Durmadan Nazara uğruyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yazgıt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yazgıt

Kayıtlı Üye
Selamlar mabet üyeleri, konuya direk giriş yapayım. Öncelikle söylediklerim ego, bencillik, kibir gibi algılanmasın lütfen olanları söylüyorum anlayışınız için minettarım. Şöyle ben herşeyin yenisini alan birisiyim öyle giyim felan değil onu herkes yapıyor, kullanılmış eşya araba motor vs. almam direk gidip pahalı bile olsa sıfır ve yeni alırım. Kimseyle öyle birşey paylaşmam kimsenin haberide olmaz taa ki ben aldıktan sonra haberleri olur.

Şöyle ki nas felak'ta okuyorum pek etkili olmuyor malesef illa ki günde 30-40 defa okumalıyım ki nazar üzerimden kalksın. Yaşıtlarım çalışmıyor, baba parası yiyor 2-3 kişi hariç hepsi genelde maddi imkanları bana göre daha fazla, onlar birşey aldığında birşeyler yaptığında hiç bir göz nazar onları görmez ki hiçbir zamanda olmasın öyle şeyler kimsenin kötülüğünü istemem ama bana gelince sanki tüm dünya işini gücünü atar benim aldığım şeye göz diker sonra başıma olmaz şeyler gelir.

Ben nas felak'ı fazla okumaktan isyan etmiyorum ama her defasında aklıma gelmez ki 1 kere okuyayım hadi sorun değil 10 kere okuyayım etkisi uzun olsun, göze sokmak gibide algılanmasın elimden geldikçe yolda, sokakta herhangi bir yerde yardıma muhtaç görürsem cebimde 30 varsa, 10luk veririm. Namaz kılmıyorum inkar edecek değilim, yok benim kalbim temiz cart-curt bahanede etmem sabrım yetmiyordu namazı kılmaya göğsümde sıkışıklık oluyordu kılanlar varsa eğer az çok biliyordur. O yüzden bıraktım, bazen hedeflediğim şeylere ulaşamadığım için depresif hissediyorum kendimi hemen düzeltip elimdekine şükredip ruh halimi yüksek tutmaya çalışırım. Tüm aksilikler beni bulmaz demiyorum çok çok kötü hayatlar yaşayanlar var ama bu nazar olayınada kökten çözüm lazım bilgili arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Çünkü olmuş bir şeyi çözmeye çalışıyorsunuz. Sonuca göre hareket ediyorsunuz. Buradaki neden koruma yapmıyor oluşunuz.

Ayetel kürsi ile koruma çemberi deneyin.

1. okunur önüne doğru nefes verilir
2. okunur sol omuzdan nefes verilir
3. okunur sağ omuzdan nefes verilir
4. okunur sırtına doğru nefes verilir
5. okunur yukarıya doğru nefes verilir
6. okunur aşağıya doğru nefes verilir
7. okunur, nefes verilmez, yutkunulur

İmgeleyerek yapılması ve her nefeste o yöne niyet edilmesi gerekiyor. Örn : Önümden gelecek zarara, sıkıntıya gibi..
Yutkunduğunuz son okumada ; negatif düşünceler, kendinizi manipüle etmeniz, vesvese vb konular için niyet alabilirsiniz ( bloke etmekten sakınma hali )

Bir dönem çok sık yapardım özellikle evden çıkmadan önce, faydasını da gördüm. Alışkanlık edinirseniz size de fayda sağlayacaktır. Umarım.

Çünkü olmuş bir şeyi çözmeye çalışıyorsunuz. Sonuca göre hareket ediyorsunuz. Buradaki neden koruma yapmıyor oluşunuz.

Ayetel kürsi ile koruma çemberi deneyin.

1. okunur önüne doğru nefes verilir
2. okunur sol omuzdan nefes verilir
3. okunur sağ omuzdan nefes verilir
4. okunur sırtına doğru nefes verilir
5. okunur yukarıya doğru nefes verilir
6. okunur aşağıya doğru nefes verilir
7. okunur, nefes verilmez, yutkunulur

İmgeleyerek yapılması ve her nefeste o yöne niyet edilmesi gerekiyor. Örn : Önümden gelecek zarara, sıkıntıya gibi..
Yutkunduğunuz son okumada ; negatif düşünceler, kendinizi manipüle etmeniz, vesvese vb konular için niyet alabilirsiniz ( bloke etmekten sakınma hali )

Bir dönem çok sık yapardım özellikle evden çıkmadan önce, faydasını da gördüm. Alışkanlık edinirseniz size de fayda sağlayacaktır. Umarım.
teşekkürler

Nazar gelir, kişiye değer, kişi kendine değen nazarı kabul eder ve kendi onayı ile kendine değen nazarın tesirini bilinçli veya bilinçsiz olarak hissetmeye ve kendi melekelerini kısıtlamaya başlar.

Peki asıl soru : kişi kendine değen nazarı Kabul edip etmediğini nasıl takip edebilecek?

İşte burada da kişinin ilmi ve ilminden kaynaklanan marifeti ile Kendi bilinç seviyelerine ne oranda hakim olduğu devreye giriyor.

Ilmen zayıf, açılımlanmamış, bilinç olarak düşük frekansta titresen İnsanların şuurları da ne yazık ki nazara karşı kendilerini farkedebilecek kadar güçlü sinyaller de vermiyor ve nazar hızla birikmeye başlarken kendilerini herşey yolunda seyir halinde varsayıyorlar.

Bu bir çeşit gecikme halidir. Tepki süresini de geciktirir. Bunun sonucunda da dengeye gelme her seferinde is isten geçtikten sonra olur. Veya olmaz.

Ortalama ve altı insanlar için çözüm : her an her yerde nazara uğruyor olduklarını varsayarak sürekli okuma ve öz telkin halinde olmaları dır.

Zaten dinde de gece gündüz okunması gereken dualar bellidir. Sadece okumak ta değil, inanmak, inanmanın psikolojisini yaşamakta okumalara dahil olmalı.

Yoksa sadece dil yorulur, beyin bir yandan okurken bir yandan da vesveseleri ile oyalanmaya devam edebilir. Tevhid etkisi altına girerek Tam konsantre okumalar yapmak gerek. Boslamamak gerek. Geçici rahatlamalara karşı işleri gevşetmemek gerek. Çünkü nazarın ilk tesir ettiği anı saptamak neredeyse imkansızdır. Aksamalar başlamadan hissiyat olarak çoğu zaman dikkatten kaçar.

''Nazar''demek sadece başkalarının değil kendimizin de nazarının değeceğini bilmemiz gerekiyor...Nazardan korunmanın en güzeli ''nazar korkusunu''yenmek öncelikle...Nazara hiç inanmayan insanlar var mesela...Ama insanın kendi çocuğuna bile nazar değdiini duyarız geçmiş çağlardan....Aynada bile '' Bugün cildim ne güzel parlıyor''dersin ertesi gün büyük bir sivilce çıkar....Bunu hiç korkmadan söylesek belki de değmeyecek....''Kaybetme korkuusuyla'' kendimizdeki güzelliğe bakmakla bir gücü harekete geçiriyoruz sanki...Dışarıya karşı da kendimize karşı da nazardan korunmanın yolu sahip olduğumuz bir aracı ,malı ya da kendimize dair bir güzelliği ''olursa çok iyi olmazsa da bir şey olmaz''rahatlığındaki yaklaşımımız bence....Bir de gerçekten iyi niyetli insanlarla bir arada olursak ,duaları bizim için içten olan insanlarla olursak herşey yolunda gider....Ben buna şahit oldum..Mesela birisi içten bir şekilde''İşin gücün rast gitsin ya da hayırlı olsun''derse bazı işler güzelleştikçe güzelleşir....Bazıları da vardır ,gözlerinden anlarsınız ne kadar olumlu cümleler kullansalar da her yerlerinden negatif enerji yansıtırlar...Ama en önemlisi bizim bunlara maruz kalsak da onlara kapalı olmamız ve kendimize inanmamız....Bu da nötr enerjiyle olur...''Aracımı seviyorum ama bu eskiyince yenisini alabilirim ya da kazayı belayı düşüneceğimize iyi sürmeye,kurallara uymaya odaklanabiliriz...''gibi gibi...Bazı insanlar görürsünüz ilişkileri 20 yıldır süren ,herkes onlara da imrenerek bakar ama bizim iki aylık bir ilişkimizde bile herşey yolundayken tepetaklak olabilir...Aslında 20 yıllık ilişkisi olan insanlar demek ki kendi ilişkilerinin sağlamlığına inanıyorlar ama diğer nazar değenler zaten ilişkileri kendi içinde pek de sağlam olmayan ama görmezden gelinen...Bunlar da düşenmeye sevk ediyor insanı...

Geri