"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu bir yetenekmi yoksa Şizofrenimiyim ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 15237
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ü

Üye silindi 15237

Merhaba ;

Daha öncede bu tür konular açtım ancak tam olarak cevabı bulamadım . Gelelim soruya
ben kendimi insanlardan farklı görüyorum farklı derken üstünlük değil yanlış anlaşılmasın
maneviyat aleminde bazen öyle anlar oluyorki sanki o an çok değişik anlar yaşıyorum.
Size komik gelebilir mesela 2d çizgi film izlerken o çizgi film beni çok etkiliyor çizgi-tasarım'daki
arka plan beni 2-3 saniyeliğine başka yerlere götürüyor . Buna anlam vermiş değilim neden
böyle oluyorum ?

Yine başımdan geçeni anlatım bazen oluyorki kokular beni başka bir boyuta götürüyor.
Rüyalarım aklıma geliyor ama 2-3 saniyelik bir kesit aklıma geliyor o anda farklı boyuta geçiyorum
sanki çok değişik oluyorum anlatılmaz yaşanır denirya işte bunun gibi bir şey .

Birde hastahaneler bazı hastanelerin gizli bölümleri olur örnek vermek gerekirse röntgen çekinirken bir odaya giriyorsunuz veya ultrasyon için değişik değişik odalar giriyoruz . Bende bir gün böyle bir odaya girdim ultrasyon için gizli bölüm gibi bir yer var idi perde ile aranlanmıştı hafifce içeri baktım ve çok değişik oldum ya size nasıl anlatsam hangi kelimelerle ifade etsem böyle içimde değişik şeyler oldu . Dediğim gibi farklı boyuta gittim ama bu olay
2-3 saniye veya bir kaç saniye daha fazla sürüyor.

Biryere bakarken bir kişiye bakarken anlık bir şey sanki o kişinin hayatındaymışım gibi çok değişik hallere giriyorum . Ama bu kısa sürüyor

Kafanızı çok şişirdim kusura bakmayın sürekli hayalim'de bir ev var ilkel şartlar'da yaşayacağım bir ev bir sokak var hayalim'de bir yaşam tarzım var bunu hayalim aklıma geldikçe bir an başka yerlere gidiyorum . Bu normal hayatta oluyor otururken veya başka durumlardayken oluyor
hani herkes güzel bir evim olsun lüks süper bir evim olsun der ama ben öyle değilim o ev ve sokak aklıma gelince sanki o hayalimdeki ev olsa daha rahat olacağım kanısına varıyorum .
Ancak bu bir anda aklıma geldi bu evi bir şekilde kendim hayalimde tasarlamadım sanki bir başkası soktu gibi evet bunlara cevap arıyorum bunlar yetenekmi yoksa ben tabırı caise kafayımı yiyorum

Birde bunları anlatmam bunları daha yaşamama neden olabilirmi ?

Acikcasi yazdiklarinizdan tam bir sey anlayamadim cok az gercek olma ihtimali olan bir sey auranizda enerjisel bir sorun vardir ve enerjiniz bosaliyor olabilir. Bana enerjim bosaldiginda olur kafamin icinde baskasi var gibi oluyor .

Bence bununla mutlu olmayı öğrenmelisiniz. Bana kalırsa güzel bir şey. Çünkü dönemimizde çoğu insan hayal kurmayı bile unutmuş ne yazık ki... Korkulacak bir şey yok bana kalırsa arkadaşım ama bununla mutlu ol yaşamasını öğren çünkü iyi bir şey bu :)

Şizofreni olduğunu sanmıyorum ama başka bir problem olabilir insan kendini anlayamayabilir aileniz ve çevrenizdekilerin sizinle ilgili tepkilerine bakın , belki o zaman psikolojik tedavi alabilirsiniz, aslında ben şizofreni dediğimiz durumu tam çözebilmiş değilim onların beyni belki bizimkinden daha ileri, bizim göremediğimiz şeyleri görebiliyorlar bizde hemen teşhis koyuyoruz. Arkadaşım akıl hastanesinde yapılan tabloları resimleri incelemiş bazı örnekleri getirmişti hiçbirisini yapamam ben, o zaman demiştim bunlar eğer akıl hastası ise biz neyiz diye

Sevgili forum arkadaşım.. uzun olacak yorumum biraz. sosyoloji okuyorum ben. Ders kitaplarımız da biraz anormal diğer insanlara göre. ama sosyal psikoloji kitabımızda şöyle bir örnek vardı. Bir solucana aşılama yöntemiyle saldırganlık özelliği kazandırıyorar. daha sonra o solucanı parçalarına ayırıp diğer solucanlara yediriyorlar. bunu yiyen solucanlar da saldırganlık özellikleri gösteriyorlar. Ne yiyorsan osundur diye bir söz de vardır. Evet o yüzden bize domuz eti haram kılınmıştır. yiyen insanlar domuzun yaşadığı gibi bir hayat yaşıyorlar.. hücrelerimiz çok akıllı.. her şeyi kaydediyor..
Ve bizler...
Bizler tüm atalarımızın yaşadıklarını hücrelerimizde saklıyoruz var olduğumuz andan itibaren. onların tüm yaşadıkları hücrelerimizde kayıtlı. hatta son 2 bin yıldır yaşayan tüm akabalarımız dahi..reenkarnasyon olayı da bundan çıkmıştır aslında. ama insanlar yanlış yerlere taşımışlardır. Çok şükür müslümanız. inanmıyoruz reenkarnasyona. Bu hayatta yaşadığımız bazı şeyler hücrelerimizde kayıtlı olan yaşanmışlıklardan ileri gelir. atalarımızın korkularını, pişmanlıklarını vs. kendimizinki gibi algılarız. Dolayısıyla bunlar bize hep ayakbağı olur. Ben geçmiş yaşam çalışmaları sırasında o kadar şaşırtıcı şeyler gördüm ki. Kendime, işte bu hayatta bu yüzden böyle davranıyormuşum dedim. çünkü ciddi anlamda önemli ve şaşırtıcı şeyler ortaya çıktı. nedenlerini buldum bazı şeylerin.
Görüntüler konusuna gelince ya da o 2-3 saniyelik his diyelim buna benzer durumlar ben de yaşadım. küçük bir evim olsun dedim hep. hatta küçükken sandalyeleri birleştirir üzerine battaniye serer burası benim evim derdim. bir kişil olurdu, oraya bir tek ben sığardım ama benimdi işte.. küçük olmasına çok önem veriyordum. Hala aynı. nerede bir gecekondu var bakıyorum ve orada çok mutlu olacağımı düşünüyorum. kardeşlerim deli diyorlar onlar gösterişli ve büyük evleri beğeniyorlar.
Bunun sebebini buldum aslında. geçmiş yaşamım sırasında oturduğum evin böyle bir ev olduğunu ve orada eşimle mutlu olduğumu gördüm. daha doğrusu atalarımdan biri bunu yaşamıştır muhtemelen, ve ben bunu kendim yaşamış gibi algılıyorum.. öyle olur zaten..
Bir de dediğiniz şey frekans meselesi.. Bizim gibi insanlar farklı frekansları algılayabiliyoruz. Tabi bu bazen canımızı sıkmıyor değil.. Yağmura özlem isimli arkadşıma da katılıyorum .. şizofren bir hastalık değildir. sadece fazla zekalı ve frekansı normal insanlara göre farklı olan insanlardır. böyle insanlara hayranlık duyarım. Çünkü cidden zekidirler, farklıdırlar, ve kendi yorumum bu,kalitelidirler benim gözümde..
Dediğim gibi uzun bir yorum oldu. hakkınızı helal edin. umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Şaşırdım
Tepkiler: yay
Dediğiniz türden şeylerin benzerleri bendede oluyor, bir şeyler ufacık bir şeyle hayallere dalıyorumgözümün önünde canlanıveriyor hayaller 5-6 saniye sonra kendime geliyorum.Bir de bazı hatırası olan objelere dalınca o kötü oluyor işte sanki o anı bir kere daha yaşıyor gibi oluyorum ama 5-6 saniye sürüyor, iğrenç bir duygu.

Beni tarif etmişsin şu an o kadar mutlu oldum ki bende olan bu şeyin adını koyamıyordum gerçekten birebir aynıyız yaşadığımız durum aynı ben bazı zamanlar kendimi saniyelik başka boyutta gibi hissediyorum gerçekten de anlatılamaz yaşanır o yeri çok seviyorum orda yaşamak istiyorum ilginç bir şey yazdığın ilk iki paragraf beni anlatıyor. şizofren olsaydık şizofren olduğumuzu bilmezdik merak etme.

Merhaba ;

Daha öncede bu tür konular açtım ancak tam olarak cevabı bulamadım . Gelelim soruya
ben kendimi insanlardan farklı görüyorum farklı derken üstünlük değil yanlış anlaşılmasın
maneviyat aleminde bazen öyle anlar oluyorki sanki o an çok değişik anlar yaşıyorum.
Size komik gelebilir mesela 2d çizgi film izlerken o çizgi film beni çok etkiliyor çizgi-tasarım'daki
arka plan beni 2-3 saniyeliğine başka yerlere götürüyor . Buna anlam vermiş değilim neden
böyle oluyorum ?

Yine başımdan geçeni anlatım bazen oluyorki kokular beni başka bir boyuta götürüyor.
Rüyalarım aklıma geliyor ama 2-3 saniyelik bir kesit aklıma geliyor o anda farklı boyuta geçiyorum
sanki çok değişik oluyorum anlatılmaz yaşanır denirya işte bunun gibi bir şey .

Birde hastahaneler bazı hastanelerin gizli bölümleri olur örnek vermek gerekirse röntgen çekinirken bir odaya giriyorsunuz veya ultrasyon için değişik değişik odalar giriyoruz . Bende bir gün böyle bir odaya girdim ultrasyon için gizli bölüm gibi bir yer var idi perde ile aranlanmıştı hafifce içeri baktım ve çok değişik oldum ya size nasıl anlatsam hangi kelimelerle ifade etsem böyle içimde değişik şeyler oldu . Dediğim gibi farklı boyuta gittim ama bu olay
2-3 saniye veya bir kaç saniye daha fazla sürüyor.

Biryere bakarken bir kişiye bakarken anlık bir şey sanki o kişinin hayatındaymışım gibi çok değişik hallere giriyorum . Ama bu kısa sürüyor

Kafanızı çok şişirdim kusura bakmayın sürekli hayalim'de bir ev var ilkel şartlar'da yaşayacağım bir ev bir sokak var hayalim'de bir yaşam tarzım var bunu hayalim aklıma geldikçe bir an başka yerlere gidiyorum . Bu normal hayatta oluyor otururken veya başka durumlardayken oluyor
hani herkes güzel bir evim olsun lüks süper bir evim olsun der ama ben öyle değilim o ev ve sokak aklıma gelince sanki o hayalimdeki ev olsa daha rahat olacağım kanısına varıyorum .
Ancak bu bir anda aklıma geldi bu evi bir şekilde kendim hayalimde tasarlamadım sanki bir başkası soktu gibi evet bunlara cevap arıyorum bunlar yetenekmi yoksa ben tabırı caise kafayımı yiyorum

Birde bunları anlatmam bunları daha yaşamama neden olabilirmi ?

ne demek isatediğinzi anladım sanırım
siz farklı boyutlar görüyorsunuz
bu güzel bir şey
şizofren olsaydın şiforenmiyim diye sormazdın
3.gözün açık bence keyfini çıkar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri