URUMHAMATAHAYİL
Yönetici
Bu isimler "şeytan" değil Demon isimleridir. Demonların bazıları şeytana körü körüne bağlı olsa da sanılanın aksine birçoğu halen "Tanrı" nın tarafındadır. Demon kelimeside insanın kafasındaki "iblis" anlamına gelmez zaten "düşmüş melek" yada "düşmüş tanrı" anlamına gelir(gereksiz yazdıysam bağışlayın)
Selamlar. Foruma yeni üye oldum, çünkü çok fazla yanlış gördüm. Çok bildiğimden değil, ama bildiklerimden emin olduğumdan, kusuruma bakmayın. Bu saydıklarınız düşmüş melek falan değildirler. Bunlar Cindirler. Saydığınız farklı isimlerin de hepsi Azazil'dir yani İblistir, yani baş şeytandır. 10000 sene meleklere hocalık etmiştir, Kuran'da da açık açık söylendiği gibi.
Melekler irade sahibi olmadıkları için düşemezler de, meleğin ne olduğunu bilen düşemeyeceğini de bilir...
Meleklerin hepsi Adem'e secde etmişlerdir, neden düşsünler ki?
Melekler düşünebilirler, ama emirleri eksiksiz yerine getirirler, izinsiz de iş yapmazlar.
Mesela Mikail, cehennem yaratıldığından beri hiç gülmez, korkacak birşeyi olmamasına rağmen...
Bilginize...
Bizim kitapta iblise cin deniliyor melek denilmiyor, ifrit dediğiniz şeyler kafir cinlerdir. Şeytan dedikleriniz de hayat boyu insanla yaşayan adeta ona yapışan, vesvese veren baş şeytanın yani iblisin yani azazilin uşaklarıdır. Ayrıca şeytan insanlara da denilir, başka insanları yoldan çıkarmaya çalışanlara-ayetle sabit; "böylece biz her peygambere İnsan ve Cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle başbaşa bırak."(Enam 6-112)çok fazla yanlış gördüm demişsiniz sevgili üye ama öncelikle görmemişsiniz diyelim biz buna çünkü yukardaki yazımı okumamışsınız. lütfen yorum yapmadan okuyalım sonra ona göre eleştiri yapalım...
yukardaki yazı : görmediğiniz yazı
şeytan tek bir varlığa verilen isimdir. şeytanda bir düşmüş melektir. yukarda yazılı isimler bir çok kültürden ve dinden alnmıştır. kilise tarafından bir çok varlık şeytan olarak adlandırılmıştır ve malesef tanrı inanış varlık isimleri kilise yüzünden şeytan isimleri olarak anılmalarına sebep olmuştur.
yukarıdaki her isim şeytanın diğer isimleri ya da ateşten yaratılmış varlık isimleri değildir. tek bakarsak bazıları ifrit bazıları inanç bazıları cin bazıları melek bazıları tanrı isimleridir. genel olarak ise bu isimler cennetten atılan ya da atılmak isteyen varlık isimleridir. kısaca düşmüş melek isimleridir.
'' Bizim kitapta ''quote]
Şimdi bizim kitapta diyince hangi kitaptan bahsediyorsunuz? Zira eğer Kuran ise bahsettiğiniz bu dedikleriniz Kuran'da yok. Kuran'da var olan bir takım şeyleri de kendinizce yorumlamışsınız ve aslının dışına çıkmışsınız. O halde sizin farklı bir dine mensup olduğunuz gibi bir mana çıkıyor. Siz de o halde bize diyin ki benim dinim ya da inancım şudur, biz de diyelim ki ''hımm bu üyemizin inancı şu imiş ve bu inanç çerçevesinde bize bilgi paylaşımında bulunuyor, o halde tarafsızlık ilkesi gereği saygı ile dinleyelim'' ama yok ben Müslümanım ve Kuran'a inanıyorum, açıklamalarım da bu yöndedir derseniz, ''doğru bilgi ilkesi'' gereği sizi durdurmak zorunda kalırım. Evet bu şekilde bizi aydınlatırsanız daha iyi olur. Zira bu anlattıklarınız ve yaklaşımınız Kuran'da yoki olan bazı şeyler de resmen eklenti veya değiştirme olarak görünüyor.
İblis Adem'e secde etmedi ve kovuldu cennetten, nereye gitti peki?
Sonra nasıl girdi cennete de ağaçtan yemeleri için kandırdı?
Kapıyı açan kimdi ona?
Siz açıklayın peki...
Her şeyin detayı Kuran'da yoktur. Detayları bilenler bilirler. Ben Allah dostlarından duyduklarımı ufuk açmak için aktarıyorum.