"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çevrenizdeki İnsanlara Mavi Kurdele Dağıtmaya Ne Dersiniz?

ikbal1505

Guest
New York’ta yaşayan bir öğretmen, Lise son sınıftaki öğrencilerinin “diğer insanlardan farklı özelliklerini” vurgulayarak onurlandırmaya karar vermiştir.

California’dan, Helice Bridges tarafından geliştirilmiş süreci kullanarak, her bir öğrencisini teker teker tahtaya kaldırır. İlk önce öğrencilere sınıf ve kendisi için ne kadar özel olduklarını belirtir. Sonra her birine üzerinde altın harflerle “Siz çok önemlisiniz” yazılı birer mavi kurdele verir. Daha sonra kabul görmenin toplum üzerinde ne gibi etkileri olacağını anlayabilmek amacıyla sınıfına bir proje yaptırmaya karar verir. Her bir öğrencisine üçer tane daha kurdele verip, onlardan bu töreni gerçek dünyada devam ettirmelerini ister. Öğrenciler, daha sonra sonuçları takip edecek, kimin kimi onurlandırdığını tespit edecek ve bir hafta boyunca sınıfa bilgi vereceklerdir.

Çocuklardan biri, gelecekteki kariyer çalışmaları için kendisine yardımcı olan yakınlarındaki bir şirketin üst düzey görevlisini onurlandırmış, adamın yakasına mavi kurdeleyi iliştirmişti. Ardından, iki tane daha kurdele vermiş ve;

“Sınıfça bu konuda bir projemiz var. Sizden onurlandırmanız için birini bulmanızı istiyoruz. Onurlandırdığınız insanlara ekstra kurdele de verin. Böylece onlar da bu projenin devam etmesi için başkalarını bulabilirler. Daha sonra, lütfen bana ne olduğu konusunda bilgi verin” diye rica etti.

O gün üst yönetici, suratsız biri olarak bilinen patronunun yanına gitmeye karar verdi. Patronun odasına girdi ve onun “iş dünyasında bir deha olduğundan ötürü” onu takdir edip örnek aldığını söyledi. Bu mavi kurdeleyi yakasına takması için izin verip vermeyeceğini sordu. Şaşkına dönen patron; ”

Tabi ki ” şeklinde cevap verdi.

Yönetici mavi kurdeleyi, patronun tam kalbinin üstüne, ceketine iliştirdi. Ekstra kurdeleyi verirken de; “Bana bir iyilik yapar mısınız? Siz de bu kurdeleyi onurlandırmak istediğiniz birine verir misiniz? Bunu bana veren çocuk, okulda bir proje yaptıklarını söyledi. Bu kabul görme töreninin devam etmesi gerekiyormuş. Böylece “bunun, insanları nasıl etkilediğini belirleyeceklermiş” dedi.

O gece patron evine geldiğinde, on dört yaşındaki oğlunun yanına
oturdu.

“Bugün inanılmaz bir şey oldu” dedi. “Ofisteydim. Üst düzey yöneticilerimden biri içeri geldi, bana hayran olduğunu söyleyip, “iş dünyasında bu kadar başarılı olduğum için” göğsüme bu kurdeleyi iliştirdi. Bir hayal etmeye çalış. Benim bir dahi olduğumu düşünüyor.

“Siz çok önemlisiniz” yazılı bu kurdeleyi tam göğsümün üstüne taktı. Bana ekstra bir kurdele verdi ve onurlandıracak başka birini bulmamı istedi. Arabayla eve gelirken, bu mavi kurdeleyle kimi onurlandırabileceğimi düşündüm ve aklıma sen geldin. Ben “seni” onurlandırmak istiyorum.

Günlerim aşırı yorucu geçiyor. Eve gelince sana pek ilgi gösteremiyorum. Bazen derslerden aldığın notları beğenmeyince veya odanı toparlamayınca sana bağırıp çağırıyorum. Oysa bu gece bir şekilde buraya oturup, sana benim için ne kadar farklı ve özel olduğunu söylemek istedim. Annen gibi sen de benim hayatımdaki en önemli insansın.Sen mükemmel bir çocuksun. “Seni seviyorum” diye devam etti.

Şaşkına dönen çocuk ağlamaya başlamıştı. Bütün vücudu titriyordu. Başını kaldırdı, gözleri yaş içinde babasına baktı, ve:

“Yarın intihar edecektim baba” dedi. “Baba, ben senin… çünkü ben senin… beni hiç sevmediğini… beni hiç önemsemediğini düşünüyordum… Ama artık her şey çok farklı. Sen baba, şu an… oğlunun hayatını kurtardın!… ”

Etrafınızda sizin de sevginizi duymak, hissetmek isteyen insanların var olduğunu sakın unutmayın. Sevgiler paylaşıldıkça çoğalır. Hadi bugün siz de bir adım atın ve seçtiğiniz 3 kişiyi onurlandırın. Seçtiğiniz kişilere takdir ettiğiniz yönlerini, sizin için ne kadar özel ve önemli olduklarını söyleyin. Hatta onlarında seçtikleri 3 kişiye bunu söylemelerini rica edin. Sonuçları hep birlikte görmeye ne dersiniz?

Alıntı.

Ben bunu her okuduğumda çok duygulanıyorum. İnsanın içine işleyen bir öykü.. Ama nedense uygulamaya geldiğinde kimse yapmıyor..

Bu hikayeyi ilk defa burada okudum.Cidden tek kelimeyle süper bir öykü.İnsanı duygulandırıyor.Sonuna doğru tüylerim bile diken diken olmaya başlamıştı.Bu uygulamayı bende yapmaya çalışacağım. :)

Ben bunu her okuduğumda çok duygulanıyorum. İnsanın içine işleyen bir öykü.. Ama nedense uygulamaya geldiğinde kimse yapmıyor..
Okuduğun için teşekkür ederim. Aslında bu hikayeyi okuyoruz ve aklımıza 2-3 insanın ismi geliyor. Evet, bu kurdeleyi onlara vermemiz gerekiyor ama yapmıyoruz. Aslında kurdele sembolik. Sevdiğimizi söylemek yeterli. :) Sevgiler.

Bu hikayeyi ilk defa burada okudum.Cidden tek kelimeyle süper bir öykü.İnsanı duygulandırıyor.Sonuna doğru tüylerim bile diken diken olmaya başlamıştı.Bu uygulamayı bende yapmaya çalışacağım. :)
Beğenmene sevindim. Okuduğun için teşekkür ederim. Umarım uygulayabilirsin. :) Sevgiler.

muhteşem birşey bu ve aklıma sevdiğim iki isim geldi, hemen onlara msj atıcam çünkü son günlerde hep kendimle uğraştım onları umursamadım telefonlarını bile cevaplamadım ama bu yazıyı okuyunca çokk etkilendim :banghead:

Hayatım boyunca insanları tarafsızca beklenti içine girmeden hep sevdim .
Mesela ailemizde herkes birbirine telefonda, yanındaysa evden çıkarken sevdiğimizi söyleriz.Kim olursa olsun hayatımda sevdiğim insanlara onları ''seviyorum seni'' demekten çekinmedim. :) Bunu telaffuz etmek tatılı bir çoşku yaşatır içinde insanın..
Mabete ilk kurdeler de benden olsun hadi ; ilk önce konuyu açana ve sonra sevgiyi hak eden herkese veriyorum :) Buyrunnn ..:Angel_anim:

Ekli dosyayı görüntüle 4927

muhteşem birşey bu ve aklıma sevdiğim iki isim geldi, hemen onlara msj atıcam çünkü son günlerde hep kendimle uğraştım onları umursamadım telefonlarını bile cevaplamadım ama bu yazıyı okuyunca çokk etkilendim :banghead:
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Sevgiler. :)

Hayatım boyunca insanları tarafsızca beklenti içine girmeden hep sevdim .
Mesela ailemizde herkes birbirine telefonda, yanındaysa evden çıkarken sevdiğimizi söyleriz.Kim olursa olsun hayatımda sevdiğim insanlara onları ''seviyorum seni'' demekten çekinmedim. :) Bunu telaffuz etmek tatılı bir çoşku yaşatır içinde insanın..
Mabete ilk kurdeler de benden olsun hadi ; ilk önce konuyu açana ve sonra sevgiyi hak eden herkese veriyorum :) Buyrunnn ..:Angel_anim:

Ekli dosyayı görüntüle 4927

Beğenip okuduğun için teşekkür ederim. Bende çevremdeki insanlara onları sevdiğimi söylemekten hiç çekinmedim. :) Seni seviyorum. Sana güveniyorum. Teşekkür ederim. Gibi cümleleri daha sık kullanmalıyız. :) Mavi kurdele için teşekkür ederim. Sevgiler. :)

Gerçekten harika bir hikaye :) Benden de önce böyle güzel bir konu açtığı için İkbal'e ve tüm mabet ailesine birer mavi kurdele. Benim mavi kurdelem çok :D
Hepiniz çok özelsiniz :)

Sevgili embriyo,
Mavi kurdele için sıraya girebilirim. Ancak telefonumdan kaynaklanan bir hatadan dolayı mesajı beğenmemiş görünüyorum. Bilmiyorum bu durumda mavi kurdeleyi hak ediyor muyum :)
Sevgiler

Mükemmel bir hikaye.:) Düşüncelerimin ne kadar olumsuz şeylere yöneldiğini, hayatımdaki güzelliklere hep sırt çevirdiğini bir kez daha farkediyorum. Bunu yine unutacak ve defalarca hatırlayacağım belki de.

Sevgiyi ifadede bir gülümseyiş bile yeterli ve en kolayı bence.

Teşekkürler...:)

Geri