Büyü yapmak zaten müslümanlıkta ters bi durumdur yani günahtır ama siz bunu göze almışsınız sanırım.Bazı kolay büyüler yapabiliyorum demişsiniz ancak rastlantı olma ihtimalini de düşünmelisiniz çünkü büyü yapmak kolay bir şey değildir ve belli süreçlere tabi tutulur.Öncelikle kendinizi Tanrı ve Tanrıçaya (neye inanıyorsanız) adadınız mı ? ve ya hiç ritüel yaptınız mı ? Cadı olmak gerçekten diplinli bir süreçtir çalışmalarınız sürekli devam etmezse ilerleme sağlayamazsınız sevgiyle kalın.
Sanırım gözden kaçırdınız Tanrı ve Tanrıçaya (neye inanıyorsanız) yazılı orda yani demek istediğim hangi yaratıcıya inandığı şart demedim zaten sevgiyle kalın.
büyü nün tam olarak ne olduğnu bilen var mı
büyü cinlerle ortak yapılan işlerdir diye biliyorum büyü yaparken kullandığımız adımlar cinlerle irtibat kurmamızı sağlar müslümanlıkta büyü değil bu ola y yasak tır yanlış varsa düzeltin lütfen
Konuya islami açıdan bakıyorsanız eğer islam cadılığı lanetlemiştir bu yolla uğraşanların genel olarak ebedi yurtta kötü bir yerde olacağı yazılıdır mesela bir ayette şöyle der
[TD="bgcolor: #f2f5f9"] 6:128 -[/TD]
[TD="bgcolor: #f2f5f9"] İnsanlardan cinlerin dostu olanlar da şöyle derler: "Rabbimiz! Biz birbirimizden faydalandık. Nihayet bize tayin ettiğin vademize ulaştık". Allah da:"Sizin durağınız cehennemdir. Orada, Allah'ın dilemesi müstesna, ebedi olarak kalacaksınız belli bir biçime girmiş ve damgalanmış olarak" der. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, her şeyi bilendir.
Bu ayet biraz işret veriyor bu noktada yani ben hem müslüman olcam islam olucam hemde cadı olucam düşüncesi kuran ayetlerindeki delillerce Allahın kabul etmediği birşey hem inanç biçimi olarakta cadılık birazda bir yaşam biçimi diye biliyorum
Bence siz bu ikisi arasında ciddi manada bir seçim yapmalısınız ikisi bir arada olucak gibi durmuyor pek [/TD]
Cadılık yaşam biçimidir doğru dediniz ve he diyenin olacağı bir şey değildir ! Uzun yılllar uzun uğraşlar ve uzun emekler isteyen bir yaşam biçimidir uzun yıllarını verip daha düzgün cadı olamamışlar var siz bir büyü ile cadı olacağınızımı sanıyorsunuz ..(Bu yazıyı konuyu açan arkadaşa diyorum)
Yanlışım var ise lütfen düzeltin cadılık wiccanlığın içinde yer alıyor diye biliyorum ve bir tanrıya tanrıçaya kendini adamak gerek diye biliyorum ve tabiki sizinde dediğiniz gibi uzun süren bir çalışma dönemi var.
Konuyu açan kişi bu konuya islami açıdan baktığı için bende islami bir yorum getirdim
müslüman olan birisi kendisini tanrı tanrıçaya adama diye birşey yapamayacagı bilinen bişeydir zaten bu anlamak için çok bilgili olmaya gerek yok
bir ayette bazı varlıkların gelip kendilerini ilahi ve yaratıcı olarak tanıttıkları ifade edilir yani bu yol islama tamamen ters bir durumdur
herkezin inancına saygım var yanlış anlaşılmasın
bir çok büyü ile uğraşan arkadaşım var wiccan olan arkadaşlarım var böyle bir konuya ilk defa rastladım
islam ve cadılık bu yaşam biçimi müslüman olan birisinin yapabileceği birşey değil pek
bence konuyu açan kişi bu konularda çok aşırı yeni ve biraz bilgiye ihtiyacı var diye düşünüyorum
Cadılıkta adanırken ''...Tanrıçamın içinde kayboluyorum tanrıçam beni yeniden doğur Hacete cerridwin...'' gibi sözler geçer bun sözler müslümanlıktan çıkarmaya yeter ki bir nazar boncuğuna inanmak bile müslümanlıktan çıkarır Müslümanlıkta büyü yoktur bu kesin kelimelerle yasaklanmıştır Havas ilimi vardır buda dualarla yapılır Müslümanlıkta kesinlikle cadılık olamaz paganizm bir bakış açısıdır cadılık bir var oluştur bir dine mensup olmaktır nasıl islama girince müslüman olursunuz cadılıkta öyledir
Sizde lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin bu sözcükte yerine Allah koyun tanrıça yerine bu olamaz müslümanlıkta ne adanma vardır ne de inisiye Havas ilimi ise faydalı şeyler için yapılırsa günah değildir mesela gözde arpacık denilen bişey çıkar o havasla iyileştirilir bu günah değildir ben bazı havas uygulamaları biliyorum insanı insanlıktan çıkarır lütfen !Lütfen yanlış bilgiler vermeyin ..Cadılık bir din DEĞİLDİR ! Her dinde cadı olunanabilri sadece kişinin dinine ve ona bağlıdır ! Cadı dini neyse ona adanır ! Havas Büyü sanatıdır dualar ile yapılıyor diye büyü değildir denemez !