"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Daha Verimli Çalışma İçin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan albus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

albus

Kayıtlı Üye
Ali İmran Suresi 154. ayeti 7 defa veya Kalem Suresi 1,2 ve 3. ayetlerini 10 defa okuyun.
Bana bunu matematik hocam sabah derse başlamadan önce istersem okuyabileceğimi söyledi.
O okuduğu zaman süper verimli ders veriyormuş, odtü mezunu mühendis ve türkiyenin su götürmez en iyi matematikçilerinden, bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim.
Ben henüz yapmadım ama yarın sabah yapmayı planlıyorum.

Bir bardak fincana beş tatlı kaşığı kahve atmak da aynı etkiyi gösterir sanıyorum bünyemde.

O kadar kahve içme hazarr!! çok zararlı :willy_nilly: benim bi amcam var işi gereği 3 saat falan uyuyor ve hep kahve hep kahve şu an bi 10 -15 yaş yaşlı gösteriyor belki.
bende eskiden çok içerdim amcamın o halini gördükten sonra bıraktım, haftada 1 e düşürdüm.
kahve bu ayetlerin etkisini vermez bu arada. o zaman Allah ayet değil kahve indirirdi demeyeceğim :p çünkü bu ayetlerin indiriliş amacı daha verimli çalışmak değil. ama bunu bana öneren hoca çok değerli, çok saygın ve herkesin tanışamayacağı-karşılaşamayacağı biri olduğu için paylaştım, umarım yararı dokunur.

Şimdi ders calışmak için okunan sureleri, eskilerde kur an ezberlemek için çalışan kişiler ezbere başlamadan önce okurmuş, indiriliş amacı ders çalıştırmak deği ama belli bi konsantrasyon verebilir

deyorum :D çay içebilirsin, ama onuda aşırıya kaçırırsan prostat olabilirsin ki çok acılı olur ben şu aralar ice tea ye sarmış durumdayım günde 2.5 litre içiyorum yaklaşık. ayran içsende uyursun. en iyisi su iç sen :biggrinjester: ya da bitki çayları felan :euro:

Şimdi ders calışmak için okunan sureleri, eskilerde kur an ezberlemek için çalışan kişiler ezbere başlamadan önce okurmuş, indiriliş amacı ders çalıştırmak deği ama belli bi konsantrasyon verebilir
Hep düşünmüşümdür okadar sureyi ayeti nasıl ezberliyorlar

1- ayet

2-ayetin sırası

3-ayetin bahsettiği konu

4-hangi dönemde indiği

Bunları nasıl ezberliyebiliyorlar diye düşünmüştüm şimdi bu yorumunuzu okuyunca paraşüt düştü :=)

1- ayet

2-ayetin sırası

3-ayetin bahsettiği konu

4-hangi dönemde indiği

Bunları nasıl ezberliyebiliyorlar diye düşünmüştüm şimdi bu yorumunuzu okuyunca paraşüt düştü :=)
Beynimizin ancak %10nu kullanırken bu durumda olabiliyorsak birazdaha zorlasak aslinda insan beyninin yapamiyacağı birsey yok .

1- ayet

2-ayetin sırası

3-ayetin bahsettiği konu

4-hangi dönemde indiği

Tabi çalışmaya başlamadan önce bir ön hazılık kısmı var, yardımı oldusa ne güzel :)

Bu %10'luk seviyeyi yükseltmek mümkün mü ? bu nasıl yapılır biraz bilgi verebilirmisiniz ?

Bilimsel olarak böyle açıklıyorlar aslında ama bana göre durum daha farklı yasadığımız dünyada algılayabileceğimiz bilgilerle sınırlandırılmış boyut içerisindeyiz beynimizde bu sınırlar dahilinde çalışıyor bilmediğimiz bu şeyler bize gerçek dışı geliyor.İşte beynin belli bir yüzdesi bu algılayamadığımız şeyler için ayrılmış olma ihtimali var.Birde tabi bilinçaltı bu yüzde 10 luk kısma girmiyor sanırim bilinçaltınin kapasitesi çok yüksek ama kullanmayıbilirsek bilinçaltı çalışmalarında çok dikkatli olunması gerekir.Hem bilgileri bilinçaltına atarken hemde gerekli olduğu durumda bilgileri sorgularken bazı yöntemler uygulanması gerekir yoksa bilgiler öyle kolay bir şekilde bilinçaltına girmezler.

Sınav öncesi zorlu maratonda tam da istediğim şey. Teşekkürler albus :) Hazar albus gibi ice tea iç. Kahve gibi kafein de var. Şeftalilisi tavsiyemdir demedi deme :)

Odaklanmada acayip sorunum var. Buna da yardımcı mı?
sizde dikkat eksikliği problemi olabilir, psikiyatra gidin, derdinizi anlatın. Bazı ilaçlar çok işe yarıyor, ancak yan etkileri o kadar fazlaki anlatamam. sadece bu hastalığa sahip olanlar, ilacı çok gerekli zamanlarda kullanmalılar bence.

bu dediğim ilaçlar ( concerta mesela) havuç falan gibi değil, günde 10 saatin üzerinde çok rahat ders çalışabiliyorsunuz, doktor herkese hemen yazmıyor, ilaç kırmızı reçeteyle satılıyor, size testler yapılıyor, uygun görülürseniz veriliyor. ilaç hakkında çok fazla yazılıp çizildi, bazı doktorlar çok zararlı olduğu için hiç yazmıyor, bazılarıysa dikkat eksikliği bozukluğu olanlar için gerekli diyor.
havuç işe yarar mı? elbette evet, ama buna ek olarak bazı solgar'ın ürünleride yardımcı olabilir, eczaneden reçetesiz olarak alabilirsiniz. ancak iyi bir eczaneye gidin, bazıları hiç bir şey bilmiyor.

Geri