"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ev işleri...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ubk3370
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ubk3370

Kayıtlı Üye
Merhabalar...
Doğru yere konu açtığımı umarak, önerilerinizi rica ediyorum...

Ben 41 yaşında bir ev hanımıyım, 10 yaşında da bir oğlum var...
Bir süredir evde kendimi inanılmaz huzursuz ve mutsuz hissediyorum... Dün google'da araştırma yaparken rastladım sitenize, okudum, okudum ve üye oldum... Benim sorunum şu ki; evde hiç bir şekilde iş yapmak gelmiyor içimden, ev her zaman dağınık, tozlu, pis oluyor... Bu da elbette ki beni asabi ve tahammülsüz yapıyor... Ama temizlemek de içimden gelmiyor... Ne bulaşık, ne temizlik, ne toplama hiçbirini yapamıyorum... Misal şu anda bile balkonda 2 gündür çamaşır asılı toplamak gelmiyor içimden...

Bu gergin halim nedeniyle olacak oğlumla da sürekli kavga halindeyiz, zaman zaman hırpaladığım da oluyor, sonrasında da pişman olup özür diliyorum... Eşim şehir dışında çalışıyor ayda bir geliyor yanımıza ama O'nunla da geldiği zamanlarda aramız çok iyi sayılmaz...

Evin dışındayken hepimiz çok iyiyiz... Ama eve geldiğimiz anda sürekli bir gerginlik, kavga, tartışma, bağırışma başlıyor... Dışarıda gülüp eğlenenler bizler değilmişiz gibi evde düşman hale geliyoruz... Zaman zaman düzeliyor gibi olsa da aslında bu durum uzun zamandır süreklilik gösteriyor...

Kendimce uyguladığım bazı önlemler var; evi sirkeli suyla silmek, kapının eşiğine sirke dökmek, adaçayı tütsüsü yapmak gibi... Ama yeterli gelmiyor maalesef... Çünkü evi silmek bile içimden gelmez oldu bir süredir...

Bu durumdan rahatsız olduğum için psikiyatra da gidiyorum ve 6 aydır ilaç kullanıyorum, ilk önceleri düzelir gibi olmuştum ama şimdi eskisi gibiyim yine...

Bana bu konuda önerileriniz olursa çok sevinirim... Şimdiden teşekkürler...

Biraz kendinize zaman ayırmanızı,kendinizle ilgilenmenizi tavsiye ederim ben. Önce kendinizle barışmanız lazım. Mesela gidin bir parka oturun. Kuş seslerini dinleyin. Kitap okuyun. Gezin. Biraz kafa dağıtın. Önce kendiniz olduğunu hissedin. Güzel düşünmeye çalışın. Bu anlattıklarınız nedensiz olmaz. Nedeni sizdedir mutlaka. O nedeni unutmaya çalışın. Veya o nedeni affedin.. Ben artık bu olaydan, bu kişiden dolayı üzülmüyorum- kızmıyorum gibi güzel olumlamalarla kendinizi motive etmeye çalışın.
Evinizin camlarını açın. Hava sirkülasyonu olsun. Gelen temiz havayı hissetmeye çalışın.
Ufak ev bitkileri alın evinize. Ve görebileceğiniz yerlere koyun. Bahar çiçekleri toplayın oturduğunuz odaya bir vazoya koyun.
Güneşden faydalanmaya çalışın. Doğa ile olabildiğince iç içe olamaya çalışın.
Tütsü yakın evinizde. Ama ağır tütsüleri tercih etmeyin. Daha hafif, bahar gibi yumuşak tütsüler olsun.
Kuaföre gidin :) Birazcıkda alışveriş..
Umarım yardımcı olur bu saydıklarım..
Bence bunlar iyi gelecektir..

Biraz kendinize zaman ayırmanızı,kendinizle ilgilenmenizi tavsiye ederim ben. Önce kendinizle barışmanız lazım. Mesela gidin bir parka oturun. Kuş seslerini dinleyin. Kitap okuyun. Gezin. Biraz kafa dağıtın. Önce kendiniz olduğunu hissedin. Güzel düşünmeye çalışın. Bu anlattıklarınız nedensiz olmaz. Nedeni sizdedir mutlaka. O nedeni unutmaya çalışın. Veya o nedeni affedin.. Ben artık bu olaydan, bu kişiden dolayı üzülmüyorum- kızmıyorum gibi güzel olumlamalarla kendinizi motive etmeye çalışın.
Evinizin camlarını açın. Hava sirkülasyonu olsun. Gelen temiz havayı hissetmeye çalışın.
Ufak ev bitkileri alın evinize. Ve görebileceğiniz yerlere koyun. Bahar çiçekleri toplayın oturduğunuz odaya bir vazoya koyun.
Güneşden faydalanmaya çalışın. Doğa ile olabildiğince iç içe olamaya çalışın.
Tütsü yakın evinizde. Ama ağır tütsüleri tercih etmeyin. Daha hafif, bahar gibi yumuşak tütsüler olsun.
Kuaföre gidin :) Birazcıkda alışveriş..
Umarım yardımcı olur bu saydıklarım..
Bence bunlar iyi gelecektir..

Çok teşekkür ederim... Önerilerinizi yanıtlamaya çalışayım...
Daha dün ya bu sitede ya başka bir yerde "evinizin bekçisi fesleğen" konusunu okudum ve akşam hemen diktim saksılara... Tütsü konusuna gelince limon tütsüm vardı koca paket kayıp, oğlumla kavga sebeplerimizden biri oldu, herşeyi karıştırıyor ve olmadık yerlere koyup unutuyor... Bulamadı hala... Ama yenilerini almak elbette ki zor değil, hangi kokuları önerirsiniz???... Güneyde yaşıyorum dolayısıyla pencerelerim yaz kış açık ama güneş maalesef evin yönü itibariyle eve uğramıyor pek... Şeker mi şeker bir köpeğim var bahçede, bana çok huzur veren bir can olduğu halde bir süredir onunla bile doğru düzgün ilgilenemez oldum... :( Kuaför konusu handikap, sıkılıyorum kuaförde vakit geçirirken... :( Alışveriş harika bir fikir ancak tuhaf ki, son zamanlarda alışverişlerim hep eve yönelik oldu... Evimi sevmeye çalışıyorum sanırım ama başarılı olamıyorum... :(

Sevmeye çalışmalısınız.. Bir yuva olarak düşünün. Huzur bulduğunuz bir mabed olduğunu düşünün orasının. Gizli bir mabed. Sevgiler, hüzünler, sevinçlerin içinde yaşandığı.. Anıların yaşatıldığı yer olarak düşünün mesela. Fesleğen güzeldir, güzel tercih yapmışınız. Balkonunuzda bitki yetiştirin. Ufak bir domates fidesi buna yardımcı olacaktır.
Sizin yaşadığınız olayın aynısı benimde başıma geldi.
Bir ev tutmuştum. İlk gördüğüm andan itibaren benim çok hoşuma gitti. Ama sevgilim ısınamadı eve. Aynı sizin yaşadığınız olayları o da yaşadı :D Temizlik hiç yapmak istemiyordu. Eve gitmek istemiyordu. Eve geldiğinde huzursuz oluyordu v.s.
Ama bu yöntemlerle biraz olumlu düşünmeyle atlattık. "Güzel olacak" sihirli kelimemizdi. Bunu yaparsak daha güzel olacak. Bunu buraya koyarsak daha güzel olacak. Duvarı bu renge boyasak daha güzel olacak..
Ve oldu da..

Sayın ubk3370 içinde olduğunuz durum bana hayata karşı bir küskünlüğünüz olduğunu hissettirdi. Bu durum biraz eşinizden de kaynaklı olabilir.Bu küskünlüğünüze çözüm yine sizde, bazen hayatta değiştiremediğimiz olaylar ve kişiler olabilir .Böyle bir durumda en iyisi kendimizi değiştirip bu olaylardan en az zarar alabilmektir.Negatif enerji için evinizin belirli köşelerine açıkta olmak koşuluyla kaya tuzu koymanızı öneririm ve aşağıda sayın embriyonun paylaşmış olduğu meditasyonun yaralı olacağı kanısındayım.Sevgiyle kalın.

http://www.gizlimabet.com/showthread.php?27045-Nefes-ve-Affetme-Meditasyonları!!

Sevgili arkadaşımız öncelikle geçmiş olsun. Sanırım biraz depresyon durumları var. Bundan kurtulmak için birçok yöntem sayılabilir başta profesyonel bir psikolojik destek. Sonrasında elbette doktor önerisiyle sentetik veya doğal kimyasallar (işte teskin ediciler, baskılayıcılar vs.) bu çok travmatik durumlarda gerekir sanırım. Bunlara bağlanırsanız da kendinizden uzaklaşa bilirsiniz. Bunlar zaten bilinen şeyler sadece tekrar hatırlatmış oldum.
iç huzurunuza ve mutluluğunuza yeniden bir an önce kavuşmanız dileğimdir. İnsanın evi taşlardan yapılmış bir alan değildir. Manevi tatminin bulunduğu, sevginin bulunduğu, korunmanın, sıcaklığın bulunduğu, sevdiklerimizle birarada geliştiğimiz ortak bir "yuva"dır evimiz. Bunları tekrar hatırlayın. Bezginlik hali var bundan bir an önce kurtulmaya çalışın özgüveninizi tekrar bir şekilde kazanın. Eşinizle bir arada olmaya bakın. Siz evinizle birlikte kendi benliğinizdeki tortulardan da arınmaya çalışın. Sorunu tespit edin! Tamam bazı zamanlar hepimizde bu gibi durumlar olur ama geçmesi lazım bu süre uzarsa sorun var demektir. Bu temizlik çalışmalarını yaparken de zorunluluktan yapmayın içinizden geliyorsa yapın gelmiyorsa biraz kendinize izin verin dışarı çıkın, insanlara karışın, olanaklarınız el veriyorsa küçük kurslara gidin yeni şeyler öğrenin yaşamda var olduğunuzu hissedin. sadece görevli bir anne ve eş olmadığınızı kavrayın. Önce siz bir bireysiniz. Siz mutlu olursanız mutlu edebilirsiniz, çevrenize ışığınızı saçabilirsiniz. Ailenizle vakit geçirmeye özen gösterin insanın en iyi dostları ailesidir. Macera romanları okuyun, sizi yormayacak eserlerle vakit geçirin gidin bir sergi gezin. Yürüyüş yapın bisiklete binin. Eşinize onu ne kadar sevdiğinizi ve özlediğinizi dile getirin, kendisine kartpostal atın. Bence biraz da yaş dönümleriyle ilgisi var bu durumların. 20 Yaş, 30 yaş, 40 yaş daha 50'mize gelemedik Allah izin verirse yeni yaşlarımıza güzel hazırlanalım derim. 50'li yaşlarınıza hazırlanın, spora başlayın. Kendinizi sevin, tekrar kendinizle barışın. Kendinize, evinize vs. küsmeyin. Evinizi sirkeyle boca etseniz siz değişmedikten sonra ne fayda elbetteki rahatlarsınız ama önce siz değişin. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın. Bu sitede size destek verecek çok arkadaşınız olacak yeniden mutlu ve güzel günleriniz geri gelecek emin olun.

Evde bir uygulama olduğunu hissettim bence bir an önce site yönetimine başvurup bakım ve yardım rica edin çözüm bulacaklardır.

Yorum yapan herkese tek tek teşekkür ederim... Geç cevapladığım için de çok çok özür dilerim ayrıca... Ayrı ayrı alıtılayarak yanıt yazmak isterim ama şimdilik genel bir yanıt yazmakla yetinmek zorundayım bağışlayın... :)

Sizinle bu forumu paylaştığım gün öğleden sonra psikiyatrımla görüştüm tekrar, son durumumu ve ruh halimi O'na da detaylı olarak anlattım... Kullandığım ilacın dozunu arttırmak gerektiğini söyledi ve gece uyuyamamalarım için de ek olarak bir ilaç daha verdi... İlaçları içtim, gece çok rahat uyudum, hatta öyle rahat ki dün saat 11.15 te uyanabildim... Tabi ki bu tercih ettiğim birşey değil, bu sebeple doktoru arayıp bu durumu sordum ilk gün böyle olabileceğini ve düzeleceğini söyledi... Sahiden de bugün sabah 8.00'de gayet de uykumu almış olarak kalktım...

Malum dün halim yoktu, bugün güzel bir temizlik yapıp gerekli gördüğüm köşelere kaya tuzu koyacağım, sanırım yatağın altına da koymak gerekiyormuş... Evde bir uygulama ya da büyü olma konusuna gelince... Benim de en büyük kaygım bu aslını isterseniz... 1,5-2 sene kadar önce birisi bakmış ve evde bende değil eşimde büyü olduğunu, bizim O'ndan etkilendiğimizi söylemişti... Belirli bir ücret karşılığı, enerji göndererek kurtarmaya çalışmıştı... Gerçekten de bir süre için epeyce rahatladık ama bu rahatlama O'nun gönderdiği enerjilerden mi yoksa benim o enerjiyle düzeleceğine inanıyor oluşumdan mı kaynaklandı bilemiyorum...

Site yönetimine müracaat edip bakım ve yardım rica etmemin iyi olacağını söylemişsiniz ama bunu nasıl yapabilirim acaba???... Site yönetimine nasıl ulaşacağımı bilmiyorum şu anda... Ama bunu araştıracağım elbette...

sayin yule sitede bakim yapan kisidir ona yazin o yardimci olur size:) ben buyu oldugunu hissetmiyorum net birsey demek icin bakim yapilmali ve kendineze yakin hissettiigniz bir yari degerli veya degerli tas alin ham olsun :)

sayin yule sitede bakim yapan kisidir ona yazin o yardimci olur size:) ben buyu oldugunu hissetmiyorum net birsey demek icin bakim yapilmali ve kendineze yakin hissettiigniz bir yari degerli veya degerli tas alin ham olsun :)

Şimdi Sayın Yule'ye özel mesaj yazdım, teşekkür ederim... :)

Sanırım adım adım olumluya doğru ilerliyorum... AyŞaman'ın tavsiyesini tuttum ve "birşeyleri değiştirmek istiyorsan kendinden başla" sözünü de kulağıma küpe yapıp, kuaföre gittim... Saçlarımı kestirdim, kısacık ve insanı özgür kılan bir saç... Yani yıka ve çık türü bir model... Bugün düne göre daha mutluyum ama evi hala temizleyemedim, yardımcı bir kadın aradım ama maalesef bulamadım şimdilik... O da olacak, ev de pırıl pırıl olacak eminim... :)

Size, her birinize, ayrı ayrı, ne kadar teşekkür etsem az... Sağolun var olun... :)

Dünden bu yana daha iyiyim, bilgi vereyim istedim...

Bu site sayesinde cidden olumlu gelişmeler oldu günlük hayatımda... Havas forumunda okuduğum kolaylık duası da işlerimi kolaylaştırdı inanıyorum... Dün gece Şifa Çalışmasına da katıldım... Yine benim bu forumuma yapılan yorumlar sayesinde, kuaföre gittim, saçlarımı kestirip kendimi daha hafif hissettim, evin bazı köşelerine kaya tuzu koydum, fesleğenler, süs biberleri ektim... :)

Söz dinleyen uslu biri oldum ve mükafatımı da kendimdeki gülümsemelerle alıyorum... Teşekkür ederim hepinize... :)

Tavsiyeleriniz üzerine, fesleğenlerim ve biberlerimi ektiğimden bahsetmiştim... Sizlerle de paylaşmak istedim... :)

Ekli dosyayı görüntüle 2422
Ekli dosyayı görüntüle 2423

Teşekkür ederim... Asıl stresimi alan bu şeker şey benim ama son zamanlarda psikolojim yüzünden O'nu da çok ihmal ettim... Ama O her şeye rağmen sevgisini sunmakta her daim... :)

Ekli dosyayı görüntüle 2424

çok tatlıymış , benimde var bitane roadfighter cinsi , küçükken inanılmaz tatlıydı, şimdi büyüdü öyle korkunç bir şekil aldı ki , komşularda şikayetçi olunca, mecburen şehir dışında bir tesise yolladık. haftada bir gidiyorum, yanıma gelince gözleri doluyor, ama gerçekten çok tehlikeli hal aldı, zincir lerle zapt edilmiyor.

Spora da başlayın. Plates, yoga, egzersizler evde kendi kendinize de başlayabilirsiniz. Bir arkadaşımız hergün Ebru Şallı'nın TV programını takip ediyordu ve inanın acayip forma girmişti hem fiziken hem ruhen. DVD alıp salonunuzda da yapabilirsiniz. Spor salonunda yeni arkadaşlarla birlikte toplu motivasyonun getirdiği şevkle de spor yapmak güzeldir. Bizi yediğimiz besinlerde yorabiliyor bazen. Farkında olmadan sürekli stres yapan ya da alışkanlık yapan besinler tüketiyoruz ve bunları almadığımız zamanda strese girebiliyoruz. Beslenme programınızı da gözden geçirin. Çok güzel kitaplar var bunlardan da faydalanarak yeni yaşamınızda daha güzel ilerleyebilirsiniz. Diyet değil yanlış anlaşılmasın ;) Valla sizinle birlikte inanın bende mutlu oldum. Yazdıklarınızdan moivasyonunuzun yükseldiği, canlandığınız anlaşılıyor ne güzel. Hakikaten bu arada balkonunuz, sevimli dostunuz, yuvanız çok güzel görünüyor. Mutluluk, huzur ve sağlık sizinle ve hepimizle olsun.
:)))

Evinizin odalarını boyatın su yeşili fıstık yeşili fil dişi mavi içinizden geçen renklere. Renkler enerjidir.

Geri