"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünerek konuşmak ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 15237
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 15237

Selamunaleykum düşünerek konuşmak çokmu zor ?
Zor değilse neden düşünmüyoruz ?
Düşünseydik dahamı çok karakter sahibi olurduk ?
Düşünmek erdemli olmak için yeterlimidir ?

• Beğendim
Tepkiler: Ori
Hislerimizi bir tarafa birakip konusabilsek cok daha iyi olabilirdi, ne gelirse basimiza duygularin degisiminden ve etkilerinden gelmiyor mu?

Ama neden böyle ? herşey bizim elimizde değilmi

Bizim elimizde fakat insanoğlu hazmedemiyor. Haklı çıkmak ve çıkar uğruna başkalarını hiçe sayacak diyaloglar kurabiliyor.

Hislerimizi bir tarafa birakip konusabilsek cok daha iyi olabilirdi, ne gelirse basimiza duygularin degisiminden ve etkilerinden gelmiyor mu?

Doğru dediğiniz gibi fakat hisleri, duyguları bir kenara atmak kolay değildir. :)

Düşünerek konuşmakmı konuşarak düşünmekmi yoksa konuştuktan sonra pişman olmakmı, asıl sorunda burada zaten.

En iyisi konuşmamak.
Söylediklerinizi başka şekilde anlamak isteyen,işine geldiği şekilde anlamak isteyen insan o kadar çok ki.

Nekadar düşünerek konuşsakta karşımızdaki bizi ne derece ön yargısız dinliyor yada dinliyormu bunu anlamak lazım. insanlar kafalarında olaylarla konularla ilgili önceden tahmin etmeye çalışarak zaten bir fikir sahibi olduklarını düşünüyorlar ne anlatırsan anlat o insanlara konuyu istediğin gibi izah edemiyorsun. Benim dikkat ettiğim karşımdaki beni nekadar samimi dinliyor anlattıklarımdan neler çıkartıyor. kişi umutsuz vakamı yoksa uğraşmaya değer bir insanmı bunu anladıktan sonra devam edip etmemekte karar veriyorum.

Katılıyorum size.Konuşmak bir şekilde kendimizi ifade etmek yada doğru bildiğimizi ifade etmek adına elbette düşündüklerimizdir.Ama ifade ettiğimiz ve konuştuğumuz kişi yada kitlenin algısı ,doğrusu çok önemli

Geri