exotic
Banlı Kullanıcı
merhaba... ben uzun zamandır ezoterizm ve geçmişten günümüze aktarılagelen sırların - öğretileri hakkında araştırma yapıyorum kitaplar okuyorum v.s... okuduğum kitaplardan birinde günümüzde inisiyasyon - veya tarikatlar yoluyla bu öğretiler isteyenlere belirli bi sınavdan sonra eğitim dahilinde öğretildiğini okudum.bunlardan birinin sufi tarikatı olduğu yazıyodu.Katılmayı düşündüm fakat; daha önce duyduklarıma göre bu yola (sufi çalışmalarına) girmiş ve zikir çalışması yaparken aklını kaybetmiş kişiler varmış.Yani bildiğimiz delirme olayı.bunlar aklıma gelince biraz korktum.Benim sorularım şunlar :
* sufizmden başka bilinen gizli ezoterik öğreti okulu ya da böyle bi etkinlik v.s var mı? neler ?
* gerçekten zikir yapmak akıl kaybına (delirmeye) sebebiyet verir mi ?
ve en önemli soru :
Okuduğumda şok olduğum şu satırdan sonra ( " Bunlar o kadar büyük sırlar ki; şu anki bilincinde olan günümüz toplumuna bi kısmı açıklansa şok geçirirler.Dolayısıyla bilinç seviyesi olarak önce hazırlanmalıdırlar ki bu da eğitimler ve çalışmalarla yapılıyor " ) aklıma şu soru takıldı :
* birisi bu kadar büyük ve önemli bilgileri öğrenince zihinsel olarak belirli derecede yükselir diye düşünüyorum.Bu durumda yüksek bilincini koruması adına dışarıya veya toplum içine çıkması ( otobüse - metroya binmesi, kalabalıkta yürümesi v.s ) uygun olur mu? sizce bu durumda yüksek bilinci zarar görür mü ? egosu kişiyi tahrik eder mi ?
yorumlarınızı bekliyorum ... teşekkürler
* sufizmden başka bilinen gizli ezoterik öğreti okulu ya da böyle bi etkinlik v.s var mı? neler ?
* gerçekten zikir yapmak akıl kaybına (delirmeye) sebebiyet verir mi ?
ve en önemli soru :
Okuduğumda şok olduğum şu satırdan sonra ( " Bunlar o kadar büyük sırlar ki; şu anki bilincinde olan günümüz toplumuna bi kısmı açıklansa şok geçirirler.Dolayısıyla bilinç seviyesi olarak önce hazırlanmalıdırlar ki bu da eğitimler ve çalışmalarla yapılıyor " ) aklıma şu soru takıldı :
* birisi bu kadar büyük ve önemli bilgileri öğrenince zihinsel olarak belirli derecede yükselir diye düşünüyorum.Bu durumda yüksek bilincini koruması adına dışarıya veya toplum içine çıkması ( otobüse - metroya binmesi, kalabalıkta yürümesi v.s ) uygun olur mu? sizce bu durumda yüksek bilinci zarar görür mü ? egosu kişiyi tahrik eder mi ?
yorumlarınızı bekliyorum ... teşekkürler