"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

El-mennân-el-hannân anlamlarii

semyanocibel

Banlı Kullanıcı
EL-MENNÂN:Bütün nimetler O'nadır, teşekkürler O'nadır. Hamd-ü senalar onadır. Ben size bir iyilik yapsam, bana minnettar kalırsınız. Hal****buki size iyilik yapmak için gönlümden bana bir emir gelmiştir. O Allah'ın emridir. Surette bana teşekkür ediyor, minnettar kalıyor****sunuz ya, ben yokum benden işliyen O'dur. Binaenaleyh teşekkür ve minnet de O'na râcîdir.

Bir fakire sadaka verirken bile onun elinin üzerinde görmedi****ğimiz Hakk'ın eli vardır. İlk alıp fakire veren odur.

Sadakayı alan da bunu böyle bilmelidir ki verenin elinin üs****tünde göze görünmeyen Hakk'ın eli vardır, onun için minnetler O'nadır. Arada kîm olursa olsun insan bir vasıtadır.
EL-HANNÂN:Bütün iniltiler, yalvarmalar, sızlamalar O'nadır. Biraz işimiz fena gitti mi şansımız bozuldu deriz. Bizim için zararlı olan o şeyi Allah vermiyor demektir. O şeye sahip olmak için acele ederiz. Sevdiği****miz bir kimseye sahip olmak için de çırpınırız. Halbuki o sevgimizi icap ettirecek şeylerin hakikatında Allah vardır. Geri dönmeyelim, talihimize küsmeyelim. Müracaat edecek makam orasıdır. Ona yalvaralım. İnlemek, aşk âlemine mahsus bir keyfiyetdir. Hasta da inler fakat bu iniltide yapılan kabahatlerin pişmanlığı gizlidir. Hakk'a yalvarmak şeklinin harfsiz hilesiz ifadesidir. Tövbe mânâsı da taşır. Peygamberimizin mescid-i şerifte dayandığı bir ağaç bir seferinde alenen inlemiştir. Sebeb ise camilerin büyümesi üzerine mimberden vaaz edileceğinden dayanmak için o sütuna lüzum kal****mamasıdır. Sebeb sevgilidir ve hasrete dayanamamaktır.

Vücudumuz toprak bir sütün farzedilse, Nur-u Muhammedi de o vücudda hüküm sürerken ondan bir an dahi izin istemeyerek ayrılmamız icap eder. İnlememiz hayretin ifadesidir.
Kaynak:kendi Notlarım..sevgiyle ışıkla kalın...

Geri