Kardesim,

insallah yaklasik 2 senedir zikir yapmakdayim ve delirmedim.Yanliz sunu gercekden idrak ettirdiler ki, ne niyet ile zikir yaparsan ona göre de kisiye kapilar acilir, cok degerli nimetler (Idrak gibi vs.) verilir. Bundan sonra görmedigini görür, isitmedigini isitir ve hisetmedigini hissedersin. Yaptigin zikir seni yaratanin rizasi icinse o zaman sen delirmesin ama seni deli zannederler. Niyet baska birsey icinse o zaman delirme mümkünati olabilir....
Bu yazi sadece benim kisisel düsüncemdir!!!

Allah (c.c.) yardimcimiz olsun.

Bu tür yollara şahsi çıkarlar elde etmek çin girmek doğru değildir,yüksek amaçların varsa gir kendini tanımak ,yaradana yaklaşmak gibi diğer bencil amaçlar zora sokar diye biliyorum.

bunu çok kişiden duydum . Niyet önemliymiş ve sizce niyetimi nasıl anlıycam.. saçma bi soru oldu ama tanlış anlaşıldı.. niyetimi nasıl anlıycam derken ya kendimi kandırıyosam ya egomu tanıyamıyosam o an ??? ayrıca niyet düşünce midir sizce?

Bunun cevabını kendi içinde bulabilirsin kendini gözle nefis muhasebesi yap,gerçekten ne istediğini anlamaya çalış . İnsanın yada zihnin egonun seni aldatmasına izin verme ,manevi yolda ilerlemeye çalışan herkesin önünne kendi içindeki sahte benliği sinsi biçimde tuzaklar kurar ve çok kişinin ayağını kaydırır,hazır olmadığını hissetmiyorsan girme,akıl ve ruh sağlıüını seramyeni kaybedebilirsin.

peki sufizmden başka ne gibi tarikat veya bu etkinlikleri yapan yerler mevcut ?

Bu okullar yada bir öğretmeni bulman sana bağlı aramakla bulamaszın yani klasik bilgi böyledir,insan hazır olmadığı eğitimi alamaz belki sen ilkokul öğrencisi seviyesindesin ama teknik üniversitede ders alıp master yapmaya kalkıyorsun,yani senin karmik planında önceki yaşamlarında bu konuda yaptığın çalışma ve hazırlıkların varsa yeni öğretiyi ve ebnerjileri kaldıracak durumdaysan alabilirsin bunu senin anlaman çok zor hazırsan hazırsan ve planlamışsan seni bulurlar,bir de karmik planında bunu planlımışsan, senin yaşam planında almak istediğin derslerde gizem okullarında inisye olmak varmı acaba bir de bu var.Hazır olmayana bu eğitimi vermek ona zarar vermek olur bir tv ye 100 000 volt vermek gibi devrelerin yanar.En iyi sen kendini geliştirmeye çalış,tanımıya çalış meditasyon yap,çakralarını dengele vs,bu dediğim durumlar herkes için geçerlidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri