Peki inandığımız dinin/inancın yüzde yüz gerçek olduğunu nereden bilebiliriz? Nasıl emin olabiliriz?
Herhangi bir dinin peygamberi olduğunu iddia eden bir kişi, ben Allahın elçisiyim,Allah şunu şunu emretti dediğinde ona neden inanmalıyız?
Dünyada büyük dinler haricinde binlerce küçük inanç sistemi var.Hepsi de kendi inandıklarının doğru diğerlerinin yanlış olduğunu düşünüyor.
Müslüman nüfus günümüzde dünya nüfusunun 5 te 1 ini oluşturuyor.
Bu durumda bir müslümana göre bugün dünyadaki her 5 kişiden 4 ü cehennemlik.Bir tek kendi inancında olanlar cennette sonsuza kadar eğlenecek.
Herhangi bir inanç sistemine inanıp inanamamak tamamen sana bağlı aslında

Araştırırsın öğrenirsin ve seçersin

Ben kültürel din seçiciliğine karşıyım. Ne demek yani bu ? şu demek ana baba hangi dinden ise sende o dindensin. İşte ben buna karşıyım
Bu da yukarıda bahsettiğim yazıda da kültürel din seçiciliği "inanc"ın az olduğuna işaret ediyor.
1. SORUN : %100 doğru olduğu soruna gelince bundan senin emin olman gerekiyor. Araştırarak ve düşünerek
Bana sorarsan nasıl seçerdin dinini diye genelden özele doğru giderdim eleye eleye
Tabi ki çok fazla inanç sistemi var hemde çok fazla, bunların temeli "iyilik yapmak" ve "kötülükten uzak durmak" üzerine kurulu
Bunun üzerine kurulu olmayan inanç sistemi ne inanç sistemi demiyorum ben niye dersen çünkü dünyada canlıları soyutlaştırıp arındırsak geriye "iyilik"ve "kötülükten" başka bir şey kalmaz.
O zaman "iyilik"ve "kötülükten" eksenli olmayan bütün dinleri eledim.
Din dediğin olgu güçlü olması gerek, Hukuk sistemi olmalı , Adalet sistemi olmalı, İbadet sistemi olmalı, yazıtları olmalı ve evrensel olmalı
Tabi bende eledim. Bazısının Hukuk sistemi yok bazısı evrensel değil ama hepsinin ortak yönü ibadet sisteminin olması
Geriye semavi dinler kaldı. hepsi birbirine benziyor 1-2-3 gibi ama en sondaki hepsini kapsıyor yani islam
Ha bide insanların yaptığı en büyük hata

Dini "duyma" öğrenme... halbuki islamın ilk emri "oku"
2.SORUna gelirsek, hangi dinin peygamberi olursa olsun gönderilen kitaba veya yazıta uygun hareketler sergiliyorsa ve onları insanların açıklayıcı bir anlayacağı bir biçime dönüştürüyorsa ki bu önemli, o zaman ona inanabilinir. Çünkü mesela matematik hocası matematiği ve sorularını işleyip öğrencisinin anlayacağı şekilde anlatıyorsa ona matematik hocası denir.
Her din diğerlerinin doğru olmadığını söylemek zorundadır. Böyle olmak zorunda nedenini araştırmadım veya düşünmedim ama öğrenirsem söylerim.