"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cuma namazındaki fenalık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zazayew2312

Kayıtlı Üye
2 Yıldır Cuma namazlarını Camilerde ve mescitlerde kılardım mescitlerde kıldığım namazlarda bir sorun yoktu ancak Camide kıldığımdaki namazlarımda

kıyamdayken imam fatiha suresini okumaya başlayınca nefesim kesilir ellerim ayaklarım titremeye başlar kalbim sıkışır. rükuya gittiğim anda herşey eski

haline dönerdi ve namaza devam ederdim 2. rekatta yine aynı şekilde olur yine biterdi.

bunu birçok alime sordum ''alışmamışsın,namazın heycanına ayak uyduramıyorsun.'' demişlerdi ama 10 yıldır namaz kılarımda son 2 yılda mı bana böyle olmaya başladı biraz emin olamadığım için siz değerli üyelere sormak istedim. nedir bunun hikmeti

Bazi hocalar yada imamlar alinmasinlar ama cevab vermis olmak icinde cevab veriyorlar, cok zor sanki ben bunu bilmiyorum demek :)

Size bir sey sormak istiyorum siz Fatiha'yi anlami ile biliyormusunuz ? Türkce yani ?Okurken derinlere iniyormusunuz?
Eger biliyor ve farkindaysaniz bu durum yasanir ve manevi bir haldir.

Bilmiyorsaniz okudugunuz ayetlerin etkisi yine üzerinizde yogunlasir zira Fatiha da fetih vardir, fatiha acandir bütün manevi alemleri ve kapilari.
Fatiha Fetih Fettah esmasi bir biri ile ilintili hatta ic icedir.Yani bir kisi Fatiha'yi bütün genetigine islediginde ona Fetih verilir tek bu ayetleri manasi ile kendine yani suuruna yazan kisi Rasulullahin benim ummetimden öyle kisler vardirki israilogullarinin peygamberlerinden üstündür dedikleri kisilerdir, israiloglu peygamberleri ise oldukca büyük zatlardir, simdi fetih sahibi kisinin manevi büyüklügünü siz bir düsünün.

Fatihanin ilk 3 ayeti Allah'i anlatir diger 2 ayeti ise kulu, öyle yogun bir mana barindirirki bu yüzden Fatiha icin kuranin sykistirilmis medni denilir.
Dizlerinizin titremesi bana dogal geliyor.

Bazi hocalar yada imamlar alinmasinlar ama cevab vermis olmak icinde cevab veriyorlar, cok zor sanki ben bunu bilmiyorum demek :)

Size bir sey sormak istiyorum siz Fatiha'yi anlami ile biliyormusunuz ? Türkce yani ?Okurken derinlere iniyormusunuz?
Eger biliyor ve farkindaysaniz bu durum yasanir ve manevi bir haldir.

Bilmiyorsaniz okudugunuz ayetlerin etkisi yine üzerinizde yogunlasir zira Fatiha da fetih vardir, fatiha acandir bütün manevi alemleri ve kapilari.
Fatiha Fetih Fettah esmasi bir biri ile ilintili hatta ic icedir.Yani bir kisi Fatiha'yi bütün genetigine islediginde ona Fetih verilir tek bu ayetleri manasi ile kendine yani suuruna yazan kisi Rasulullahin benim ummetimden öyle kisler vardirki israilogullarinin peygamberlerinden üstündür dedikleri kisilerdir, israiloglu peygamberleri ise oldukca büyük zatlardir, simdi fetih sahibi kisinin manevi büyüklügünü siz bir düsünün.

Fatihanin ilk 3 ayeti Allah'i anlatir diger 2 ayeti ise kulu, öyle yogun bir mana barindirirki bu yüzden Fatiha icin kuranin sykistirilmis medni denilir.
Dizlerinizin titremesi bana dogal geliyor.

Ne kadar güzel bir cevap ama be :nopity:
Mest oldum yani..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri