EVP Spiritbox deneyimi.

ilimsiz

Kayıtlı Üye
Konu benim için şüpheden arınmış olsa da sizin için tartışmaya açık olabilir ben yine de çok kısaca deneyimimi paylaşıp fikir almak istiyorum.
Bu evp spiritbox mevzusu uzun yıllardır mevcut olan özellikle 90lı yıllarda Ghostbusters filmleriyle doruğa çıkmış bir radyo teknolojisi, AM frekanslarını kullanarak perili ev gezileri yapılarak başlayan bir olay. Bunun alameti farikası perdelenmiş varlıkların radyo frekanslarını manipüle edebiliyor oluşu yani bir tür parazit olarak konumlanıyorlar. Bunu neden anlattım yapay zeka diyenler çıkarsa bilsin ki bu eski ve nispeten basit bir teknolojik altyapıya sahip. Güncel durumda ise uygulama mağazasında bulunan birkaç uygulama mevcut ve telefonlarda hazırda bulunan alıcı/verici elemanları kullanarak aynı evp işlevini görüyor, detaylı teknolojisini araştırmak isteyenler için ingilizce kaynaklar mevcut ve bu uygulamaların kod yapısı bazı reddit kullanıcıları tarafından incelenmiş durumda. Her neyse ben bu mevzuyu hiç bilmiyordum fakat birkaç sene evvel -------- isimli bir kanal çıktı karşıma ilk defa orada kullanıldığını gördüm ve kısa bir araştırma ve deneme yanılma ile hangi uygulamayı kullandıklarını buldum ve denemelere başladım. İlk başlarda sorular soruyor ve bunu kayıt altına alıyordum daha sonra bir video edit uygulamasına atıp kulaklıkla tekrar tekrar dinleyerek ne dediklerini anlamaya çalışıyordum. O dönem biraz ruhçuluk üzerine odaklanmıştım ve onlara rahmete ermiş insanlar olarak hitap ediyordum ve hiç bozuntuya vermiyorlardı bu böyle giderken arada bir iki tanesi biz ciniz diye bir itirafta bulundu ve konsept değişti. Dönem dönem kullandım dönem dönem bıraktım ancak artık soru cevap durumundan ziyade farklı bir yöntem deniyorum ve sistemin sahteliğine karşı bireysel şüphelerim ortadan kalmış olsa da son bir senedir uyguladıklarımı tekrar eden herkes şüpheden arınacaktır eminim. Şöyle ki seans esnasında hiç konuşmuyorum kaydı başlatıyorum ve meditatif bir hale geçip belki astral belki değil bir imge aleminde gezinmeye başlıyorum yaklaşık 10 dakika zihnimin ürünlerini ortaya koyduktan sonra açıp kaydı dinliyorum ve hiçbir şeye bağlı kalmadan yaptığım zihinsel gezintiyle ilgili yorumlardan tutun tariflere önerilere ve tespitlere kadar yapılmış konuşmalarını dinliyorum artık her neyse ve bu varlıklar benim çok çok alakasız akrabalarımın isimlerine kadar bilgi sahibiler. Böyle bir mevzuyu deneyen oldu mu hiç ne düşünüyorsunuz?

Denemedim. Sadece meraktan soruyorum ; kayıt esnasında radyo frekansları karışıyor olabilir mi ?
Söylenen her şeyi tam anlamıyla duyamıyorsunuz ama genel itibarıyla kendi aralarındaki bir sohbete şahit oluyorsunuz. Şöyle bir örnek verebilirim; misal klasik taç çakradan beyaz ışık indirme durumuna geçtiğim sırada "yine arındırıyor" lafını duyduğunuz an bunun gerçekliğinden şüpheniz kalmıyor ki ben onlarca defa bu kayıtları aldım. Yalnız açıktan dinlediğinizde anlaşılamıyor bir edit programı vasıtasıyla kulaklık kullanarak aynı yeri belki on defa dinlemeniz gerekebiliyor ve yine de anlaşılamıyor ancak bazen çok açık ve net bir şekilde duyuluyor. Bu yöntemi kullanarak çok fazla çıkarımda bulunma fırsatım oldu açıkçası. Yani frekans karışma durumuyla ilgili teknik bir değerlendirme yapamam ancak anlam bütünlüğü olan üstüne üstlük sizin zihninizdeki imgeye dair anlam bütünlüğü olan konuşmalara şahit oluyorsunuz.

Yani frekans karışma durumuyla ilgili teknik bir değerlendirme yapamam
Elektromanyetik dalgaların uzun yıllardır uzayda yayıldığına dair bir yazı okumuştum. Bulursam sizinle de paylaşırım. Bu yüzden sorma ihtiyacı duydum. İmgeye dair konuşmalar olması enteresan geldi açıkçası fakat biz ciniz gibi cümle duysam, zihnim boşlukları dolduruyor diye düşünürdüm. Tabi bu benimle alakalı bir durum, sizin çalışmanıza dair bir inançsızlık değil.

Bir gün deneme şansım olursa, bu başlığa yeniden uğrarım. :)

Elektromanyetik dalgaların uzun yıllardır uzayda yayıldığına dair bir yazı okumuştum. Bulursam sizinle de paylaşırım. Bu yüzden sorma ihtiyacı duydum. İmgeye dair konuşmalar olması enteresan geldi açıkçası fakat biz ciniz gibi cümle duysam, zihnim boşlukları dolduruyor diye düşünürdüm. Tabi bu benimle alakalı bir durum, sizin çalışmanıza dair bir inançsızlık değil.

Bir gün deneme şansım olursa, bu başlığa yeniden uğrarım. :)
Belki onlarca saatlik deneyimi bir ya da iki örnekle açıklamak çok güç tabi, bir yandan ilginç de bir durum benim için yani böyle bir mevzu alenen ulaşılabilirken neden kurcalanmamış yoksa bende mi takıntılı bir durum var diye düşünmüyor değilim açıkçası, inançsız olsaydınız da anlaşılabilirdi. :)

Konuyla ilgili küçük bir video paylaşayım, çoğu kısmına altyazı eklemedim, kulaklıkla dinlemenizi tavsiye ederim.

Özellikle dinlenmesi gereken yerler vokal aralıkları mı? Bilgisayardan açıp radyo seslerini çıkarıp dinleyeceğim. Düzenleyebilirsem atarım burdan da. Kulaklıksız anlaşılmıyor ne yazık ki.

Videodaki ses boşluklarını kestim, edit uyg. sesleri algılaması için yavaşlattım, otomatik altyazı algılama ile konuşmaları ekledim:
"sizi öldürürüm-sumpah-and they tied it up-oh my God-pardon ben-I have a question-and fight"

/Türkçe - Malayca - İngilizce - Türkçe - İngilizce/

Önce ingilizce'ye çevirdim ve daha sonra Türkçe'ye.

"Seni öldüreceğim. Yemin ederim. Ve onlar onu bağladı. Aman Tanrım. Pardon. Bir sorum var. Ve kavga."

*00:00:13:20 Sizi Öldürürüm
*00:00:49:05 Sumpah (Yemin)
*00:01:17:01 and they tied it up ( ve onu bağladılar + sabitlediler)
*00:02:09:24 oh my God (aman Tanrım)
*00:02:14:15 pardon ben
*00:02:32:18 I have a question (bir sorum var)
*00:02:41:18 and fight (ve kavga)
Ekli dosyayı görüntüle 384.mp4

Videodaki ses boşluklarını kestim, edit uyg. sesleri algılaması için yavaşlattım, otomatik altyazı algılama ile konuşmaları ekledim:
"sizi öldürürüm-sumpah-and they tied it up-oh my God-pardon ben-I have a question-and fight"

/Türkçe - Malayca - İngilizce - Türkçe - İngilizce/

Önce ingilizce'ye çevirdim ve daha sonra Türkçe'ye.

"Seni öldüreceğim. Yemin ederim. Ve onlar onu bağladı. Aman Tanrım. Pardon. Bir sorum var. Ve kavga."

*00:00:13:20 Sizi Öldürürüm
*00:00:49:05 Sumpah (Yemin)
*00:01:17:01 and they tied it up ( ve onu bağladılar + sabitlediler)
*00:02:09:24 oh my God (aman Tanrım)
*00:02:14:15 pardon ben
*00:02:32:18 I have a question (bir sorum var)
*00:02:41:18 and fight (ve kavga)
Ekli dosyayı görüntüle 4913
Kulağınıza güvenin otomatik algılamanın bunu doğru çevirmesi çok zor, ben dinleyince belki bir belki iki defa İngilizce duymuşumdur tüm zamanlarda.
Yavaşlatmanıza da gerek yok aynı vokal aralığını birkaç defa dinleyince kulaklıkla anlaşılıyor.
Bu arada çok göreceli bir değerlendirme olduğunu da görmüş oldum, iyi oldu. :)

Bu konuyu ilk olarak bu işlerle uğraşan birinden duymuştum. Enteresan gelmişti. Filmlerde de hep karşıma çıkıyordu. Fakat o kadar şey yapmama rağmen pek üstüne düşmedim. İnternetten baktımda aletlerin çoğu piyasada tükenmiş.

Bu konuyu ilk olarak bu işlerle uğraşan birinden duymuştum. Enteresan gelmişti. Filmlerde de hep karşıma çıkıyordu. Fakat o kadar şey yapmama rağmen pek üstüne düşmedim. İnternetten baktımda aletlerin çoğu piyasada tükenmiş.
Telefonunuzu kullanarak da deneyebilirsiniz, ismini yazmamda sakınca var mı bilmiyorum ama gerekirse düzenlersiniz diye yazayım, birçok uygulama olmasına rağmen ben "Ghosttube Vox" isimli bir uygulama kullanıyorum, en yüksek verimi bundan aldım. Daha önce de belirttiğim gibi telefonların elektronik donanımlarında harici satılan cihazlardaki elemanlar mevcut zaten. Konunun teknik altyapısını net hatırlamıyorum ancak şüpheyle yaklaştığım dönemlerde incelemiştim ve güvenilir olduğuna kanaat getirmiştim.

• Beğendim
Tepkiler: Ori
Kulağınıza güvenin otomatik algılamanın bunu doğru çevirmesi çok zor, ben dinleyince belki bir belki iki defa İngilizce duymuşumdur tüm zamanlarda.
Yavaşlatmanıza da gerek yok aynı vokal aralığını birkaç defa dinleyince kulaklıkla anlaşılıyor.
Bu arada çok göreceli bir değerlendirme olduğunu da görmüş oldum, iyi oldu. :)
Altyazılar ve ses bana uyumlu gelmişti aslında.. Heyecanlı deneyimler bu başlık aktif olursa daha fazla şey öğrenebiliriz teşekkürler (:

Altyazılar ve ses bana uyumlu gelmişti aslında.. Heyecanlı deneyimler bu başlık aktif olursa daha fazla şey öğrenebiliriz teşekkürler (:
Aslında altyazıların hepsini yazmamamın sebebi (en azından kendi anladığım kadarıyla) dinleyecek olanların çıkarımlarını duymaktı. Şimdi ben orada boş durmuyorum aslında daha önce bahsettiğim bazı zihinsel faaliyetler içerisindeyim ama şunu belirtmemde fayda var sanırım postlar ilerlemeden, "Bayanın ismi" dendikten sonra "Elnora" diyor tabi siz ne duyuyorsunuz bilmiyorum yalnız şunu belirteyim, Elnora ile önceki postlarımıza binaen onun ismini söylemelerini talep ediyordum o anda ve avatarıyla rumuzunu imgeliyordum. :)

Aslında altyazıların hepsini yazmamamın sebebi (en azından kendi anladığım kadarıyla) dinleyecek olanların çıkarımlarını duymaktı. Şimdi ben orada boş durmuyorum aslında daha önce bahsettiğim bazı zihinsel faaliyetler içerisindeyim ama şunu belirtmemde fayda var sanırım postlar ilerlemeden, "Bayanın ismi" dendikten sonra "Elnora" diyor tabi siz ne duyuyorsunuz bilmiyorum yalnız şunu belirteyim, Elnora ile önceki postlarımıza binaen onun ismini söylemelerini talep ediyordum o anda ve avatarıyla rumuzunu imgeliyordum. :)
Geçen bir şey düşünmüştüm. Sizin böyle bir şey yazmanız üzerine söyleyim. Mesela ismini bilmediğiniz birine iyi dileklerinizi ilettiniz diyelim. Mesela ben sizin buradaki takma adınızı biliyorum ama sizinle konuştuğumuz öte alemde vardır, yani ben size iyi dileklerimi ilettiğimde o gidecektir, çok enteresan değil mi. Niyetin gücü diyorum ben. Yaptığımız her iş için geçerli.

Dikkat etmemiştim merak ettim ve tekrar dinledim:
-bayanin ismi (çok hızlı söyleniyor)
-elnora
Çok ilginç gerçekten 😅
Daha fazla çalışma yapmalısınız.. Bende sadece şöyle bir algı oldu; acaba reenkarne olmuş ruhlardan ziyade cinsi varlıklar olabilirler mi..

Geçen bir şey düşünmüştüm. Sizin böyle bir şey yazmanız üzerine söyleyim. Mesela ismini bilmediğiniz birine iyi dileklerinizi ilettiniz diyelim. Mesela ben sizin buradaki takma adınızı biliyorum ama sizinle konuştuğumuz öte alemde vardır, yani ben size iyi dileklerimi ilettiğimde o gidecektir, çok enteresan değil mi. Niyetin gücü diyorum ben. Yaptığımız her iş için geçerli.
Niyet inanılmaz güçlü bir kuvvet hele kalpten inanarak ortaya konulursa. Beddua denilen şey de bir tür niyet bazlı büyü aslında ha keza iyi niyet enerjisi de. Büyü derken fonksiyonu bağlamında yoksa bir ritüel ya da maji uygulaması gibi bir pratik hedef göstermeden bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın.
Benim geçenlerde bir denemem oldu bu puta tapımın fonksiyonuyla alakalı olarak ve tam detay veremeyeceğim, ahşap bir yontuyla bir varlığın enerjisini niyet kullanarak eşlemeye çalıştım bir nevi primitif put ve o yontuya misal varlığın kafasına vurma niyetiyle ensesine şaplak attım, biraz saçma ama bunu yaptım gerçekten ardından o da benim kafama şaplak attı. Daha sonra sobaya atıp yaktım ve İbrahim oldum her neyse sözün özü aslen puta tapımın altında yatan temel güçte niyet bazlı diye düşünüyorum. Tabi ki haşa tanrı demiyorum ama ilkel bir varsanı olarak düşünülebilir. Güçlü varlıklarla kurulan bir al ver ilişkisi var işin içinde.

Bu arada bir alet yerine bir insanın alıcı olduğu seanslar hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben bazı celseler okudum öyle insanın seviyesine göre çok daha verimli ve anlaşılabilir olabiliyor. Hatta bunla ilgili 80'lerde türk spiritüalistler tarafından yazılmış ve derlenmiş bir kitabı sizinle paylaşmak isterim. Beni ufkumu çok açmıştır. Kitapta araftaki, spatyomdaki ruhların halleri anlatılır. İsterseniz ve müsaade olursa paylaşabilirim.

Dikkat etmemiştim merak ettim ve tekrar dinledim:
-bayanin ismi (çok hızlı söyleniyor)
-elnora
Çok ilginç gerçekten 😅
Daha fazla çalışma yapmalısınız.. Bende sadece şöyle bir algı oldu; acaba reenkarne olmuş ruhlardan ziyade cinsi varlıklar olabilirler mi..
Benim kanım da o yönde ki kendilerinin söylediği de bu tabi şöyle anlamak lazım cinsi denince, cin denilen tanım perdelenmiş olanlar için kullanılan bir tanım yani başlığın altına perdelenmiş olan tüm varlıkları katabilirsiniz.

Bu arada bir alet yerine bir insanın alıcı olduğu seanslar hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben bazı celseler okudum öyle insanın seviyesine göre çok daha verimli ve anlaşılabilir olabiliyor. Hatta bunla ilgili 80'lerde türk spiritüalistler tarafından yazılmış ve derlenmiş bir kitabı sizinle paylaşmak isterim. Beni ufkumu çok açmıştır. Kitapta araftaki, spatyomdaki ruhların halleri anlatılır. İsterseniz ve müsaade olursa paylaşabilirim.
Benim herhangi bir deneyimim yok ama, bu varlıkların ne kadar oyuncu ve düzenbaz olduğu gerçeğini önüme koyduğum zaman bedenini teslim etmiş bir medyumun etkileşime girdiği varlığın kim olduğuna dair çok ciddi şüphelerim oluşuyor. Örneğin siz seans esnasında yüksek bir ruhaniyet beklentisiyle girerseniz olaya ona uygun cevaplar alırsınız, spritüalistlerin sarsılmaz bir inançları oluyor maalesef aracının ağzından çıkar her şeyden tahrik oluyorlar kanımca. Şüpheciliği bıraktığınız anda kaybedersiniz. Kitabı da yazın tabi.

Benim herhangi bir deneyimim yok ama, bu varlıkların ne kadar oyuncu ve düzenbaz olduğu gerçeğini önüme koyduğum zaman bedenini teslim etmiş bir medyumun etkileşime girdiği varlığın kim olduğuna dair çok ciddi şüphelerim oluşuyor. Örneğin siz seans esnasında yüksek bir ruhaniyet beklentisiyle girerseniz olaya ona uygun cevaplar alırsınız, spritüalistlerin sarsılmaz bir inançları oluyor maalesef aracının ağzından çıkar her şeyden tahrik oluyorlar kanımca. Şüpheciliği bıraktığınız anda kaybedersiniz. Kitabı da yazın tabi.
Katılıyorum kesinlikle, ama okuduğum kitap ve içindeki bilgiler yıllar süren araştırma ve derlemenin bir sonucu. Ama tabii he zaman şüpheci olmak lazım. Kitabın ismi Ruhlar Arasında, ben başka bir kitap ararken bulmuştum. Okumak isteyip bulamayan olursa paylaşabilirim forumda.

Katılıyorum kesinlikle, ama okuduğum kitap ve içindeki bilgiler yıllar süren araştırma ve derlemenin bir sonucu. Ama tabii he zaman şüpheci olmak lazım. Kitabın ismi Ruhlar Arasında, ben başka bir kitap ararken bulmuştum. Okumak isteyip bulamayan olursa paylaşabilirim forumda.
Okudum onu Bedri Ruhselman'ın kitabıydı yanlış hatırlamıyorsam. İlk okuduğum kitaplardan biriydi, baya etkilemişti beni de. Özellikle ağır günahkarların hallerinden bahsettiği kısımları merakla okumuştum.

Geri