Kullanmayanımızmı var? ''Kullanılmaması gerekiyor'' diye duydum bi kaç yerden ama kullanmadanda nasıl olucak?Deterjan kullanıyormusun?, en iyisi bile bazı ciltlere zarar verir.
Kullanmayanımızmı var? ''Kullanılmaması gerekiyor'' diye duydum bi kaç yerden ama kullanmadanda nasıl olucak?
Ellerim öyle bi kaşınıyor ki parmaklarım kanayıncaya kadar sert bişiyle kaşıyorum. Çaresini bulamadım![]()
Teşekkür ederim kıvep deniyeceğim. Ayrıca arkadaşın biri video yolladı bunuda deniyeceğim.El için uygun parapensiz ürünler kullanmalısın. Senden değerli değil ya.Ben diyorum, bi dene, deterjanı bırak düzeldiğini görüceksin.
hangi kremi önerirsiniz? erkek olduğumuz için pek krem filanla aramız yokturdadiğer adı dermatittir bu hastalığın adı bende de var bana deterjan dokunmuyor bana özellikle sıcak dokunuyor bazılarına soğuk bazılarına deneterjan özellikle alerjiniz varmı onu öğrenin sonra dermatit için kremleri kullanın ama maalesef dermatiti tamamen geçirecek bir şey yok benim baldırlarımda var her yaz başlıyor neyse geçmiş olsun fazla kaşımamanızı öneririm tam tersine elinize masaj yaparsanız kaşıntısını da alıyor uzun süre fakat krem öneririm kremle bol bol ovalamanızı öneririm sevgi ve ışıkla![]()
Sizdeki bu belirtiler bendede var fakat ben kaç uzman gezdim hepsi egzema dediler ilac veridler bos...merhaba, çocukluğum boyunca egzama ilaçları kullandım, kaşınan, kaşıdıkça kızarıp acıyan, üstteki derisi pul pul olan lezyonlarım vardı. yıllar boyu onu yeme bunu içme şunu sürme orda durma burdan geçme, türlü türlü şeyi denedi annemler üzerimde. buna kortizonlu merhemler dahil. hiçbir şey fayda etmedi. en sonunda araya tanıdıklar koyup adını muhtemelen tahmin edeceğiniz bir dermatologa götürdüler beni. daha kapıdan girerken adamcağız sedef bu dedi. diyeceğim o ki, bazen sedef egzamaya çok benzeyip kafa karıştırabiliyor. o ihtimali elediğinizden emin olun derim. bir de, psikolojik açıdan zorlu bir dönemden geçiyorsanız bu hastalıklar azabiliyor. kendinizi manen rahatlatmanız da işe yarayacaktır. vücudunuz için de çamaşırlarınız için de saf sabun öneririm (içinde sabun bazı, su ve doğal maddeler dışında [mesela zeytinyağı, badem yağı vb.] katkı olmamalı.) son olarak, ilaç tavsiyesi almadan evvel kesinlikle doktora görünün derim. eczaneden bile tavsiye alsanız, size başkaları için uygun fakat sizin için yanlış bir ilaç önerme ihtimalleri var. çok geçmiş olsun.
Bi çok arkadaş tavsiyelerde bulundu bunuda denicem. Teşekkür ederim.Selam ben bir program izlerken tabi bu gezelim görelim cinsinden köy ve kasaba gezileri yapılan bir program.Sohbet edilirken adamın biri egzemadan öyle çok çekmiş ki uzun uzun anlattı tedavileri kullandığı ilaçları vs vs sonrasında ise eskilerden biri ile karşılaştığını ve ona egzeması için eelerine işlenmemiş tütün yaprağı sarmasını söylemiş.Adam bunu uygulamış ve tamamen sorunsuz kurtulmuş.Ve programda bunu anlatırken duyanlar duymayanlara anlatsın demişti.Ben de nerde böyle bir sorun duysam hemen söylerim üzerimde kalmasın.Geçmiş olsun.