Keira
Elit Üye
Bir kaç gündür konu başlıklarında çok sık cadı olmak istiyorum, wiccan olmak istiyorum, paganizm hayranıyım gibi başlıklar görmeye başladık. Bu konu başlıklarının içerisinde yazılanlardan dolayı bu konu başlığını açma gereği hissettim. Bu konu hakkında rahatsız olduğum şeyleri sıralamak istiyorum.
1. Öncelikle herkes cadı olamaz bunun için yetenek, sabır ve ömür boyu çalışmak gerekmektedir. Kimse 3 adımda, 5 adımda cadı olamaz, bu işler bu kadar basit değil. Yıllarca bu işlerle uğraşanlara saygısızlık olur bu.
2. Paganizm hayranı olunmaz, çünkü paganizm bir dindir.
3. Wicca ve cadı aynı şey demek değildir. Wiccalık bir inanış biçimidir ve Paganizmin Neopaganizm kolunda yer alır. Wicca inancı olan kişiler kendilerine Wiccan der. Yani wicca bir inanış biçimi, cadılık ise bir yaşam biçimidir. Her wiccan cadı olacak ya da her cadı wiccan olacak diye bir kural yoktur. Ancak hem wiccan hem de cadı olabilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğim konuları bu forumda dahil birçok internet sitesinden bulabilirdiniz. Ama bunun yerine bu şekilde başlıklar açıp iki kelime öğrenip cadı ya da wiccan olabileceğinizi sanıyorsunuz. Özellikle bazı başlıklar var ki bu konu hakkımda tecrübem ya da bilgim yok diyerek yardım olsun diye cadı nasıl olunur şeklinde başlıklar açılıyor. Bu konu hakkında bilgisi olamayan arkadaşların bu şekilde başlıklarla bilgi vermesini doğru bulmuyorum. Bu işle uğraşan insanlara saygısızlık olarak görüyorum.
Cadı yada wiccan olmak isteyen arkadaşlar lütfen önce bu konuları iyice araştırıp özümseyin sonra yeteneklerinizi keşfetmeye başlayın. Her şey kendiliğinden gelişmeye başlayacaktır zaten (gerçekten yeteneğiniz varsa). Ancak şunu aklınızdan çıkarmayın 3 günde 8 adımda kimse cadı olamaz. Amacım kimseyi kırmak, yermek değildir sadece bu konularla gerçekten ilgilenen insanlar ve kendi adıma rahatsızlığımı dile getirmek istedim.
Sevgi ve ışık hepimizle olsun..