"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dinler-ve-İnançlar Bölümünün Artık Faaliyete Geçmesini Temenni Ediyorum .

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 15237
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ü

Üye silindi 15237

Merhaba ...
Dinler-ve-İnançlar Bölümünün artık faaliyete geçmesini arz ve temenni ediyorum ..

Dini konular sitemizde tartışmaya açık değildir, her inançtan üyemiz mevcuttur. Bu güne kadar gereğinden fazla tartışma yaşanmış ve gereksiz konu açılmıştır. Ayrıca sitemiz dini içerikli bir site olmayıp, parapsikoloji platformudur. Ancak genel bilgi sahibi olmak isteyen,dini konulara ilgisi olan üyelerimiz daha önce açılmış konuları okuyup, bilgilenebilirler. Daha fazla bilgi paylaşmak ve detay öğrenmek isteyenler de dini içerikli siteleri araştırabilirler.

"Gördüğünüz ve göremediğiniz her şey enerjidir.
Bir kez enerji olduğunuzu fark ettiğinizde kendinizi beslemek için
negatife ( dedikodu yapmak, yalan söylemek vb. ) odaklanmak yerine pozitife odaklanacaksınız.

Negatif enerjiler önce sizin enerjinizi düşürürler ve başka kişilerden bahsettiğiniz için onlarla aranızda negatif eterik kordon bağları oluşur,
bu bağlarla negatif enerjiler gidip gelirler.
Halbuki; sevgi bağı oluşturmak negatif bağdan daha kolaydır ve iki tarafıda yüksek enerji ile besleyecektir.
Karşınızdaki kişiyi ve hakkında konuştuğunuz kişiye içten bir şekilde hayırlısını dilemek, sevgi bağı oluşturmanıza yardım eder.
Sevgi bağları sonsuz ve sınırsızdırlar."

Merhaba. Birşey için dikkat çekmek ihtiyacı hissettim.
Dini konu ve parapsikolojik konu diye ayırım yapmak öyle tuhaf ki,
hiçbirşey yok ki dinin dışında olsun.

Şerii ilimler yada hususi kural kaide ve bilgileri somut ele almak ayrı tabii. ondan bahsetmiyorum.
Ancak onlar dahi içerikte derin düşünmeler ile aynı noktaya getirmekte bizi.

Şu yukarıda kopyaladığım bilgi parapsikolojik diye adlandırılan bir bilgi.
Enerjiden, duygu ve düşünce ve davranışların işleyişinden ve bir sistematikten yola çıkılarak ifade edilmiş.
Kadim ve gerçek prensipler bunlar,
vede tamamen dinin içinde.

"Biribirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız" Hadis-i Şerif
"Dedikodu eden, ölmüş kardeşinin etini yemiş gibidir" Hadis-i Şerif

Ayet yada Hadis, öyle çok kaynak var ki, bazı konularda demiyorum,
tüm konularda dinin kapsamı dışına zaten çıkamayız.

Herkes kendi algısı kadar anlamakla birlikte,
bazende birşeyi anlamak için değişik ifadelerden yararlanmak gerekmekte.

Ben bu yukarıdaki yazıyı okuduğumda, artık dedikodunun çalışma şeklini anlamış oldum,
evvelce de dikkat ederdim, ama şimdi hiç ıskalayasım yok bu meseleyi.

Tüm bilgiler bizimdir.
İlim müslümanın yitik malıdır, onu her nerede bulursa alsın, denilmiştir.

Tekamülümüze katkısı olan tüm bilgiler için şükran durmaktayım, vasıta olan herkesede teşekkürler.

Bunları yazdım çünkü, artık ayrımcılıktan Tevhide yükselmek vakti diye inanmaktayım.
İlimde de Tevhid gerek. Ki; Tevhid de basamak basamak yürüyerek varılan bir mana bütünü.
İsimde birlik,
sıfatta birlik
fiilde birlik
varlıkta birlik.

Ayrı gayrı yok zira. işte o yüzden de çalışmamız bizi ilerletmeye yönelmeli.
Hayatın temel amacının bu olduğunu öğrendim.

Paylaşmak istedim düşündüklerimi.
ve sevgiyle paylaştım.
Niyetimiz daima hayr, ve duamız akıbetlerimizinde hayr olması.

Forum sahasında kişisel düşüncelerimi neden yazıyorum, buna ihtiyacım var mı, diye sormuştum bir vakitler kendime,
şu cevabı verdim kendime;
"Bende Yaratıcımızın (Rabbimizin)sevgi ile dileyerek yarattığı bir varlığı (kuluyum)
bende de zuhur eden vasıflar olarak işlemesini dilediği muradı var,
(herkes bir eşi daha olmayan kıymette bir serüvenin kahramanı çünkü)
kendimi aramak ve bulmak bilmek yolculuğum sırasındaki adımlarımdan sözedersem,
(hesapsız, garazsız,artniyetsiz sadece iyiniyet ve sevgi ile)
arkadan gelen bir başka canın adımlarına bir nebze bile olsa ışık düşürebilirim belki dedim,
zira bende daima benden önce yürümüş olanların adımlarını izleyip yol bulmaya gayret içerisindeyim.

hiçbirşey ve söz boşa yada tesadüfi değil çünkü.
ve herşey muhakkak birşey için.

bana katkısı olan her söze ve sahibine teşekkür ederim.

Elinize, yüreğinize sağlık. Bu tip yorumlar zaten yapılmakta, özellikle Ruhsal Tekamül-mistitizm, tasavvuf, kişisel gelişim bölümlerinde paylaşımlar yapılabilmekte.
Ancak sitemizde her dinden üyemiz mevcut olduğundan ve açılan bazı konuların başka inançlara tahamülü olmayan üyelerimiz tarafından tartışmalara sebep vermesinden dolayı bu karar alınmıştır.
Sayın MoNa, emek verip yazdığınız mesajınızı farkındalık bölümünde konu olarak açmanızı önereceğim, çünkü bu konu kapatılıp, cevap verilmiş konulara taşınacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri