"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Değişmek Küçük Bir Adımla Başlar

OneRepublic

Kayıtlı Üye
Etrafımda yaşadıkları hayattan memnun olmayan o kadar çok insan var ki.
Biten ilişkilerinin ardından yas tutanlar, yara alanlar, işlerinden nefret edenler, motivasyonun yitirenler… Bir süre sonra bu insanlar bazı şeyleri denemeyi bırakıp sadece oldukları yerde kendilerine üzülmeyi tercih ediyorlar. Bazıları da bu durumu değiştirmek için nereden başlayacaklarını bilemiyorlar.
Aslında bu insanları çok iyi anlıyorum çünkü ben de onlardan biriydim bir zamanlar. Hayatımda çoğu şey istediğim gibi değildi ve ben bu durumu değiştirmek istiyordum. Bu iyi bir şey fakat nereden başlayacağımı, bu döngüyü nası kıracağımı bir türlü bulamıyordum. Yaptığım bütün denemeler başarısızlıkla sonuçlanıyordu. Aslında bir süre iyi gidiyordu fakat bir süre sonra ben yine eski bitkin ve hiçbir şey yapmak istemeyen halime geri dönüyordum.
İşte tam bu noktada nereden okuduğum bile hatırlamadığım ufacık bir bilgi bu döngüyü kırmamda ön ayak oldu. İnsan alışkanlığı yaklaşık 1 ayda oluşuyordu. Yani şu anda hayatınızda olan her gün farkında olmadan yaptığınız alışkanlıklarınızı 1 ay boyunca tekrar etmenize borçlusunuz.
Bu bilgiyi öğrenir öğrenmez denemeye karar verdim. Bununla birlikte hayatımda sadece tek bir şey seçecek ve ona odaklanarak onu değiştirmeye çalışacaktım. Eğer bu ufacık değişimi yapabilirsem bu metod işe yarıyor demekti. Fakat burada bir şeyin daha farkına vardım. Değiştirmeye çalıştığım şeyler küçüldükçe değiştirmek ve bunları her gün yapmak daha kolay bir hale geliyordu.
Hayatınızın tamamını bir seferde değiştirmeye çalışmayın. Hatta tek bir şeyi bile değiştirmeye çalışmayın. İhtiyacınız olan şey sadece ufacık bir adım atmak. Bir liste yapın, dışarı yürüyüşe çıkın, her zaman yediğinizden bir dilim az ekmek yiyin. Ne kadar küçük bir adım attığınızın hiçbir önemi yok. Hatta adım ne kadar küçükse o kadar iyi.
Siz bir adım ilerledikten sonra her şey farklı olacak. Evet amacınıza henüz ulaşmadınız ama ilerlediniz. Artık olduğunuz yerde durmuyorsunuz. Bu küçük adımlar birikip sizi istediğiniz değişime taşıyacak.
Her seferinde sadece edinmek veya kırmak istediğiniz küçük bir alışkanlık seçin. Bu her gün bir yazı yazmak, resim yapmak veya 2 dakikalığına müzik yapmak, kısa bir yürüyüşe çıkmak bile olabilir. Bu küçük ve kısa süreli adımınız siz tekrarladıkça alışkanlık halini alacak.
İstediğiniz değişim ne kadar büyük olursa olsun başarılabilir. Siz sadece atacağınız o minik adıma odaklanın yeter.

Murat Erdoğan

Geri