"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

ders çalışırken uykumun gelmemesi için neler tavsiye edersiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deniz13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deniz13

Kayıtlı Üye
Benim sorunum sanırım psikolojik bu yüzden konuyu buraya açtım:) Gece 4 e kadar ders çalışıp sabah 8 de kalkıyorum bu aralar,uykudan gözümü açamıyorum ama uyumadan aralıksız ders çalışmam lazım.Gece çalışmadığım zamanlarda da ders çalışırken uyku bastırıyor kahve kola nescafe çay ne varsa içiyorum.yüzümü yıkasam dahi geçmiyor.ne yapabilirim bir tavsiyeniz var mı?

Uyku düzeni önemlidir. Aksi takdirde çalışmanızın karşılığını alamazsınız. Fakat elma yağı alıp koklayabilirsiniz ve ginkgo biloba bitkisini aktardan alıp çay şeklinde demleyip içebilirsiniz. Bunlar uykunuzu açmaz ama çalıştığınız her şeyin aklınızda kalmasını sağlar.

Bardağa bolca neskafe koy üzerine az kola dök karıştır köpükle dolacak bardak , dibinde çok az sıvı olacak bir dikişte iç uykunu açar .

Her şeyde olduğu gibi bu dedikleriminde azı karar çoğu zarardır sadece mideye değil başka zararlarıda çıkabilir ama bazı şeyler vardır ki zararını göz ardı edeceğiniz kadar ihtiyacınız vardır birsüre kullanmanız gerekir işte ben bu yüzden paylaştım 'ki deneyip tecrübede etmişliğim vardır .Saygı ,Sevgi ve ışıkla :-)

Evet sonunda bu forumda uzman olduğum bir konu geldi :D :D
Eğer çalışırken dinç olmak istiyorsan 1 bardak kahve yeterlidir, olmazsa bir bardak çay ya da yine kahve alabilirsin.
Bir çok yerde kahvenin üstüne kola döküp için diyorlar. Etkilidir ancak çok çok zararlıdır, güp diye gidebilirsin :D . Tavsiye etmiyorum.
Bazıları da aspirin kahve diyor. Bunu denedikten sonra yazılıda mahvolmuştum. Hiçbir şeyi hatırlayamadım. Tavsiye etmiyorum.
Eğer amacın sabahlamaksa bir bardak kahve yanında supradyn al. Sabaha kadar dinç bir şekilde çalışırsın.

Sınav haftası günde 1-2 tane Marincap Balık yağı kullanabilirsin. Mucize göstermiyor ama ben etkisini hissedebiliyorum.

Şimdi sorun uyku mu yoksa hiç durmadan ders çalışma isteği mi ? Eğer ikinci ise neden destek almıyorsunuz :S

Kahve kola karışımını içtiğimin ertesi günü zaten sürekli kalbim sıkışıyordu sınav stresine yormuştum bende:D Çok çok teşekkür ettim tavsiyelerinizi tek tek deneyeceğim.

Çikolata yada şeker yemek uyku kaçırır yada bileklerinizi ve kulak arkasını soğuk suyla ıslatırsanız da uykunuz kaçar.

Benim sorunum sanırım psikolojik bu yüzden konuyu buraya açtım:) Gece 4 e kadar ders çalışıp sabah 8 de kalkıyorum bu aralar,uykudan gözümü açamıyorum ama uyumadan aralıksız ders çalışmam lazım.Gece çalışmadığım zamanlarda da ders çalışırken uyku bastırıyor kahve kola nescafe çay ne varsa içiyorum.yüzümü yıkasam dahi geçmiyor.ne yapabilirim bir tavsiyeniz var mı?
Kendini uykusuz bırakmakla hiç bir verim alamazsın. Günde 10 saat çalışıp netice alamayan ama 1 saat iyi bir konsantrasyonla verimli olarak çalışıp netice alan insanlar var. Yine de tuttuğun yoldan gitme kararlısıysan; uyku bastırmasını istemiyorsan enseni serin tut. Saçların uzunsa ensene salma, topla. Zaman zaman da enseni ıslat.

Ben buz kompresi yapıyorum yada soğuk suyla yıkıyorum yüzümü. Kahve şimdiye kadar hiç etkili olmadı bende :)
Bir de inancını bilmiyorum ama ben Rabbiyesir duasını okuyorum çalışmaya başlamadan önce ; Rabbiyesir vela tuassir Rabbi temmim bil-hayır: Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla

Önceleri bir bardak kahve uykunu kaçırır, sonra 2 bardağı daha sonra 3 bardağı bile kaçırmaya yetmez, Kahveyi boşver. Çikolata kandaki şeker düzeyini önce çok iyi artırır sonra ani düşüşe neden olur, okuduğundan birşey anlamazsın(sınav önceside çikolata tarzı şekerli şey yeme ) . Benim tavsiyem uyku düzenin tam olsun. Sonra 4-5 karanfil tanesini bir brdak su içinde kaynat acılaşmayacak kadar demle, küçük yudumlarla alırsan uykunu kaçırır hemde karanfil hafızaya yardımcı bitkidir :)

Geri