"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Depresyon Döneminde Beyin Küçülüyor

şinçeyank

Kayıtlı Üye
Depresyon beyni küçültüyor. Beyin ölçüm araştırmaları sonucu depresyon döneminde beynin belirli bir bölümünün küçüldüğü görüldü. Bu bölgedeki hafıza ve duyu entegrasyonu görevlerini üstlenen sinir hücrelerinin de normalde olduğundan daha küçük ve seyrek olduğu kaydedildi...

DEPRESYON BEYNİ KÜÇÜLTÜYOR

Depresyon hastaları arasında yapılan incelemeler sonucunda bu kişilerin beyinlerindeki bazı bölümlerin hacminin sağlıklı bireylere göre daha küçük olduğu belirlendi. Araştırmacılar bu değişikliğin genetik izlerini takip ediyor.

Live Science'da yayınlanan araştırmaya göre beyin hücreleri arasındaki boşluklar olan ve iletişimi sağlayan sinapsisleri üreten genlerin, depresyon hastalarında gereğinden fazla üretildiği belirtildi.

Yale Üniversitesi'nden araştırmacı Ronald Duman, " Tek bir data alışverişini sağlayan faktör( transkripsiyon faktörleri) aktive edildiğinde bilişsel olaylar ve duygularda rol oynayan devreler kesintiye uğrayabiliyor," dedi.

Transkripsiyon faktörleri, vücudun protein üretiminde rol oynamanın yanı sıra DNA'dan kopyalanan ve taşınan genetik verilerin kontrolünü sağlayan proteinlerdir.

Beyin ölçüm araştırmaları sonucu depresyon döneminde beynin belirli bir bölümünün küçüldüğü görüldü. Bu bölgedeki hafıza ve duyu entegrasyonu görevlerini üstlenen sinir hücrelerinin de normalde olduğundan daha küçük ve seyrek olduğu kaydedildi. Bunların sonucunda beyin hücreleri arasındaki iletişimin de sekteye uğrayabileceğine değinildi.

Kaynak: milliyet

Ben bipolar hastasıyım. Bipolar duyguları 10 kat fazla belki de daha fazla uçlarda yaşamak... manik yani pozitif dönemdeyken inanılmaz enerjik mutlu; depresif dönemdeyken de inanılmaz depresif intihara varan boyutlarda… Şu an depresif dönemdeyim. Çevrem geniş olmasına rağmen hiç kimseyle görüşmüyorum. Gizli mabet biraz olsun iyi geliyor. Benim iyileşmem için dua eder misiniz ya da başka bir şey ne bileyim. Şu durumdan çıkmamı sağlayacak bir şey... Kendimi çok yalnız hissediyorum... Başınızı negatifliğimle ağrıtmak istemiyorum üzgünüm bu elimde olan bir şey değil :((( sevgi ve ışıkla kalın!

Genelde ağır travmalar sonrası hayat boyu sürebilen bir rahatsızlıktır. Yaşadığınız bazı olaylar olmalı daha derinlerde mesela.
Tedavisine kolayca cevap alınan bir hastalık aslında ama tekrarlayadabilir sürekli. Bunun dua ile tedavisi var mıdır bilmiyorum fakat psikolojik destek almanız şart. Öncelikle ilaç tedavisi daha sonrasında koruyucu tedaviler yapılmalı sizin için. (Süreci kısaltmak hastalığı bitirmek ve yeniden oluşmasını engellemek için) Anladığım kadarıyla destek te alıyorsunuz. Bilinçli olarak düşünmeye çalışın öncelikle sizin kendi iradenizle iyileşmeyi istemeniz gerekir. En kötü anlarınızda bile aklınızda olsun. İlaç tedavisi psikoterapi ve bu hastalıkla ilgili detaylı bilgiler alarak ilerleyebilirsiniz. Dua için ise bu sitede yapılan şifa çalışmalarına katılabilirsiniz ve haftanın her günü olmasa da bir kaç gününü mutlaka dışarıda geçirin; 1 saat bile olsa. Belki de çevrenizdeki insanları değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Yeni yeni çevrelere girip kendinize daha fazla özen gösterin. Hayat çok kısa. :)

Evet, ilaçlarımı içiyorum... Doğru genelde bazı olaylar tetikliyor. Genelde pişman olduğum olaylar. Zaten bu hastalıktaysanız, genelde pişman olacağınız şeyler yapıyorsunuz. :) Reiki ve self hipnoz eğitimlerim de var. Benim sorunum ne anlamıyorum. İşim var, gücüm var, sağlıklıyım. Sanırım buldum. Kendimi sevmiyorum. Kendini sevmeyince insan mükemmel arkadaşları da olsa bir şey ifade etmiyor... Evet, ben kendimi sevmiyorum. Başkalarına gösterdiğim sevgiyi kendime göstermiyorum... Çözüm de bende biliyorum. Bir an önce manik dönem gelsinnnn Allah’ımmm. :)))

Geri