SilentDeath
Banlı Kullanıcı
Değerli Gizlimabet üyeleri size bir sorum olacak durugörü yeteneği islam dini açısından günah mıdır?(Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim )
İlk olarak istihareye yatmak Allah'ın size istediğiniz bir bilgiyi lutfetmesidir.Bunu yaparken bilginin Allah'tan geldiğini bilerek yapıyorsunuz ve kendinizin imanınızı güçlendiriyorsunuz.Fakat falda (benim fikrimce ve islam alimlerince)bilgi cinlerden gelmektedir.Onlarda bu bilgiyi yaratılışda öğretilmiş büyüler aracılığı ile biliyorlar.(Biliyorsunuzdur ki büyüler eskiden günah değil di ve insanlara bir ilim olarak Allah tarafından verilmişti)Sonuç olarak bilginin kaynağı gene Allah'a çıkıyor.Tek fark birinde direk Allah'tan isterken birinde kovulmuş şeytana Allah tarafından öğretilmiş bir ilim ile geliyor.İkinci şeye gelirsek İslam dinine göre hristiyanlık ve musevilik değiştirilmiştir.Aslında göreceli değil önceki dinlerin insanlar tarafından nefsleri doğrultusuyla değişmesinden dolayı bir farklılık ortaya çıkmaktadır.sonunca olarakta günah göreceli bir kavram değildir.Mantık açısından bakarsanız bütün günah olan şeyler (dediğim gibi nefsler doğrultusunda değiştirlmemiş olanlar) biyolojik fiziki psikolojik veya herhengi bir açıdan canlılar için iyi olmayan şeylerdir.Bazı dinlerde yazılan kitaplar o günün koşullarına göre de şekillenmiştir. Fal bakıp geleceği görmek günah ama istihareye yatmak değil. İkisinin arasında bence fark yoktur. İkisinde de geleceğiniz hakkında bir şeyler öğreniyorsunuz. Ancak ilki inanç sisteminize göre günah, diğeri ise değil. Ayrıca Tanrı tektir diyorsunuz. Yani Hristiyanlarda, Müslümanlarda, Musevilerde aynı Tanrı'ya inanıyor. Ancak aynı Tanrı'ya inanlar bu gruplarda Müslümanların domuz eti yemesi yasak, Hristiyanların değil. İşte görece kavramı derken bunu kastediyordum.
İlk olarak istihareye yatmak Allah'ın size istediğiniz bir bilgiyi lutfetmesidir.Bunu yaparken bilginin Allah'tan geldiğini bilerek yapıyorsunuz ve kendinizin imanınızı güçlendiriyorsunuz.Fakat falda (benim fikrimce ve islam alimlerince)bilgi cinlerden gelmektedir.Onlarda bu bilgiyi yaratılışda öğretilmiş büyüler aracılığı ile biliyorlar.(Biliyorsunuzdur ki büyüler eskiden günah değil di ve insanlara bir ilim olarak Allah tarafından verilmişti)Sonuç olarak bilginin kaynağı gene Allah'a çıkıyor.Tek fark birinde direk Allah'tan isterken birinde kovulmuş şeytana Allah tarafından öğretilmiş bir ilim ile geliyor.İkinci şeye gelirsek İslam dinine göre hristiyanlık ve musevilik değiştirilmiştir.Aslında göreceli değil önceki dinlerin insanlar tarafından nefsleri doğrultusuyla değişmesinden dolayı bir farklılık ortaya çıkmaktadır.sonunca olarakta günah göreceli bir kavram değildir.Mantık açısından bakarsanız bütün günah olan şeyler (dediğim gibi nefsler doğrultusunda değiştirlmemiş olanlar) biyolojik fiziki psikolojik veya herhengi bir açıdan canlılar için iyi olmayan şeylerdir.