Cadılara Ritüellerde Gereken Aletler ve İşlevleri

Keira

Moderator
Katılım
18 Ocak 2009
Mesajlar
1,403
Tepkime puanı
361
Konum
İstanbul
Altar'ı oluşturan aletlerin birçoğu işlevinden ziyade semboliktir bazıları da ritüellerde değişiklik gösterebilir. Bu aletler Altar'a yerleştirilmeden önce mutlaka kutsanmalı ve sadece ritüellerde kullanılmalı sizden başkası tarafından dokunulmasına müsade edilmemelidir.. (Bazılarını ritüellerde covenınızdan kullanabilirler.)

Asa: Asa en eski zamanlardan beri büyücüler tarafından kullanılan bir alettir. Büyücünün gücünü temsil eder. Ritüellerde enerji toplamak, çemberi açmak ve kapamak için sıkça kullanılan bir alettir. Genelde hava elementiyle ilişkilendirildiği halde tarotta ateşi temsil etmesinden dolayı her iki elementin yerine de kullanılabilir. Yani Altar'ınızda ateş ya da hava etmesi için asanızı kullanabilirsiniz. Asa hakkında daha önce açılan konularda belirtildiği gibi asanızı kendinizin yapması makbuldür. Cadılar doğa ile bütünleşerek yaşadığından dolayı asa yapımında yaş ağaç yerine meyve veren bir ağacın kuru bir dalını kullanmalızınız. Asanızı kutsarken üzerine size özel semboller çizebilirsiniz.

Athame: Kara saplı hançer diye bilinir. İki ucu keskin olarak nitelendirilir ancak ritüel sırasında pek bir şey kesmeyeceğiniz için çok keskin olmasına gerek yoktur. Gücü sembolize etmektedir. Athamenizi çember açıp kapatırken, enerjiyi kanalize ederken kullanabilirsiniz. Bütün ritüellerde bulunması gerekir. Kılıcın küçüğü olan athame kılıç gibi hava elementini temsil etmekle beraber bıçağın değiştiren, değişimi getiren bir alet olması daha doğrusu bunları sembolize etmesi athameyi ateş elementiyle de bağdaştırır. Özetle Altar'la athameyi hava ya da ateş elementinin yerine koyabilirsiniz. Her daim temiz olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. (Ayrıca bazı ritüellerde sunulan meyveleri parçalara ayırırken athamenizden yardım alabilirsiniz.)

Pentacle (Tılsım): Pentagramın dairesel bir koruyucu üzerinde olmasına verilen isimdir. Tarotta ve majide çok fazla kullanılmasının yanı sıra korunma için cadılar tarafından çok sık kullanılır. Tarot sembolizminde tılsım olarak geçer ve toprak elementini sembolize eder. Altar'da da toprak elementi yerine koyulur.

Kılıç: Eski zamanlardan beri kılıç paganlar için önemli bir semboldür. Her ne kadar şu an sadece ritüellerde kullanılsa da eskiden paganlar Tanrıça adına savaşırken kullanırlarmış. Asa ve athame gibi güç sembolüdür, erkeklikle alakalıdır, hava elementinin yerine geçer, çember açma ve kapamada kullanılır. Hava elementi kadar ruhla da alakalıdır. Eğer bir athameniz varsa illa ki bir kılıç edinmek zorunda değilsiniz.

Kupa: Dişilik sembolü olan kupa, su elementiyle ilişkilendirilir. Altar'ınızda su elementi yerine içinde su olan bir kupa koyabilirsiniz. Kupanın bir diğer özelliği Ana Tanrıça'nın rahmini ve yaradılışı temsil etmesidir. Özellikle bolluk, bereket ve doğurganlıkla alakalı ritüellerinizde kupayla çalışmalısınız. Bununla birlikte ritüellerde sunulan özel hazırlanmış şarap yada meyvesuyunu içmek için de küçük bir kadeh edinmelisiniz.

Kazan: Tanrıça'nın yaratma gücünü sembolize eden kazanı cadıların sembolize edilen resimlerinde de sık sık görebiliriz. Kazan bir cadının ayrılamaz ritüel aletlerinden biridir. Bazı ritüellerde içerisine su konularak durugörü çalışmaları yapılmakla beraber bazı ritüellerde ise otların kaynadığı, yağların karıştığı bir alettir. (Tamamen sembolik.) Kazanın ateşle ilişkilendirilmesinden ötürü ateş elementiyle ilgili çalışmalarınızda da kullanabilirsiniz.

Ayna: Aynanın kapı açtığına inanılır. Aynanın aynı zamanda ritüellerde soruya yanıt olarak görüntüyü gösterdiğine inanılır. Bununla birlikte Türk inanışlarında arka yüzü görünecek şekilde duvara asılan aynanın kötü enerjilerin ve varlıkların gelmesini engellediği bilinir.

Süpürge: Her ne kadar cadıların uçmak için kullanıldığı düşünülse de ritüellerde negatif enerjiyi süpürmek, korunmak için kullanılır. Doğal malzemelerle yapılması gerekmektedir. Her cadı süpürgesini kendi yapar. hava elementiyle ilişkilendirilebilir.

İp: Bazı ritüellerde belli bir enerjiyi yüklemek için kullanılır. Doğum, ölüm ve yeniden doğumu sembolize etmek için kullanılabilmekle beraber, eskiden dua ederken ipe düğüm atılırmış.

Zil: Ritüellerde çalışma başı, sonu ve özel anlarda kullanılan bir alettir. Görünmeyen varlık ve ruhlarla ilgili çalışmalarınızda kullanabilirsiniz. Zili kullanmanız için illaki toplu bir çalışma yapılmasına gerek yoktur, bireysel çalışmalarınızda da kullanabilirsiniz.

Mum: Ritüellerin önemli araçlarından biridir. Ateş elementini ve Tanrıça'yı sembolize eder. Altar'ınıza eğer ateş elementi yerine koyacak bir aletiniz yoksa kırmızı yanan bir mum koyabilirsiniz. İmkanınız varsa mumu kendinizin yapmasında fayda vardır. Ritüellerde kullanılacak mumların rengi ritüelin amacına, mevsimine göre ya da eğer bir pagan şenliği kutlanıyorsa orada belirtilen renklere göre değişiklik gösterir. Ayrıca bazı ritüel veya maji çalışmalarında 4 elementi temsil etmesi için 4 elementi sembolize eden renklerde mumlar kullanılır.

Tütsü: Diğer bir önemli araçtır. Ritüelin kutsanmasında, ortamın negatifliğinin arındırılmasında kullanılır. Kişi kendini kutsal mekanda hisseder. Mum gibi kullanılacak ritüel ya da şenlik tütsünün çeşidini belirler. Altar'da hava elementi için yakılmış bir tütsü kullanabilirsiniz.


Bunların yanı sıra altarda ritüelin amacına göre çeşitli otlarla karıştırılmış şarap ya da meyve suyu, ruh pastası (keki), meyve, şifalı kristaller, varsa kristal kürenizi bulundurmanız gerekir. Her ritüelde mutlaka su ve tuz konulan kaplar, Tanrı ve Tanrıça'yı simgeleyen heykel ya da nesneler bulundurmanız gerekiyor.


Not: Yazı okuduğum kitaplardan esinlenerek yazılmıştır.
 

prensesaleyna24

Banlı Kullanıcı
Katılım
13 Mar 2014
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Konum
izmir
İş
7.sınıf öğrencisiyim
çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim keira
 

candokia

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
218
Tepkime puanı
3
sorması ayıp ruh pastası nedir varsa tarifini verirmisiniz :)
 

Parpsikolog

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Ağu 2013
Mesajlar
141
Tepkime puanı
13
Konum
Türkiye
Bilgiler için çok teşekkürler. Bir şey sormak istiyorum, altar masamız ahşap olmak zorunda mıdır? Okuduğum bir çok yerde böyle yazıyor. :)
 

hasan06

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Ağu 2011
Mesajlar
509
Tepkime puanı
33
evet yapması bilen için iyi bilgiler güç arttıcı bilgiler
 
Üst