Babam hep çok güzel maaşlar almasına ve asla ama asla haram para sayılacak paralar kazanmamasina bol bol da hayir islemesine rağmen paramız resmen eriyor. Tam düzlüğe çıkılacak hop araba bozulur 100k masraf çıkar hop yıllar öncesinden bilinmeyen bi banka borcu gelir, dişlere bir sey olur on binlerce tl ödenir.. . Kendimi bildim bileli bu böyle. Kader matrisine baktığımda erkek atalardan gelen bir karmik borç çıkıyor hep karşımıza. Bu borcu kapatmanın bir yolu var mıdır? Ama bu yolu/ritueli ben yapabilirim babamın inanacağını sanmıyorum:/
Maalesef bu gibi şeyler duyuyoruz, örneğin efendi veya hanımefendi çoğu kişi kurban olurken, şer birinin başına birsey gelmez. Çoğu kurban haram yemeyen, kimseye zarar vermeyenler oluyor. Bunu çok düşünmüşümdür kafayı yoracak kadar. Tabi ki şahsi fikrim, dünyanın negatif oluşuna bağlarım, ve dünyanın negatif, kötülükle beslendiğini düşünürüm...
DNA'nın rolü olduğunu, karmik bir borç oldugunu da reddetmem...
Fakat dünyanın aura' sı negatif olduğu fikri daha ağır basıyor
çünkü bir karıncanın bile kavga ettiğini ve en sevimli kuşların bile bir ekmek kırıntısı için dövüştüğünü görüyorsam başka ne düşünebilirim ki ?
Ancak şöyle düşünürüm düzgün bir insan için " buraya ne için düşmüş?"
Aklıma şu gelir. Iyi ve güzel insanlar, zıtların belirlenmesi içindir ve burda şöyle derim
" acaba gerçek kurbanlar, sehitler bu mahsun insanlar mı?"
Yanılıyor da olabilirim. Ama sonuçta ilerde atanızdan değerli bir mirasa sahip olacağınızı ; ve bu gün ben böyle bir mirasa sahip oldugumun gururunu yaşarım ; umarım bunu haketmişimdir.
Acılar tekamülün barutudur, yeterki o barutu kötüye kullanmayalım yani acı cektiren olmayalım.