Dua'ya karşı önlem var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hippolyte

Kayıtlı Üye
Diyelim ki birisi veya birileri bizim istemediğimiz bir şey hakkında sürekli dua ediyor ibadet ediyor bizde dualara çok inançlı bir insanız
onun duasının etkisiz olması için nasıl yardım isteyebiliriz..
Bu kişi tehlikeli,zarar veren biri diyelim ki ve biz onla barışmak istemiyoruz ama o 'geri dön' diye dua ediyor çeşitli okumalar yapıyor
hani hep görüyoruz ya şu ayeti şu kadar okursan geri döner,şu esmayı şu kadar okursan kesin döner diye...
ben duaya çok inanıyorum kişi inançsız farklı dinden bile olsa duaların kabul olduğuna şahit olduğumdan etkisinden korkuyorum
ne yapabilirim o kişiye geri dönmek istemiyorum...

Büyüye karşı korunmanızı yaparsanız sıkıntı çıkmaz, en basiti sürekli nas ,felak, ayetel kursi ve ihlas dualrını okumak.

Diyelim ki birisi veya birileri bizim istemediğimiz bir şey hakkında sürekli dua ediyor ibadet ediyor bizde dualara çok inançlı bir insanız
Bu kişi tehlikeli,zarar veren biri diyelim ki ve biz onla barışmak istemiyoruz ama o 'geri dön' diye dua ediyor çeşitli okumalar yapıyor
hani hep görüyoruz ya şu ayeti şu kadar okursan geri döner,şu esmayı şu kadar okursan kesin döner diye...
ben duaya çok inanıyorum kişi inançsız farklı dinden bile olsa duaların kabul olduğuna şahit olduğumdan etkisinden korkuyorum

Dualar,yada ayetler v.b. okumalar kendi özel sayıları adedince okunduğunda,kendilerine has hizmetçilerini harekete geçirmiş olurlar.O okumaların hizmetçileri size ulaşır ve etkiler,amacına yönelik olarak yönlendirir v.s. Bunu,yerini bulmuş okumaları kast ederek söyledim.Ona karşı yapabileceğiniz şey; Olabildiğince abdestli bulunmak,Felak ve nas surelerini ağırlıklı olarak ve çeşitli koruma dualarını okuyarak sizi etkileyecek akımlardan,bu duaların manevi kalkanları ile korunmak,size ulaşmasını yada en azından zarar vermesini engelleyebilir,veyahut en aza indirebilirsiniz.Dininizin İslam olduğunu varsayarak konuşuyorum; Namaz kılmanız sizi daha sağlam korumaya almış olacaktır.Çünkü namaz en büyük zikirdir.Hem bütün bedenle,hem dille yapılan bir ibadettir.

Duanın hizmetçisi mizmetçisi yok araya herhangi bir aracı sokulan hiçbir şey dua değildir, dua kulun yalnız Allah'a ibadet edip sadece ondan istemesidir. Yok efendim arabi ayın ilk çarşambası şu otu yak, şu meleğin adını anıp şu terkibi oku vs. şeylerin hiçbiri dua değildir, her şey olabilir ama dua olamaz, dua tevekkül gerektirir. Sorunun cevabı "hayır" dır yani duayı herhangi bir şekilde engelleyemezsin.

Dönmek istemiyorsanız dönmezsiniz zaten. İletişimde kalmanız ve dön çağrılarına kulak vermeniz o kişinin ettiği dualardan daha etkili olur pratikte fakat dua olarak sormuşsunuz.
İnançlı olduğunuzu yazmışsınız ve dua edin. Hem kendiniz için hem de o kişi/lerin huzur bulması için siz de dua edin. Kaçındığınızın kişilerin iyileşmeleri için dua etmenizin size zararı olmaz. Çekindiğiniz x kadar dua okuyup bir tür büyü uygulaması ise önce Allah'tan koruma isteyin ardından yukarıda da bir kaç kez önerildiği gibi Ayete'l Kürsi, Nas,Felak gibi tavsiye edilen duaları okuyun. Hatta o kişi için de okuyun. Zamanla farkı hissedeceğinizi sanıyorum.
Soruya yeterli yanıt verildiği için konu kapatılmıştır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri