"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Burçlar değişti mi?

dynamic apnea

Kayıtlı Üye
Ekli dosyayı görüntüle 8477

Gökbilimciler, yüzyıllardır kullanılan burç sisteminin hatalı olabileceğini ve her gün gazetede okuduğunuz burcunuzun aslında size ait olmayabileceğini ortaya koydu. Bugün kullanılan burçlar kuşağı, yaklaşık 2200 yıl önce dünyadan bakıldığında dünyadan görünen güneşin 12 takımyıldızına göre yer aldığı konuma göre hesaplanıyordu. Doğum gününde güneş hangi yıldız kümesiyle (boğa, aslan ve terazi gibi) aynı çizgide yer alıyorsa burç da buna göre belirleniyordu. Ancak antik astrologlara göre güneş dünyanın çevresinde dönüyordu. Yani teorileri daha baştan hatalıydı. Dünyanın yörüngesinde her yıl meydana gelen değişiklikleri de hesaba katmaları o günkü bilgileriyle mümkün değildi. Alman bilim adamlarına göre işte bu bilgi eksikliği, burç sisteminin baştan hatalı olduğu anlamına geliyor.

Dusseldorf Üniversitesi'ne göre Güneş'in burçlar için “sıfır” noktası sayılan 21 Mart'taki ilkbahar noktası, yörüngedeki değişiklik nedeniyle her yıl hafif hafif batıya doğru kayıyor. Bu da yeni bir burç haritasının varlığını ortaya çıkarıyor. Yörüngedeki bu hareketle yüzyıllar içerisinde dünyanın dönüşünde 36 derecelik bir sapma gerçekleşti. Burçlar da 2200 yıl öncesine göre 10'da bir oranında yani yaklaşık bir burç kaydı. Bu hemen hemen herkesin burcunun kaydığı anlamına geliyor. Yani 220 yıl önce 27 Kasım'da doğan biriyle 1960 yılında 27 Kasım'ında doğan birinin burcu aynı değil. 29 Kasım ve 17 Aralık arasında doğanlar da sıralamaya sonradan giren 13'üncü takımyıldız Ophiuchus (Yılan) burcuna giriyor.

İşte yeni burç takvimi:

Oğlak: 20 Ocak-16 Şubat

Kova: 16 Şubat-11 Mart

Balık: 11 Mart-18 Nisan

Koç: 18 Nisan-13 Mayıs

Boğa: 13 Mayıs-21 Haziran

İkizler: 21 Haziran-20 Temmuz

Yengeç: 20 Temmuz-10 Ağustos

Aslan: 10 Ağustos-16 Eylül

Başak: 16 Eylül-30 Ekim

Terazi: 30 Ekim-23 Kasım

*Akrep: 23 Kasım-29 Kasım

Yay: 17 Aralık-20 Ocak

*Yılan: 29 Kasım-17 Aralık

İREMSU AÇIKLADI;

Ben, yorumlarımda yörüngedeki değişikliklerden kaynaklı sapmaları zaten hesaplıyorum!

Bugünkü astrologların ellerinde 4000 yıllık gök takvimi ya da gök günlüğü denilen ve güneş hareketlerinin takip edildiği bir harita bulunuyor ve ayrıntıları ile 2023'e dek hesaplanmıştır.

Benim ***** sayfalarında yaptığım yorumlar eğer dikkatinizi çektiyse saat ve dakika belirtilerek yapılan yorumlardır. Güneş hareketlerini milimi milimine gösteren bilgisayar programından sati saatine tüm güneş hareketlerini bildiririm.

Araştırma sonucunda ortaya çıkan bazı bulguları bildiğim için, yorumlarımda da uzun zamandır kullanıyorum.

Aslında araştırma sonucunda belirtilmiş olan yörüngedeki değişiklik nedeniyle burçların kayabileceği meselesi doğrudur. Ancak ben bu kaymaları mutlaka yorumlarımda belirtiyorum. Güneş her yıl 22 Aralık-21 Ocak tarihleri arasında Oğlak burcundadır. Güneşin burçlara girişi yıldan yıla değişir. Dolayısıyla güneşin burç değiştirdiği tarih ve saati elimizdeki gök günlüklerinden hesaplarız. Bu hesaplamaya göre burcu tam doğrusuyla tespit etmiş oluruz. Mesela ben Kasım 1980'de doğdum, şu tarih şu saat diyen bir okura, sizin doğduğunuz yıl güneş o saate Akrep'e geçmemişti o yüzden siz Terazi burcusunuz. Yani tüm bu sapma ve kaymalar .... sayfalarında tarafımdan hesaplanarak yorumlanıyor.

Belki bir 10 yıl sonra ciddi araştırmalar sonucu bilimsel olarak dünyada kabul gören ve literatüre geçen bir çalışma olduğunda biz de tabi ki değişen bulgulara göre yöntemlerimizi değiştiririz. Ancak bu araştırmalar, şimdilik kişisel fikir ve iddialardan ibaret.

Alıntı

Dipnot : İremsu kim bilmiyorum, kopyala yapıştır yaptım bir siteden. Doğruluk payı var mıdır merak ettim. Benim burcum aynı duruyor -_- Oysa ki ne kadar heyecanlanmıştım. Neyse.
 
Abi banane ya boğa güzeldi ben boğa olarak kalmak istiyorum :( ya birde şöyle birşey var yıldızlar şuan görüldüğü konuma göre burçlar yorumlanmiyor mu ? Yani bahsettiğin duruma göre şuan bu yazida yorumlanan burclar bilmem kaç bin yıl sonra o konuma gelecek yani saçma değil mi yoksa benim mi kafam karıştı ? :/
 
Abi banane ya boğa güzeldi ben boğa olarak kalmak istiyorum :( ya birde şöyle birşey var yıldızlar şuan görüldüğü konuma göre burçlar yorumlanmiyor mu ? Yani bahsettiğin duruma göre şuan bu yazida yorumlanan burclar bilmem kaç bin yıl sonra o konuma gelecek yani saçma değil mi yoksa benim mi kafam karıştı ? :/

Okudukça error veriyorum. Ben bir daha astrolojiyle alakalı bir konu açmayacağım. Benim neyime ya -_-
 
Şimdi ilk önce bu haber NASA'nın burçlara el atması başlığıyla açıldı... Kimse de demez ki NASA'nın astrolojiyle bir alâkası yok :(
 
Doğru söylüyorsun kuvars ama aylık burç yorumları değişiyor o zaman. Genel özellikler aynı kalabilir de bu dolunay meseleleri ne olacak?
 
Abi banane ya boğa güzeldi ben boğa olarak kalmak istiyorum :( ya birde şöyle birşey var yıldızlar şuan görüldüğü konuma göre burçlar yorumlanmiyor mu ? Yani bahsettiğin duruma göre şuan bu yazida yorumlanan burclar bilmem kaç bin yıl sonra o konuma gelecek yani saçma değil mi yoksa benim mi kafam karıştı ? :/

Ben de boğa olmaktan memnunum ama bende koç özellikleri çok var zaten doğum haritamda 5 eve birden koç denk gelmiş.
 
Yediğin mahsülün genetiği değişti(ne yersen osun), içtiğin suyun kimyası değişti; şehirlerde asla doğal el değmemiş su yok ev ve büfelerdeki sular dahil, soluduğunuz hava zehirlendi ve hava kalitesi küresel ölçekte hızla düşüyor, tarihiniz değiştirildi, kutsallarınız değiştirildi, atmosfer tabakanız bile değiştirilip inceltildi, ama burçların değişmesi kadar ses getirmedi Dünya çapında farkında mısınız?
 
Yazıda 2023 yılı itibariyle geçerli diyor. Yoksa mevcut durum itibariyle yazıdaki burç bana uymuyor. Mevcut burç daha uyumlu. 2023'te ne olur bilemem ama fikirlerimizin ve karakterimizin de yıl yıl değiştiği kesin.
 
2200 yıl geçmiş benim doğum tarihim (16 eylül ) halen aslan burcunu kurtarmıyor.Takvim geriye doğru gidiyosa heralde bi 10 seneye aslan burcunun skillerini alabilirim diye umuyorum. Hayırlısı bakalım.
 
Geri
Üst