Daha geçenlerde yine tartışmıştık bu konuyu...Sanırım çağımızın sorunu...Nereye taşınırsanız taşının ya da kendi memleketinizde olun;çevre edinme ve insanlarla tanışma konusunda huylarımız değişmiyor maalesef...Yani şu anda kendi memleketinizde de olsaydınız yine çevreniz olmayacaktı ama aileniz olacaktı tabii ki....Hemen bu moddan çıkmaya,tek başınalığınızla barışmaya başlayın...Bir de tek başınıza yapabileceğiniz aktivitelere de yönelin...Sinemaya,tiytroya gitmek,bazen dışarıda bir kahve içmeye çıkmak ....Evde kitap okumak,yazı yazmak,resim yapmak gibi faaliyetlerde de bulunabilirsiniz...Basit yemek tarifleri ya da pastalar deneyebilirsiniz...Çalışıyorsanız zaten bu söylediklerimi yapmak için bile zamana ihtiyacınız var...Bu söylediklerimden bir iki tanesini bile hayata geçirirseniz kendinizi mutlu hissedersiniz..İş yerindeki arkadaşlarınızı da yaş farkına göre ayırmayın,20 yaş büyük insanla da arkadaş olabilirsiniz,kendinizde 10 yaş küçükle de olabilirsiniz...Maksat muhabbet,sizin onlara öğretecekleriniz vardır ,onların da size....Onların da çevresi vardır...Bir kişi tanımak yüz kişi tanımakla aynıdır...Deişik bir açıdan bakarsak onların da farklı yaşlarda ablaları,abileri ve arkadaşları vardır...Yani zincirleme siz de bir gün onların bağlantılarıyla tanışabilirsiniz...Kesin demiyorum ama bir gün olabilir diyorum...Küçükle küçük büyükle büyük olunabilir...Bana sorarsanız bir hayvanın sorumluluğunu alabilecekseniz o da yalnızlığınıza çok iyi gelir...Hatta diğer hayvan sahipleriyle de bir araya gelebilirsiniz doğa ortamlarında,parkta,bahçede,yolda dolaşırken...Çalışıyorsunuz gerçi ama evde kalabilen bir kedi de size dostluk edebilir ama tabii ki bu büyük bir karar...Bakabilecekseniz ve seviyorsanız hayvanları ,bir de çiçekler yetiştirirseniz yaşam sevinciniz geri gelir...Ben açık havada sporu öneririm ama spor salonunu da yazılabilirsiniz,hem fit bir görünümünüz olur hem de çevreniz artar...Hem yalnız değilsiniz,biz yok muyuz burada

)?